پیام مازند
مرهمی بر رنج‌های شالیکار/ هلدینگ‌ها برای خرید آمدند
یکشنبه 24 اردیبهشت 1402 - 10:02:10 AM
مهر
پیام مازند - ساری- ورود شرکت های بزرگ و زنجیره ای برای خرید برنج دپو شده در مازندران، مرهمی بر دردها و رنج های کشاورزان و شالیکاران مازندرانی شد.

 حدود دو ماهی از فصل جدید شالیکاری می‌گذرد و بسیاری از کشاورزان دسترنج سال گذشته خود را نفروخته و محصولاتشان در انبارها دپو شده بود.
گرانی هزینه‌های تولید و نهاده‌ها از یک سو و ورود دلالان و واسطه‌ها از سوی دیگر، کشاورزان و شالیکاران را برای فروش محصولاتشان نگران کرده بود و بسیاری از آنها دسترنج یکساله را با قیمت پایین به فروش رساندند تا قسط وام‌های بانکی و بدهی طلبکاران را پرداخت کنند.
خرید برنج برای فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای و دستگاه‌ها و سازمان‌ها طی سال‌های اخیر همواره روی میز متولیان امر در مازندران قرار داشت اما به نتیجه نرسیده بود تا آن که ماه جاری این وعده به بار نشست و شرکت‌های زنجیره‌ای برای خرید برنج شالیکاران مازندرانی ورود پیدا کردند.
«محمداسماعیل یزدان پناه» مدیر مرکز پایانه صادرات برنج کشور با بیان اینکه در پی دستور استاندار مازندران برای جمع‌آوری برنج‌های دپو شده شالیکوبی‌ها، نشستی با انجمن تولیدکننده و صادرکننده برنج کشور برگزار شد، افزود: با توجه به قیمت‌های دستوری، فروشگاه‌های زنجیره‌ای بابت فروش برنج نگران بودند و کمتر برای خرید و فروش برنج ایرانی ورود کردند و نتیجه آن کاهش خرید برنج ایرانی در بازار شد.
ورود 12 هزار فروشگاه برای خرید برنج‌های مازندران
وی  اظهار داشت: مقرر شده بود تا شرکت‌ها در قالب فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقدام به خرید برنج مازندران کنند و با ورود آنها شاهد رونق نسبی بازار برنج هستیم و طبق توافق استانداری با انجمن تولید کنندگان و تأمین کنندگان برنج ایران، بیش از 12 هزار فروشگاه زنجیره‌ای کشور برای خرید و فروش بازار برنج استان ورود کردند. ‎
مازندران بیش از 40 درصد برنج مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند و عدم برنامه ریزی برای بازرگانی محصول و صادرات آن سبب دلسردی و نارضایتی کشاورزان شده بود. خرید برنج‌های دپو شده اگرچه در مازندران شروع شد اما تداوم این طرح در سال‌های آتی نیز ضروری به نظر می‌رسد.

پیام مازند


سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با بیان این که از اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران درخواست کردیم برای خرید برنج کشاورزان استان اقدام عملی و جدی به عمل آورند، افزود: آنان نیز پذیرفتند تا در اقدامی مهم و مؤثر از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور بخش قابل توجهی از برنج کشاورزان را خریداری کنند.
وی همچنین از برنامه ریزی برای صادرات برنج خبر داد و گفت: مجوز صادرات برنج استان دریافت شد و سال گذشته محموله‌های برنج روانه روسیه شد و این طرح امسال نیز ادامه می‌یابد.
به باور شالیکاران ، سال گذشته سال سختی برای برنج‌کاران بود و اگرچه تلاش‌های فراوانی برای یارانه‌ای شدن کود کشاورزی شد اما دپوی برنج در انبارها و فروش نرفتن آنها، انگیزه شالیکاران را کاهش داده بود.
انتقاد از واردات بی رویه برنج
منصورعلی زارعی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس با اظهار این که مردم به دنبال بهره‌وری رفتند و اقدام به کشت ارقام پرمحصول برنج کردند اما خرید انجام نشد، گفت: سیاست‌گذاری درستی در این بخش انجام نشد چرا که در کنار تولید این محصول، یک میلیون و 300 هزار تن برنج پرمحصول وارداتی نیز داشتیم.
زارعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برنج وارداتی از برنج تولیدکننده ارزان‌تر است و گلایه کشاورزان بجاست، افزود: در بحث برنج مشکلات عمده‌ای داریم که برای بهره‌وری و افزایش تولید برنج باید راهکار جدی داشته باشیم.

پیام مازند


نماینده مردم ساری و میاندورود و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در چهاردهمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان در سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: گزارش اقدامات قرارگاه امنیت غذایی باید به مردم اطلاع رسانی شود تا مردم در جریان فعالیت‌ها قرار گیرند.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه ما به بحث برنج و مرکبات ویژه است، گفت: زمانیکه باید خرید پرتقال از باغداران با قیمت مناسب انجام می‌شد، اما این اتفاق رخ نداد و باغداران با قیمت اندک محصول خودشان را به فروش رساندند.
طی سال گذشته، طرح‌هایی نظیر کشت توافقی برنج نیز در مازندران اجرا شد اما خروجی و نتیجه آن چندان مورد رضایت کشاورزان نبود و همین مسئله سبب شد تا بخشی قابل توجهی از برنج تولیدی در انبارها دپو شود.
پارسال با هماهنگی و پیگیری وزارت جهاد کشاورزی و استانداری مازندران و برای خروج از رکود بازار برنج در مازندران، 8 مرکز خرید برنج ارقام پرمحصول در شهرستان‌های بهشهر، نکا ، میاندورود ، قائمشهر ، آمل، بابل، بابلسر و محمودآباد توسط تعاون روستایی استان دایر شده بود.
بر همین اساس، برنج ارقام پرمحصول ندا و شیرودی از کشاورزان شالیکار استان به ترتیب با قیمت 33 و 41 هزار و 800 تومان با 8 درصد شکستگی خریداری شد و بسیاری از کشاورزان به دلیل پایین بودن قیمت، حاضر به فروش آن نشده بودند.
مازندران بیش از 215 هزار هکتار شالیزار دارد که 40 درصد برنج مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند.

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/709643/مرهمی-بر-رنج‌های-شالیکار--هلدینگ‌ها-برای-خرید-آمدند
بستن   چاپ