پیام مازند
توضیحات کلیشه‌ای و سنتی برای نسل جدید قابل پذیرش نیست
چهارشنبه 27 مهر 1401 - 2:18:53 PM
ایسنا

پیام مازند- مجید غفاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به طیف های مختلف مردم از نظر صفات روانشناختی، نظام باورها، عقاید و همچنین تاثیرات اجتماعی و فرهنگی، افسردگی یک فرد به عوامل ذکر شده و تفسیر فرد از وقایع تحت تاثیر شرایطی که در آن قرار دارد بستگی دارد.

وی تصریح کرد: به طور کلی فردی می‌تواند در شرایط مختلف سلامت روان خود را بیشتر حفظ کند که صاحب سطح بالایی از گرایش و مهارت تفکر انتقادی و قدرت تنظیم هیجان باشد.

غفاری با اشاره به اینکه در بسیاری از مواقع خشونت‌های اجتماعی متاثر از اطلاعات ناکافی است، گفت: فرد باید شرایط را مبتنی بر راهکار کسب اطلاعات معتبر تحلیل کند و نگاه چندجانبه‌ای به مسائل داشته باشد و دنبال راه‌حل‌های واقع‌بینانه (نه دلبخواه) باشد.

این روانشناس بالینی با بیان اینکه فرد باید هیجاناتش را درست تنظیم کند، خاطرنشان کرد: پیشنهاد می شود که افراد ضمن اینکه به طور مسالمت‌آمیز مطالبه‌گر باشند، گرایش به کسب اطلاعات معتبر از مسئولان و نخبگان سیاسی-اجتماعی جناح موافق و مخالف داشته باشند تا در دام یکجانبه‌گرایی و تحلیل‌های تک‌بعدی و سوگیرانه و متعصبانه قرار نگیرند.

وی در پیشنهادی به مسئولان ادامه داد: مسئولان باید طیف‌های مختلف مردم را در نظر بگیرند و در مورد کیفیت عملکردهایشان و دلایل تصمیماتشان، توضیحات روشن و شفاف به مردم ارائه بدهند تا اقشار مختلف مردم در این مورد روشن شوند.

این مدرس دانشگاه با اظهار به اینکه مفهوم عدالت نزد یک فرد تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله عقاید، روان، فرهنگ، جنسیت و مواردی دیگر است تصریح گرد: بنابراین مسئولان اداره‌ یک کشور در زمینه مفهومشان از عدالت و وضعیت آن در جامعه باید برای اقشار مختلف مردم، توضیحات روشنی ارائه بدهند تا اقشار مختلف مردم به این احساس برسند که مسئولان کشور تلاش می‌کنند که دلایل تصمیماتشان را خیلی شفاف و با ذکر فلسفه‌ زیربنایی آن تصمیم، به آن ها گزارش بدهند.

غفاری افزود: باید در کشور شرایطی ایجاد شود تا مردم بتوانند در قالب احزاب مختلف، نقدهای تخصصی خود را مطرح کنند و در قالب واکنش‌های محترمانه از سوی مسئولان، پاسخ‌های مشخص و روشن دریافت کنند.

این روانشناس بالینی بیان کرد: اگر یک سیستم بخواهد انسجام و تعهد اعضای خود را به اهداف سیستم حفظ کند، باید مولفه‌های مختلف عدالت اجتماعی که شامل عدالت توزیعی (یعنی توزیع عدالانه‌ پاداش‌ها و هزینه‌ها)، عدالت رویه‌ای (رویه‌های عادلانه‌ تصمیم‌گیری) و عدالت تعاملی (ارزش قائل شدن برای مخاطب و ارائه‌ اطلاعات صادقانه و شفاف به او) را مورد توجه قرار دهد، حال این سیستم می‌تواند خانواده یا یک کشور باشد.

وی یادآور شد: در این راه، به نظر می‌رسد در حال حاضر کشور ما به طور بسیار جدی نیازمند تبیین‌گران و تحلیل‌گران نخبه و جذاب (به ویژه برای نسل های جدید) است.

غفاری تاکید کرد: توضیحات کلیشه‌ای و سنتی برای نسل جدید، دیگر قابل پذیرش و رقابت با نظریه‌های علمی و فلسفی روز دنیا که پشتوانه تبلیغاتی و رسانه ای بسیار محکمی دارند، نیست.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/268256/توضیحات-کلیشه‌ای-و-سنتی-برای-نسل-جدید-قابل-پذیرش-نیست
بستن   چاپ