پیام مازند
پیشروی شتابان کرونا در مازندران/ مرداد سیاه 1400 فراموش شده است ؟
سه شنبه 21 تیر 1401 - 11:01:22 AM
ایرنا
پیام مازند- سویه اومیکرون کرونا پس از چند ماه وضعیت با ثبات و آرام کرونایی در کشور، یک بار دیگر در مسیر همه‌گیری قرار گرفته و روز به روز آمارهای کرونایی را افزایش می‌دهد. تعداد مرگ‌های کرونایی کشور پس از مدت‌ها یک رقمی بودن و حتی به صفر رسیدن، دوباره دو رقمی شد و زنگ خطر برای جامعه‌ای که در بیشتر اجزای رفتاری‌اش کرونا را فراموش کرده به صدا در آمده است.

در مازندران نیز شرایط طی یک هفته اخیر نشانه‌هایی از آغاز موج هفتم کرونا دارد. رنگ نارنجی کرونایی بار دیگر به مازندران بازگشت و تعداد شهرهای با رنگ زرد کرونایی هم افزایش یافت. آمار مجموع بستری شدگان کرونایی هم پس از دو ماه بار دیگر سه رقمی شد و روند افزایشی تعداد تخت‌های درمانی اِشغال شده توسط بیماران مبتلا به کرونا ادامه دارد.

بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مازندران طی هفته‌های گذشته سبب شده که سرعت شیوع کرونا در این استان نسبت به بسیاری از استان‌های دیگر بیشتر باشد. در حال حاضر از 14 شهرستان با وضعیت نارنجی کشور، یک شهرستان در مازندران قرار دارد. طبق رنگ‌بندی مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، کلاردشت در بین شهرستان‌های با وضعیت نارنجی قرار دارد. رنگ نارنجی به معنای بستری روزانه بیش از 6 نفر در یکصد هزار نفر جمعیت و ورود به وضعیت پرخطر کرونایی است.

تعداد شهرستان‌های با رنگ زرد کرونایی در مازندران هم به 9 شهرستان رسیده است. رامسر، تنکابن، عباس‌آباد، چالوس، آمل، قائمشهر، سوادکوه، ساری و نکا اکنون در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند. یعنی در این شهرستان‌ها آمار بستری روزانه بابت ابتلا به کرونا بین چهار تا 6 نفر از هر یکصد هزار نفر است.

به گفته مقامات دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تعداد مراجعات به مراکز درمانی این استان طی یک هفته اخیر به بیش از 700 نفر در روز رسیده است. البته وضعیت به گونه‌ای است که برای اثبات آغاز همه‌گیری کرونا در مازندران نیازی به بیان آمارها نیست. تقریبا در همه خانواده‌ها طی دو هفته اخیر می‌توان افرادی را یافت که علائمی از سرماخوردگی در آن‌ها دیده شد. بسیاری از این افراد نیز برخوردی عادی‌انگارانه با بیماری‌شان داشتند و خوشبختانه در مدت کوتاهی وضعیت جسمی‌شان بهبود یافت. اما این حجم از عادی‌انگاری نسبت به بیماری نگرانی‌هایی را هم بابت افزایش سرعت شیوع کرونا در جامعه ایجاد کرده است.

ضرورت استفاده از ماسک و تزریق دُز چهارم واکسن

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران  اظهار می‌کند: مراجعات به مراکز درمانی مازندران طی یک هفته اخیر بیشتر شده و این نشان می‌دهد که ویروس با سرعت بیشتری در حال انتقال و گسترش است. در چنین شرایطی همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک توصیه می‌شود تا مانند ماه‌های گذشته ویروس کنترل شود.

دکتر فرهاد غلامی می‌افزاید: در حالی که تا دو هفته پیش دو شهرستان ما در وضعیت زرد کرونایی قرار داشت، اکنون تعداد شهرستان‌های زرد ما به 9 شهرستان رسیده است. تعداد مراجعات نیز بیش از دو برابر شد. بنابراین نمی‌توان گفت که کرونا کنترل شده است.

پیشروری شتابان کرونا در مازندران/ مرداد سیاه 1400 فراموش شده است ؟

وی درباره دلایل گسترش باور بی‌خطر شدن کرونا در جامعه تصریح می‌کند: طبیعتا تزریق واکسن جامعه را به ضریب قابل توجهی از ایمنی رسانده است. حدود 95 درصد از جمعیت هدف استان دز نخست و نزدیک به 85 درصد نیز دز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. ضمن این که در موج ششم جمعیت قابل توجهی به کرونا مبتلا شدند. بنابراین ایمنی اولیه در افراد به دلیل تزریق واکسن و ابتلای قبلی وجود دارد. به همین دلیل شاهد درگیری‌های شدید بر اثر ابتلا به کرونا در جامعه نیستیم. اما این تضمین‌کننده بی‌خطر ماندن کرونا نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: قطعا واکسیناسیون توانسته جلوی مرگ‌های گسترده ناشی از کرونا را بگیرد. اما این ایمنی تضمین نمی‌دهد که افراد الزاما به کرونای خفیف مبتلا شوند. نباید فراموش کنیم که بسیاری از افراد جامعه در دسته گروه‌های پرخطر قرار دارند و همواره خطر کرونا آن‌ها را تهدید می‌کند. افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، سالمندان و بانوان باردار در این دسته قرار دارند که ممکن است کرونا باز هم آن‌ها را هدف هجوم و همه‌گیری‌اش قرار دهد.

غلامی گفت: در عین حال که واکسیناسیون تا حد زیادی ایمنی را در جامعه ایجاد کرده‌ است، نباید از کرونا غافل ماند. توصیه ما این است که حتما پروتکل‌های بهداشتی و بویژه استفاده از ماسک جدی گرفته شود.

وی با تأکید بر لزوم تزریق دز چهارم واکسن کرونا برای پیشگیری از آسیب‌های کووید19 اظهار کرد: تزریق دز چهارم واکسن کرونا برای افرادی که 6 ماه از زمان دریافت دز سوم واکسن‌شان گذشته باشد آغاز شده است. ضمن این که گروه‌های پرخطر نیز باید دز چهارم واکسن را دریافت کنند تا از ایمنی بیشتری برخوردار شوند. همه افراد می‌توانند اطلاعات مربوط به دریافت دز چهارم واکسن را از مراکز بهداشت سراسر استان دریافت کنند. انتظار داریم همه مردم استان با توجه به از سرگیری شیوع کرونا و افزایش آمارها، همکاری و همراهی لازم برای توقف این روند را داشته باشند.

در آستانه سالگرد مرداد سیاه

آمارهای کرونایی مازندران در حالی این روزها رو به افزایش است که دقیقا یک سال پیش در چنین روزهایی مازندران به طور جدی و نگران‌کننده‌ای وارد موج پنجم کرونا و تلخ‌ترین همه‌گیری این ویروس شد. تعداد مجموع بستری‌شدگان رونایی مازندران در 20 تیر 1400 تقریبا 9 برابر 20 تیر امسال بود. 20 تیر پارسال 1146 نفر در بیمارستان‌های مازندران بستری بودند و مازندران با رشدی چشمگیر در آمارها به مرداد سیاهی رسید که 1029 نفر طی آن ماه در مازندران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند. اما به لطف واکسیناسیون در حال حاضر شرایط متفاوت است. با این حال روند رو به افزایش آمارهای کرونایی در این استان می‌تواند زنگ هشداری برای همه مردم باشد.

تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران آذز 70 نفر در روز 13 تیر به 146 نفر در روز 20 تیر رسیده است. یعنی در فاصله هفت روز تعداد مجموع بستری‌شدگان دو برابر شد. همین تناسب درباره بیماران بدحال کرونایی هم وجود دارد. تعداد تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه که توسط بیماران کرونایی اِشغال شده از 19 تخت در روز 13 تیر به 40 تخت در روز 20 تیر افزایش یافت. تعداد بستری‌های روزانه نیز بیش از دو برابر شده است؛ روز 13 تیر 17 نفر در سراسر مازندران بابت ابتلا به کرونا بستری شدند، اما این تعداد در روز 20 تیر به 40 نفر رسیده است. همه این اعداد و ارقام نشان می‌دهند که کرونا همچنان توان گرفتار کردن افراد و بستری کردن آن‌ها را دارد و استمرار بی‌توجهی‌های کنونی می‌تواند جامعه را یک بار دیگر غافلگیر کند.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/261252/پیشروی-شتابان-کرونا-در-مازندران--مرداد-سیاه-1400-فراموش-شده-است-؟
بستن   چاپ