پیام مازند
باغداران مازندران مبارزه با آفت جوانه خوار مرکبات را جدی بگیرند
دوشنبه 21 فروردین 1402 - 12:55:01 PM
ایرنا
پیام مازند - معاون مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به لزوم مدیریت و کنترل آفت جوانه خوار مرکبات، توصیه های فنی مدیریت و جلوگیری از خسارت این آفت را اعلام کرد.
حمید نادریان، معاون مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه آفت جوانه خوار مرکبات به جوانه های نورسته مرکبات حمله کرده و موجب قطع جوانه های حاوی گل می شود، اظهار کرد: در بعضی از باغات، تراکم بالای آفت منجر به کاهش محصول می شود.
معاون مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به لزوم بازدید، بررسی و برآورد توده های تخم زمستانگذران آفت در باغات مرکبات توسط کارشناسان پیش آگاهی و شبکه مراقبت مرکبات در محدوده تنه و محل انشعاب شاخه های اصلی بطور مستمر و هفتگی تا تعیین پیک تفریخ تخم و ظهور لاروهای سن اول این آفت، توصیه های فنی مدیریت کنترل و جلوگیری از خسارت آفت جوانه خوار مرکبات را اعلام کرد.
وی ادامه داد: کنترل غیرشیمیایی و بیولوژیکی و مبارزه مکانیکی(حذف و امحاء دستجات تخم آفت با دست) از طریق وارسی تنه و شاخه های اصلی حاوی تخم آفت و استفاده از ترکیب (BT)در زمان تفریخ تخم های آفت بر اساس پیش آگاهی کارشناسان حفظ نباتات برای مدیریت و کنترل و جلوگیری از خسارت آفت جوانه خوار مرکبات مورد تاکید است.
نادریان باغداران را به کنترل شیمیایی برای مدیریت و مبارزه با این آفت توصیه کرد و و توضیح داد : روغن پاشی روی تنه و شاخه های اصلی درخت چند روز قبل از تفریخ تخم به نسبت 2.5 درصد با سمپاش پشتی تلمبه ای یا شارژی انجام شود و در صورت تراکم بالای آفت و احتمال خسارت اقتصادی به جوانه های نو رسته نیز استفاده از یکی از حشره کش های فسفره مانند مالاتیون یا دورسبان یا فوزالن به نسبت 2 لیتر در یک هزار لیتر آب و در زمان پیک تفریخ تخم های افت بر اساس نظر کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک گیاهپزشکی بصورت مه پاش روی تنه و جوانه های نورسته، توصیه می شود.
وی با تاکید بر اینکه قبل از اقدام به سمپاشی به زنبورداران منطقه اطلاع رسانی شود، رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از لباس مخصوص سمپاشی، کلاه، ماسک، دستکش و خودداری از خوردن، آشامیدن و سیگارکشیدن هنگام سمپاشی و شستن اعضای آلوده بدن پس از اتمام کار با آب و صابون را الزامی دانست و گفت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، مراکز جهاد کشاورزی و کلینیک های گیاهپزشکی آماده راهنمایی و پاسخگویی به سوالات باغداران و بهره داران هستند.
مازندران 115 هزار هکتار باغ مرکبات دارد که از این سطح سالانه حدود 2 میلیون و 800هزار تن انواع محصول مرکبات برداشت می شود.




http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/596183/باغداران-مازندران-مبارزه-با-آفت-جوانه-خوار-مرکبات-را-جدی-بگیرند
بستن   چاپ