پیام مازند
توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و ایجاد شهرک‌های صنعتی در صدر اولویت‌های مازندران
دوشنبه 7 شهریور 1401 - 2:09:05 PM
ایرنا
پیام مازند- یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است.

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از 1400 بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این حال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

در این گزارش به مهمترین اقدامات استان مازندران برای تحقق وعده های دولت سیزدهم خواهیم پرداخت.

بررسی دستاوردها، اقدامات و فعالیت های مهم استانداری های سراسر کشور در سال نخست دولت سیزدهم که توسط وزارت کشور منتشر شده، نشان دهنده روند مثبت احیای واحدهای راکد تولیدی و ایجاد واحدهای جدید صنعتی است.

احیای واحدهای تولیدی

احیای بیش از 55 واحد تولیدی صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی و خارج از شهرک‌های استان که به بازگشت به کار 975 نفر منجر شده، از دستاوردهای یک سال گذشته است. این اقدام سبب افزایش تولید ناخالص داخلی استان و کاهش بیکاری، افزایش رضایت مردمی و کاهش آسیب‌های اجتماعی شده است.

احیا و فعال سازی بیش از 10 واحد تحت تملک بانک‌های استان نیز از دیگر اقدامات انجام شده در ماه های اخیر محسوب می شود که بازگشت فعالیت واحدهای تولیدی به فرایند تولید را به دنبال داشته است.

توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و ایجاد شهرک‌های صنعتی در صدر اولویت‌های مازندران

توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی

توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی و توسعه کشت مکانیزه برنج از 64 هزار هکتار به 100 هزار هکتار از جمله اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی است که باعث افزایش بهره وری تولید بخش کشاورزی و افزایش کمی و کیفی تولیدات بخش کشاورزی شده؛ این طرح از مرداد سال 1400 تا مرداد امسال اجرایی شده است.

اجرای موفق کشت قراردادی برنج برای اولین در کشور در سطح 3800  هکتار از اراضی استان نیز از تازه ترین اقدامات انجام شده در استان محسوب می شود. این طرح که از ابتدای امسال اجرا شد با استقبال مواجه شده و قرار است در سال های آینده نیز تداوم یابد.

قطع دست واسطه ها و رسیدن کلیه منافع به کشاورزان، خودکفایی در تولید برنج کشور، کنترل بازار و کاهش نوسانات قیمت برنج در زمان برداشت و بازار رسانی از دستاوردهای اجرای این طرح است.

توسعه و ایجاد شهرک‌های صنعتی

توسعه و ایجاد شهرک های صنعتی استان، توسعه شهرک صنعتی ساری 1 به میزان 25 هکتار، توسعه شهرک صنعتی ساری 3 به میزان 20 هکتار،  ایجاد شهرک صنعتی ساری 4 )صنایع چوب و کاغذ(  به میزان تقریبی 14 هکتار از جمله اقدامات انجام شده در بخش صنعت است که زمینه افزایش سرانه زمین های صنعتی استان، افزایش تولیدات و افزایش اشتغال را فراهم می کند.

در سال گذشته 243 میلیون دلار از محصولات استان به خارج از کشور صادر شده که برای کشور ارزآوری داشته است و رشد 28 درصدی صادرات استان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در دولت گذشته را نشان می دهد.

بهره برداری از پالایشگاه پویای کاسپین با حدود 300  میلیارد تومان سرمایه گذاری و اشتغال 110 نفر و اجرای طرح توسعه پالایشگاه شیر شرکت سولیکو کاله با سرمایه 3 هزار میلیارد تومان و اشتغال 600 نفر نیز از دیگر طرح های اجرا شده در استان در یک سال گذشته بوده است.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/264909/توسعه-مکانیزاسیون-کشاورزی-و-ایجاد-شهرک‌های-صنعتی-در-صدر-اولویت‌های-مازندران
بستن   چاپ