پیام مازند
خبر خوب از خودکفایی طلای سپید/ معرفی 2رقم جدید برنج در مازندران
شنبه 25 تير 1401 - 03:18:31
پیام مازند - به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، محققان معاونت مؤسسه تحقیقات برنج کشور در آمل دو رقم جدید برنج با عملکرد تولید 8.5 تن در هکتار معرفی کردند که با رونمایی این دو رقم جدید علاوه بر افزایش قابل توجه در تولید برنج، از وارد این محصول نیز کشور بی‌نیاز خواهد شد.
این دو رقم جدید که در حال حاضر 08 و 015 نام دارد، در فصل زراعی امسال در معاونت مؤسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل کشت شده، علاوه بر مصرف کمتر آب، کیفیت بسیار خوب در طعم، حدود یک و نیم تن در هکتار در مقایسه با ارقام پرمحصول قبلی افزایش عملکرد تولید دارد.
وحید خسروی معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران نیز به معرفی دو لاین جدید برنج تولید محققان این موسسه در شهرستان آمل اشاره کرد و گفت: این دو رقم برنج تا پایان امسال رونمایی و برای فراگیرشدن کشت در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
وی، قد بوته دو رقم جدید برنج را حدود 110 سانتی‌متر اعلام کرد و افزود: دوره کشت تا برداشت این محصول به ترتیب 92 تا حدود 110 روزه است و از نظر کیفیت طعم و پخت هم ردیف برنج طارم است.
معاون موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه در حدود 6 دهه از فعالیت معاونت مؤسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل تاکنون 25 رقم برنج معرفی و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، گفت: رقم‌های معرفی شده شامل ندا، نعمت، فجر، شفق، شیرودی، تیسا، هلال و طلوع با عملکرد محصول بالا نقش بسیار مهمی در تولید برنج مصرفی و بی نیازی حداقلی کشور برای واردات داشته است.
* تولید 8.5 تن برنج عملکرد رقم جدید در هر هکتار
مرتضی نصیری مسوول بخش اصلاح و تهیه بذر معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران در تشریح صفت‌های دو رقم جدید برنج، به کیفیت مطلوب هر دو رقم معرفی شده اشاره کرد و گفت: رقم 08 از نظر تولید، مشابه برنج دانه بلند هندی است و رقم 015 هم مشابه ارقام طارم محلی و امراللهی و بی‌نام هست.
وی، مقاوم بودن به بیماری بلاست و خسارت کم در برابر آفات برنج را از قابلیت‌های مهم برنج‌های معرفی شده جدید عنوان کرد و ادامه داد: مصرف آب در رقم‌های جدید برنج در مقایسه با رقم‌های قبلی کمتر است و علاوه بر کشت در استان‌های شمالی، در استان‌های جنوبی کشور نیز قابلیت کشت دارد.
مسوول بخش اصلاح و تهیه بذر معاونت تحقیقات برنج ادامه داد: هر دو رقم دارای عطر و طعم مشابه برنج طارم محلی است و با ذائقه‌های مردم کشور ما نیز کاملا سازگاری دارد.
حسن عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم به فعالیت اثرگذار معاونت مؤسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران مستقر در شهرستان آمل اشاره کرد و گفت: محققان این موسسه در فرایند تولید و کیفیت برنج کشور تاثیرگذار بودند.
وی افزود: باید از دانش روز کشاورزی استفاده شود تا علاوه بر کمیت محصولات کشاورزی کیفیت آن هم ارتقا یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه از حدود 215 هزار هکتار شالیزار در مازندران سالانه بیش از یک میلیون تن برنج سفید تولید و این استان رتبه نخست تولید این محصول را در کشور دارد، گفت: با توجه به نیاز روز افزون و علاقمندی بالا برای مصرف برنج در کشور و در راستای بی نیاز شدن از واردات این محصول معرفی رقم‌های جدید با عملکرد تولید بالا می‌تواند ایران را در مسیر خودکفایی این محصول و واردات بی نیاز کند.
انتهای پیام/86034/غ

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/261506/خبر-خوب-از-خودکفایی-طلای-سپید--معرفی-2رقم-جدید-برنج-در-مازندران
بستن   چاپ