پیام مازند
روز خلوت بازار
چهارشنبه 29 تير 1401 - 12:34:39
پیام مازند - همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد معاملات روز سه‌شنبه با افت شدید حجم و ارزش معاملات خرد همراه شد.
روزنامه ایران: این موضوع که به دلیل بسته شدن بسیاری از نمادهای بزرگ بازار برای برگزاری مجامع رخ می‌داد در نهایت باعث شد در روز سه‌شنبه معاملات کم‌نوسان و آرامی را پشت‌سر بگذاریم؛ روندی که به نظر می‌رسد در روز چهارشنبه نیز ادامه یابد و شاخص‌ها در سطوح فعلی، معاملات تیرماه را به پایان برسانند.
در جریان معاملات دیروز، شاخص کل بورس با 889واحد (0.06درصد) کاهش به زیر یک میلیون و 470هزار واحد رسید و شاخص کل (هم وزن) با از دست دادن 756واحد از ارتفاع خود، در عدد 401هزار واحد ایستاد.
شاخص آیفکس (کل فرابورس) نیز در این روز با کاهش جزئی 2واحدی (0.01درصد) در جای خود باقی ماند.
ارزش معاملات خرد به پایین‌ترین سطح خود از ابتدای سال رسید
درجریان معاملات دیروز ارزش معاملات خرد با کاهش 28درصدی به عدد 2هزار میلیارد تومان رسید تا پایین‌ترین رقم را از ابتدای سال‌جاری به ثبت برساند.
این روند رکودی در بازار که طی دو ماه گذشته به‌ طور پیوسته ادامه داشته است، در کنار آمارهای مربوط به خروج پول حقیقی از بازار نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران خرد در مجموع از معاملات سهام رویگردان شده‌اند. هرچند که آمارها نشان می‌دهد بخشی از پول‌های خارج شده از سهام به سمت واحدهای صندوق‌های با درآمد ثابت و ابزار‌های مبتنی بر کالا و صندوق‌های کالایی رفته است، اما با توجه به قابل توجه نبودن ارقام وارد شده به این بخش از بازار و همچنین مقدار رسوب پول در حساب کارگزاری‌ها، می‌توان بیان داشت بخش قابل‌توجهی از سرمایه موجود در بازار سهام، به سمت بازارهای موازی همچون بازار کالاهای مصرفی، طلا، ارز، دارایی دیجیتال، مسکن و سپرده بانکی حرکت کرده است.
در روز سه‌شنبه حدود 210میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد تا مجموع پول‌های خارج شده از ابتدای تیرماه به عدد 6هزار و 842میلیارد تومان برسد. در این مدت حدود یک هزار و 256میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت وارد شده و ارزش معاملات ابزارهای مبتنی بر کالا و صندوق‌های کالایی (هرچند در هفت روز آخر روند نزولی را پیش گرفته است) به میزان 2درصد افزایش یافته است. ارزش معاملات صندوق‌های مختلط با کاهش 5درصدی و ارزش کل معاملات صندوق‌های سهامی در مقایسه با میانگین 90روز گذشته با 15درصد کاهش روبه‌رو شده است.
درصد شناوری سهام بازار به مرز میانگین 9‌ماهه خود بازگشت
درصد سهام شناور، شاخصی است که نشان می‌دهد چه مقدار از سهام یک شرکت (و یا کل بازار) در بازه زمانی مشخص معامله شده است. افزایش درصد شناوری سهام می‌تواند قدرت تأثیر‌گذاری بازیگران را کاهش بدهد. کاهش توان سهامداران بزرگ برای دستکاری در قیمت سهام می‌تواند روند واقعی‌تری را برای کشف قیمت‌ها مهیا سازد. در بازار سهام ایران، این شاخص از میانگین 15درصد در سال 1397 به میانگین 20درصد در شهریور 1400 ارتقا یافته است. همچنین با ورود به وضعیت صعودی در زمستان 1400 تا اردیبهشت‌ماه سال‌جاری، میانگین درصد شناوری سهام با افزایش 4درصدی به عدد 24درصد رسیده است. هرچند در ماه‌های گذشته این شاخص به طور مقطعی به 26 و 27درصد نیز رسیده بود اما وضعیت رکودی در بازار بازهم درصد شناوری بازار را با کاهش روبه‌رو کرد و رقم آن تا پایان تیر‌ماه در حدود 24درصد باقی ماند.
نماگرهای بازار
در سومین روز معاملاتی هفته جاری، از 268نمادی که افزایش قیمت داشتند 45نماد درصف خرید قرار گرفتند و از 302نمادی که کاهش قیمت را تجربه کردند 65نماد در صف فروش به کار خود پایان دادند.
سه گروه معاملاتی بانک، فرآورده‌های نفتی و محصولات فلزی، بیشترین خرید را از جانب حقیقی‌ها داشتند و در گروه‌های سرمایه‌گذاری، محصولات شیمیایی و دارویی نیز بیشترین تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی اتفاق افتاد. بیشترین ارزش معاملات در نمادهای «نوری»، «خگستر» و«وخارزم» به ثبت رسید و نمادهای «شستا»، «خگستر» و «وساخت» بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص دادند.
نمادهای «بموتو»، «وهامون»، «ثغرب» و «کمرجان» بیشترین بازدهی مثبت و نمادهای «زبینا»، «شپاکسا»، «ریشمک» و «قشیر» بیشترین بازدهی منفی روزانه را به نام خود ثبت کردند.
دیروز، بیش از 3میلیارد و 551میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 24هزار و 62میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران و بیش از یک میلیارد و 376میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 46هزار و 894میلیارد ریال در فرابورس دادوستد شد.
انتهای پیام/

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/261854/روز-خلوت-بازار
بستن   چاپ