پیام مازند
باز کردن گره مشکلات زوجین جوان مازندران با پرداخت تسهیلات کارگشایی دولت
دوشنبه 7 آذر 1401 - 1:56:41 PM
ایرنا
پیام مازند- با در نظر گرفتن پتانسیل‌های موجود در روستا و ایجاد شرایط مناسب می‌توان از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری کرد؛ با افراد از روستاها، از بین رفتن اقتصاد کشاورزی امری اجتناب ناپذیر است و در این میان جوانان نقش حائز اهمیتی در نگهداشت این نوع اقتصاد دارند.

مهم بودن درآمد منطقه در توسعه اقتصاد کشور آنقدر زیاد است که اقتصاد دانان بر این اعتقاد دارند که باید مهاجرت معکوس یعنی از شهر به روستا اتفاق بیافتد. وجود مهاجرت از روستاها به دلیل نبود درآمد و مشکلات اقتصادی رخ می دهد.

پایداری هر روستا به فعال بودن اقتصاد آن وابستگی زیادی دارد، پس اقتصاد ضعیف و ناکارآمد سبب خالی شدن تعداد زیادی از روستاها می‌شود ولی به دلیل تنوع زیاد در بخش اقتصادی روستاها می‌توان بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل کرد و از تخلیه شدن آن‌ها جلوگیری کرد.

فراهم‌سازی امکانات و تمهیدات لازم جهت استفاده تحصیلکرده‌ها از تسهیلات ، فراهم سازی امکانات مناسب برای استفاده بیشتر جوانان جهت آموزش مشاغل، توسعه فعالیت سایر بخش‌های اقتصادی از جمله صنعت و خدمات در روستا و به وجود آمدن زمینه مساعد برای بهره گیری روستاهای فقیر و روستاییان فقیر از تسهیلات از جمله سیاست های حمایتی دولت در روستاها به شمار می رود.

نسخه جدید حمایت های دولتی برای توسعه روستایی، پرداخت تسهیلات به زوجین جوان که ساکن روستاها باشند در دولت سیزدهم کلید خورده است تا این اقدام، ضمن ایجاد زمینه برای ماندگاری جوانان، در همان ابتدای زندگی به آن‌ها در زمینه رفع مشکلات پیش رو کمک کند.

معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهوری، اعطای تسهیلات قرض الحسنه به زوج‌های جوان روستایی متولد دهه 60 را در دستور کار خود قرار داد.

این اقدام در راستای حمایت از سیاست های ازدواج در مناطق روستایی کشور انجام شد و برای این منظورشرایط کسب دریافت وام ازدواج عبارت است از اینکه زوجین (زوج و زوجه) هر 2 متولد دهه 60 باشند، تاریخ عقد رسمی متقاضیان در بازه زمانی 15 مهر تا 15 اسفند سال 1400 باشد، زوجین سکونت دائم در مناطق روستایی و عشایری با حداقل پیشینه پنج سال داشته باشند و نیز بارگذاری تصویر عقدنامه در سامانه ازدواج متولدین دهه شصت روستایی در ذیل پورتال معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده الزامی است.

متقاضیان واجد شرایط می توانند با مراجعه به لینک مربوطه در پورتال معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تکمیل فرم و بارگذاری اسناد مورد نیاز در سامانه ازدواج نسبت به ثبت نام دریافت وام اقدام کنند.

ثبت نام برای دریافت این تسهیلات پارسال بر روی پورتال معاونت امور زنان و ریاست جمهوری انجام و پس از آن اسامی واجدان شرایط به دفتر امور بانوان و خانواده استانداری ها ابلاغ شد تا مراحل بعدی کار برای معرفی زوجین به بانک ها و دریافت تسهیلات در این خصوص انجام شود.

در مازندران نیز این برنامه حمایتی دولت از زوجین جوان آن هم ساکن در روستاها عینیت یافته است و بنا به اطلاعاتی که از سوی اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری ارایه شده است 16 زوج از این خدمات دولت سیزدهم برخوردار شدند.

مازندران سه هزار روستا و آبادی دارد که بنا به اعلام اداره کل امور روستایی استانداری مازندران براساس آخرین سرشماری کشور در سال 1395 جمعیت روستایی در کشور 26 درصد است که این رقم برای مازندران 46 و چهار دهم درصد است.

پرداخت تسهیلات کارگشایی به تمامی زوجین ثبت نامی مازندران

معاون اداره کل بانوان و خانواده استانداری مازندران به خبرنگار ایرنا گفت: برای نخستین بار و در دولت سیزدهم تسهیلات کارگشایی به زوجین جوان پرداخت شد تا از این طریق بخشی از مشکلات این قشر برطرف شود.

روفیا مجیدی افزود: براساس تفاهم نامه فی مابین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهور به زوجین دهه 60 که در روستاها ساکن هستند این نوع تسهیلات پرداخت شد.

وی ادامه داد: براساس اعلام قبلی و تعیین زمان ثبت نام، زوجین این دهه با مراجعه به پورتال معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری می توانستند ثبت نام و بارگذاری مدارک مورد نیاز را انجام دهند.

به گفته معاون اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران، تمامی مراحل ثبت نام و بررسی مدارک از سوی معاونت امور بانوان ریاست جمهوری انجام شده و پس از آن اسامی زوجینی که پرونده تقاضای تسهیلات آن ها تایید شد به این اداره کل ابلاغ می شود تا همکاری لازم برای معرفی آن ها به بانک ملی به عنوان بانک عامل انجام شود.

مجیدی افزود: تا کنون معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری اسامی 16 زوج مازندران را برای دریافت این تسهیلات به استانداری مازندران اعلام کرده که اقدامات لازم برای معرفی آنان به بانک عامل انجام شده است.

وی ادامه داد: با هماهنگی های انجام شده با بانک عامل به تمامی زوجین ثبت نام شده که اسامی آن ها از سوی معاونت امور زنان ریاست جمهوری اعلام شده بود پرداخت شده است.

معاون اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران، میزان تسهیلات پرداختی به هر یک از زوجین را 500 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: میزان تسهیلات پرداختی به هر زوج یک میلیارد ریال است که در قالب تسهیلات کارگشایی به آنها پرداخت شده است.

مجیدی یادآور شد: این تسهیلات به صورت قرض الحسنه و با کارمزد چهار درصد به زوجین ساکن در روستاها پرداخت می‌شود که حتی زوجینی که تسهیلات ازدواج نیز دریافت کرده اند می توانستند این وام را نیز دریافت کنند.

وی ادامه داد: دریافت کنندگان این نوع تسهیلات از زوجین ساکن در روستاهای ساری،بابل،آمل،میاندورود، کلاردشت و سلمانشهر بهشهر بودند.

معاون اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران، همچنین به پرداخت تسهیلات کارگشایی به یک زوج کرمانشاهی که در منطقه روستایی استان ساکن شدند، اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه اهلیت فرد از کدام استان به عنوان ملاک های پرداخت تسهیلات قلمداد نشده است بنابراین فردی از استان دیگر که ساکن در روستاهای مازندران است می توانست از این تسهیلات بهره مند شود.

مجیدی در خصوص برنامه تداوم پرداخت تسهیلات کارگشایی به زوجین جوان روستایی از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری توضیح داد: گفته می شود این معاونت بنا دارد تا پرداخت این تسهیلات را ادامه دهد.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/271011/باز-کردن-گره-مشکلات-زوجین-جوان-مازندران-با-پرداخت-تسهیلات-کارگشایی-دولت
بستن   چاپ