پیام مازند
بازی الاکلنگی نماگرهای بورسی در کانال نزولی
شنبه 15 مرداد 1401 - 13:00:15
پیام مازند - نماگرهای بورس تهران در هفته دوم مرداد ماه نیز همچنان راوی ریزش محسوس قیمت سهام در بازاری هستند که تداوم ابهام های مختلف برای معامله گران آن مثل استخوان لای زخم شده است.
به گزارش ایران اکونومیست، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان هفته منتهی به 13 مرداد ماه 1401 همچنان با افت مواجه بود بطوری که تغییرات هفتگی این نماگر با کاهش 0.
44 درصدی نسبت به هفته قبل در محدوده یک میلیون و 437 هزار واحدی درجا زد.
تغییرات این نماگر از ابتدای امسال تا کنون در حالی حاکی از بازده 5.13 درصدی است اما نسبت به 30 روز گذشته از تبخیر 4.37 درصدی بازدهی آن خبر می‌دهد.پیش از این بازده شاخص کل بورس تهران در پایان فروردین ماه سال جاری اندکی بیش از 6 درصد بود.
شاخص کل هم وزن نیز در هفته‌ای که گذشت با بازده منفی 0.82 درصدی مواجه بود که در نهایت باعث شد به رقم 384 هزار و 55 واحد در پایان هفته رضایت دهد. این نماگر از ابتدای سال جاری تاکنون توانسته بازدهی 10.28 درصدی را برای بازار به ثبت برساند.
همچنین شاخص قیمت هم وزن که تنها بر مبنای قیمت سهام بر روی تابلو معاملات بورس تهران است در پایان هفته دوم مرداد ماه جاری با کاهش 0.85 درصدی بازدهی‌ها نسبت به هفته قبل مواجه بود. بازده این نماگر نسبت به ماه قبل با کاهش 5.96 درصدی مواجه شده اما در مقایسه با بازدهی کسب شده از ابتدای سال جاری تاکنون با بازده 6.02 درصدی روبرو است.
گفتنی است ارزش بازار این بورس در پایان هفته‌ای که گذشت اندکی بیش از 547 هزار و 987 میلیارد تومان بود که نسبت هفته قبل از آن حدود 0.28 درصد کاهش داشته است.
شاخص کل فرابورس نیز در هفته اخیر با افت به کار خود پایان داد بطوری که پس از برجای گذاشتن بازدهی منفی 0.11 درصدی در پایان هفته منتهی به 13 مردادماه امسال، عدد 18 هزار و 861 واحد را برای خود ثبت کرد. بازده این نماگر از ابتدای سال جاری تاکنون به 2.62 درصد رسیده است.
همچنین ارزش بازار فرابورس در پایان هفته دوم مرداد ماه امسال با کاهش محسوسی نسبت به هفته قبل به رقم 104 هزار و 242 میلیارد تومان رسید.
به گزارش مهر در پایان هفته دوم مردادماه امسال حجم کل معاملات بورس تهران به 3 میلیارد و 707 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله رسید که نسبت به یک هفته قبل با رشد 13 درصدی روبرو شد اما نیست به میانگین حجم معاملات در یکسال گذشته از کاهش حدود 38.5 درصدی حکایت دارد.
ارزش کل معاملات بورس تهران در هفته‌ای که گذشت نیز به عدد 14 هزار و 829 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل از آن با کاهش بیش از 4 درصدی و نسبت به میانگین ارزش کل معاملات در یک ماه قبل با کاهش بیش از 16 درصدی مواجه است. تغییرات این ارزش نسبت به میانگین یک سال قبل نیز با افت سنگین بیش از 55 درصدی همراه شده است.
بیشترین ارزش تغییر مالکیت سهام در هفته گذشته به ترتیب در صنایع پالایشی‌ها با کاهش بیش از 225 میلیارد تومانی و محصولات شیمیایی با کاهش 150 میلیارد تومانی رخ داده است. پس از آن نیز صنعت بانک با کاهش 111 میلیارد تومانی و خودرو با کاهش 99 میلیارد تومانی، شاهد خروج پول از این گروه‌ها بوده اند.
به گزارش مهر ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در روز چهارشنبه هفته قبل به مبلغ 2,208 میلیارد تومان رسید که در مجموع از خروج مبلغ 69 میلیارد تومان پول معامله گران حقیقی از بازار حکایت داشت. در مقابل اما این بازار شاهد ورود 104 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های قابل معامله با درآمد ثابت بود.
در روز سه شنبه نیز ارزش کل معاملات این بازار به رقم 15.001 میلیارد تومان رسید که 1.968 میلیارد تومان از این رقم به معاملات خرد سهام و حق تقدم و همچنین صندوق‌های قابل معامله در سهام اختصاص داشته است. در این روز، بازار مبلغ 211 میلیارد تومان خروج پول از سوی معامله گران حقیقی در مقابل ورود 190 میلیارد تومانی پول حقیقی‌ها به صندوق‌های قابل معامله با درآمد ثابت را به نظاره نشست.
ارزش معاملات بازار در روز دوشنبه هفته قبل اما به 150.512 میلیارد تومان بالغ شد که سهم معاملات خرد و حق تقدم سهام و همچنین صندوق‌های قابل معامله در سهام از این رقم مبلغ 1.805 میلیارد تومان بود.
در این بازار مبلغ 289 میلیارد تومان خروج پول از سوی معامله گران حقیقی در معاملات سهام و حق تقدم و صندوق‌های قابل معامله سهامی را شاهد بودیم. همچنین در این روز ورود پول به صندوق‌های قابل معامله با درآمد ثابت به 176 میلیارد تومان رسید.
همچنین ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در روز یکشنبه به 2.880 میلیارد تومان بالغ شد که در نهایت به خروج 559 میلیارد تومانی پول حقیقی‌ها از بازار انجامید. در این روز تنها 45 میلیارد تومان از پول معامله گران حقیقی وارد صندوق‌های قابل معامله با درآمد ثابت شد.
و در نهایت در روز شنبه هفته پیش ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم برابر با 2.351 میلیارد تومان بود که حاکی از خروج 309 میلیارد تومانی پول حقیقی‌ها از بازار بود. در این روز بازار سهام شاهد خروج 122 میلیارد تومانی پول حقیقی‌ها از صندوق‌های قابل معامله با درآمد ثابت بود.
به گزارش مهر، عدم ورود نقدینگی جدید به بازار سهام و سیاستگذاری‌های یک شبه در صنایع مؤثر از جمله خودرو در کنار دورنمای مبهم مذاکرات برجام باعث شده تا معامله گران این بازار با احتیاط بیشتری در این بازار گام بردارند.
در عین حال سیاست گذاری کج دار و مریز نهاد ناظر پولی کشور در مواجه با تورم و نرخ بهره و همچنین رویکرد ناگزیر نهادهای مالی در عمل به تکالیف بودجه‌ای کشور در بازار اوراق بدهی، همگی از دلایل مؤثر برای انتظار معامله گران برای تداوم ریزش ای بیشتر در بازار با وجود حمایت‌های نیم بند صندوق‌های حامی بازار در روندهای کاهشی باشد.
منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: بورس ، سهام ، شاخص ، نقدینگی

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/263228/بازی-الاکلنگی-نماگرهای-بورسی-در-کانال-نزولی
بستن   چاپ