پیام مازند
استفاده از آنتی بیوتیک تصور غلط رایج برای درمان آنفلوآنزا است
چهارشنبه 25 آبان 1401 - 1:48:30 PM
ایرنا

پیام مازند- دکتر فرهنگ بابامحمودی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بسیاری از افراد جامعه تصور می کنند که برای مقابله با تب، مصرف آنتی بیوتیک می تواند این مساله را کنترل کند اما آنتی بیوتیک ها ویروس ها را مورد هدف قرار نمی دهند و با آنها مقابله نمی کنند.

وی ادامه داد: آنفلوآنزا همانند سرماخوردگی و کووید 19 جزو بیماری های ویروسی با واگیر بالا هستند که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و درمانی لازم افراد بیشتری را مبتلا کند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان رازی قائمشهر گفت: عفوت های تنفسی شایعترین عفونت های ویروسی به شمار می روند که در صدر عوامل بیماری زا قرار دارند که می تواند افراد را به آن مبتلا کند.

بابامحمودی افزود: ویروس عامل بروز بیماری های کووید 19 و آنفلوآنزا به سیستم تنفسی بدن حمله می کند و به آن آسیب می زند.

وی ادامه داد: مهمترین راه پیشگیری از انتشار آنفلوآنزا، استفاده از ماسک، رعایت بهداشت دست و فاصله با افراد مبتلا است و رعایت این نکات می تواند از ابتلا و شیوع بیشتر بیماری تاثیر بگذارد.

این متخصص بیماری های عفونی بیان کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که معمولا در فصل خاصی شیوع پیدا می‌کند؛ پیک اول 15 شهریور تا پایان آبان ماه و پیک دوم در بهمن ماه است.

بابامحمودی  در خصوص شباهت بیماری آنفلوآنزا و کووید 19 گفت: این 2 جزو بیماری های ویروسی و راه انتقال آنها از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم مجاری تنفسی است. 

وی ادامه داد: این بیماری ها دستگاه تنفس را مورد مورد هدف قرار می دهند و قدرت سرایت از فرد به فرد و محیط به فرد را دارند و در صورت شیوع و همه گیری می تواند باعث مرگ و میر یک تا سه درصد جمعیت شود.

به گفته دکتر بابامحمودی گلودرد ،بدن درد و سرفه شباهت علائم این 2 بیماری است که بسته به شدت بیماری علائم آن بروز می کند.

توصیه های درمانی آنفلوانزا

این متخصص بیماری های عفونی گفت: آنفلوآنزا بیماری است که با تب بالا و ناگهانی پدیدار می شود و در صورت تداوم تب بعد از پنج روز به احتمال زیاد ویروس به سیستم تنفسی بدن حمله کرده و به تجویز داروهای آنتی بیوتیکی نیاز است.

بابامحمودی افزود: دوره کمون و پنهان آنفلوآنزا در بدن بیمار به نسبت بیماری کووید 19 کوتاهتر و در مدت زمان 18 ساعت تا چهار روز علائم مشخص می شود.

وی ادامه داد: تجویز داروهای ضد ویروسی و آنتی بیوتیک برای درمان این بیماری در مورد افرادی نیاز است که شرایط خاص دارند و جزو افراد مسن ، زنان باردار و یا بیماری زمینه ای دارند است.

این متخصص بیماری های عفونی توصیه کرد: افرادی با چنین ریزفاکتورهای خطر برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند چون این افراد در صورت ابتلا می توانند آسیب های جدی تر به نسبت دیگر افراد ببینند.

بابامحمودی بیان کرد: تنها راه درمان افرادی که به آنفلوآنزا مبتلا می شوند استراحت در منزل، خوردن مایعات زیاد، رعایت فاصله ، استفاده از سیستم تهویه مناسب در محیط های بسته و پرهیز از حضور در مکان های پرجمعیت است تا دیگران نیز به این بیماری مبتلا نشوند.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/270232/استفاده-از-آنتی-بیوتیک-تصور-غلط-رایج-برای-درمان-آنفلوآنزا-است
بستن   چاپ