پیام مازند
شرط صندوق بین المللی پول برای پرداخت وام به مصر/ قاهره نان و سوخت را گران می کند
يکشنبه 25 دي 1401 - 12:22:07
پیام مازند - به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از العربی الجدید، «مصطفی مدبولی» نخست وزیر مصر دیروز شنبه در حاشیه سفر خود به استان سینای شمالی با همراهی تعدادی از وزرا، اظهاراتی جنجالی را با هدف آمادگی برای تصویب افزایش‌های جدید قیمت‌های نان، سوخت و برق بیان داشت.
این افزایش قیمت‌ها در چارچوب توافق دولت مصر با صندوق بین‌المللی پول برای تکمیل برنامه اصلاحات اقتصادی خود، به منظور دریافت وام جدید سه میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مدبولی با بیان اینکه شهروندان کشورش در سایه شرایط اقتصادی دشواری که در جهان وجود دارد همچنان از حمایت دولت برخوردارند، گفت: یک قرص نان با کارت‌های جیره بندی هنوز به قیمت پنج قرش(100 قرش +1 پوند مصر) فروخته می‌شود درحالی که هزینه آن قبل از وقوع جنگ روسیه و اوکراین برای دولت 65 قرش بوده و پس از جنگ هم به 80 قرش رسیده و با آزادسازی نرخ ارز در مقطع اخیر هم به 90 قرش رسیده است.
مدبولی مدعی شد که دولت او یارانه‌هایی بیش از آنچه دولت‌های بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته متحمل می‌شوند، ارائه می‌کند و توضیح داد که مصر سالانه حدود 100 میلیارد قرص نان یارانه‌ای تولید می‌کند که به میزان تقریباً 275 میلیون قرص نان در روز است. در نتیجه، افزایش اخیر در هزینه تولید نان به میزان 10 قرش، بار اضافی به میزان 10 میلیارد پوند بر دوش بودجه دولت گذاشته است.
نخست وزیر مصر در نشستی خبری که وزرای تامین، برق، بهداشت، آموزش عالی و توسعه ملی و دادگستری این کشور هم حضور داشتند، افزود: هزینه واقعی فروش گازوئیل (دیزل) در بازار محلی 11 پوند در هر لیتر است، در حالی که به قیمت 7.25 پوند به فروش می رسد، به این معنی که دولت نزدیک به 4 پوند در هر لیتر یارانه پرداخت می‌کند، مصرف گازوئیل در مصر 15 میلیارد لیتر در سال است یعنی یارانه آن در بودجه عمومی حدود 60 میلیارد پوند است که به گفته وی عدد بزرگی است.
وی همچنین مدعی شد که دولت یارانه‌های زیادی در مورد برق متحمل می‌شود و بدون آن قیمت برق مصرفی برای شهروندان حداقل سه برابر می شد، مدبولی گفت: کسی که ماهیانه 300 پوند برای مصرف برق می‌پردازد می‌بایست هزار پوند بر اساس قیمت واقعی پرداخت کند. دولت تصمیم گرفت افزایش قیمت برق را برای یک سال کامل (2022-2023) به تعویق بیاندازد، با وجود اینکه هزینه‌های تولید برق به دلیل افزایش قیمت سوخت و گاز و نرخ ارز بالا رفته است.
ویژگی‌های بودجه مصر برای سال مالی 2022-2023 نشان می‌دهد که بر اساس توافق دولت این کشور با صندوق بین المللی پول برای کاهش بودجه حمایت غیرنقدی از کالاها، حرکت به سمت کاهش یارانه‌ها برای کالاهای اساسی و نان و حمایت نقدی از فقیرترین خانواده ها و افراد است.
نرخ دلار برای اولین بار در تاریخ مصر هفته گذشته از 32 پوند مصر گذشته است تا اینکه در پایان معاملات روز پنجشنبه و پس از اعلام صندوق بین المللی پول در مورد تعهدات قاهره برای تغییر به سمت سیستم نرخ ارز منعطف و افزایش قیمت سوخت تا مرز 30.70 پوند در هر دلار در بانک های رسمی عقب نشینی کرد.
افزایش افسار گسیخته قیمت کالاهای اساسی در مصر همزمان با افزایش قیمت دلار مردم این کشور را به خشم آورده است. مصری‌ها از سه شنبه گذشته نیز به مدت یک ماه در اعتراض به گرانی 20 درصدی مجدد مرغ این کالا را از سبد غذایی خود حذف کردند.
در فروشگاه‌های مصر نیز اجازه خرید بیش‌تر از یک قوطی روغن یا بسته دو کیلویی برنج به مردم داده نمی‌شود.
پایان پیام/

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/278247/شرط-صندوق-بین-المللی-پول-برای-پرداخت-وام-به-مصر--قاهره-نان-و-سوخت-را-گران-می-کند
بستن   چاپ