پیام مازند
توسعه شرکت‌های دانش بنیان با فضای بسته و غیرتعاملی اقتصادی میسر نیست
یکشنبه 9 مرداد 1401 - 1:22:00 PM
ایسنا

پیام مازند- مهدی بشارتده سلوطی اظهار کرد: سهم شرکت دانش بنیان در اقتصاد کشور با وجود جهش چشمگیری که در فراوانی داشتند، بسیار ناچیز است که در استان مازندران این سهم به کمتر از یک درصد می رسد.

وی با اشاره به اینکه دانش بنیان کردن اقتصاد یکی از موارد مهم و قابل توجه در اقتصاد کشور است، تصریح کرد: با اینکه امروزه دانش بنیان کردن اقتصاد در سیاست های اقتصاد مقاومتی باعث رونق تولید، بهبود وضعیت اشتغال و حل بخشی از مشکلات اقتصادی می شود اما متاسفانه دید و توجه کافی بر روی مسئله نبوده است.

استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران خاطرنشان کرد: در حقیقت ماهیت شرکت های دانش بنیان این است که به وسیله هم افزایی تولید علم و ثروت و اقتصاد دانش محور و تجاری سازی نتایج تحقیق ها و بررسی ها به تولید کالا و خدمات منتهی شود تا بتواند ارزش افزوده بیشتری را به وجود آورد که متاسفانه از این ظرفیت بهره مند نشده ایم. 

بشارتده سلوطی گفت: امروزه 6600 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که توانستند حدود 4000 شغل مستقیم و 300 هزار میلیارد تومان درآمد را ایجاد کنند و یک میلیارد دلار سهم صادراتی را به خود اختصاص دهند که نشان دهنده ظرفیت بالای شرکت های دانش بنیان است.

وی توسعه شرکت های دانش بنیان را به معنی داشتن تعامل با بخش های دیگر دانست و افزود: نمی توان در فضای بسته و غیرتعاملی اقتصادی، حرف از شرکت های دانش بنیان و توسعه آن ها زد، چرا که اگر به دنبال توسعه این گونه شرکت ها هستیم باید از فضای ایزوله خارج و به سمت فضای باز و تعاملی حرکت کنیم.

استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران، بروکراسی اداری و روند پیچیده در ثبت شرکت های دانش بنیان و غافل شدن از هدف را یکی از چالش های این حوزه بیان کرد و ادامه داد: کمبود منابع و تسهیلات متناسب با شرکت های دانش بنیان، عدم تناسب میزان تسهیلات با هزینه تولید شرکت دانش بنیان، بی اعتمادی به محصولات دانش بنیان، واردات، قاچاق و عدم استفاده از کالاهای داخلی با کیفیت بالا حتی در دستگاه های دولتی، عدم استفاده دولت و دستگاه های دولتی از کالاهای داخلی آن هم به صورت دانش بنیان، خلف وعده در پرداخت قراردادهایی که بین شرکت های دانش بنیان با نهادها یا ادارات دولتی منعقد می شود، عدم شناخت از بازارهای بین المللی در قسمت بازاریابی از جمله چالش های دیگر این شرکت ها است.

بشارتده سلوطی حمایت دولت و مجلس، در رفع مشکلات مالی، تدوین قوانین و اجرای آن به نحو شایسته را ضروری دانست و افزود: بر اساس هدف گذاری که برای سال 1404 صورت گرفته باید 15 درصد «جی دی پی» یا تولید ناخالص داخلی، توسط شرکت های دانش بنیان تولید شود و این رقم در سال 1409 باید به 30 درصد برسد، اما ظرفیت هدف گذاری مذکور نیازمند این است که تا سال 1404 باید 42 هزار شرکت دانش بنیان، تاسیس و راه اندازی شود که برای دستیابی به این هدف مبلغ 443 هزار میلیارد تومان تسهیلات نیاز است. این رقم نشان می دهد دولت و مجلس باید همگام در راستای حل این مشکلات تلاش کنند و به سمتی بروند که هزینه تمام شده تولیدات شرکت دانش بنیان را کاهش دهند.

استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران در پایان با تأکید بر لزوم کوتاه و آسان شدن مسیر ثبت شرکت های دانش بنیان یادآور شد: تجربه ثابت کرده که اعتماد و باور به شرکت های دانش بنیان نه تنها زیان‌ده نبوده بلکه سود و توسعه را برای شرکت ها رقم زده است.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/262766/توسعه-شرکت‌های-دانش-بنیان-با-فضای-بسته-و-غیرتعاملی-اقتصادی-میسر-نیست
بستن   چاپ