پیام مازند

آخرين مطالب

بخشی از مسیر جاده هراز برای ایمن‌سازی جابه‌جا می‌شود گفتگو

بخشی از مسیر جاده هراز برای ایمن‌سازی جابه‌جا می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام مازند- بستن جاده هراز بر روی تردد خودروها بتازگی و پس از رسانه ای شدن  فیلم و تصاویر از شکاف چند صدمتری قدیمی بالادست بخشی از مسیر این جاده در رسانه ها رسمی و فضای مجازی مطرح شد.

دکتر علی بیت الهی روز چهارشنبه  با تاکید بر این که ترک زمین در محور هراز یک اتفاق جدید نیست ، افزود : بسته شدن جاده هراز در دستور کار وزارت راه و شهرسازی نخواهد بود و فقط قرار است برای جلوگیری از خطرات احتمالی ، آن بخش از جاده که در پایین دست شکاف قرار دارد به سمت مقابل منتقل شود .

وی با توضیح این که جاده هراز یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین شریان‌های اصلی متصل کننده مازندران به پایتخت است که به دلیل گذر از ارتفاعات البرز و پیچ و خم های رودخانه هراز، دارای سرشت توپوگرافی متغیر همراه با خطر ریزش سنگ یا زمین لغزش می باشد ، گفت : همین شرایط و ویژگی سبب شده است که در مسیر این جاده هر از چندگاهی سقوط قلوه سنگ ، شن و خاک و ریزش کوه را شاهد باشیم . این وضعیت یک امر دائمی است و از زمان احداث این جاده وجود داشته و خواهد داشت.

مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت : بر اساس برآورد و مطالعاتی که روی شریان های جاده ای استان مازندران انجام شد ، مشخص گردید جاده هراز جزو پر ریسک ترین جاده های این استان است و از این رو بیش از جاده چالوس، سوادکوه و سایر جاده های اصلی منتهی به استان مازندران و تهران در اولویت ایمن سازی قرار دارد.

وی در خصوص میزان خطری که از ناحیه شکاف بالادست متوجه جاده هراز است ، توضیح داد : باید توجه داشته باشیم ترک یا شکافی که در کلیپ و تصاویر منتشر شده نشان داده می شود حدود 2 هزار و 500 متر کشیده شده است . این شکاف در موقعیت مکانی بعد از محدوده شهر پلور و نرسیده به روستای آب اسک از سمت تهران به آمل و در سمت راست جاده واقع است ولی آنچه مسلم است این که جدید نیست و از قبل وجود داشت.

بیت الهی گفت : نکته دیگر در باره شکاف هم این که ما با گسل در این منطقه سر و کار نداریم بلکه با لغزش زمین مواجه هستیم ، موضوعی که در جاده هراز تازگی ندارد و قبلا هم شاهدش بودیم. در اوایل دهه 70  زمین لغزش بزرگی موجب انسداد مسیر هراز به مدت چند ماه شد. بر اثر همان زمین لغزش دریاچه ای در همان منطقه نرسیده به آب اسک از سمت تهران تشکیل شد. یعنی توده عظیمی از دامنه مشرف بر جاده هراز حرکت کرد و ضمن تخریب جاده، دره را نیز تا حدودی پر کرد و دریاچه‌ای را به وجود آورد.

وی افزود : در حال حاضر نیز ما در یک ناحیه دیگر از جاده با خطر زمین لغزش مواجه هستیم که حدود 2.5 کیلومتر کشیده شده است. به عبارتی ابعاد این زمین لغزش نقطه ای و کوچک نیست و شکاف های عمیق و طویلی هستند که روی سنگ ها دیده می شوند.

مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی از بازدید میدانی منطقه در روزهای اخیر خبر داد و گفت : مشاهده میدانی حاکی از آن است که این شکاف ها و ترک ها گسل نیستند و این شکاف ها بر روی سنگ های تراورتنی در بالای پرتگاه تپه مانندی مشرف به جاده که حدود 125 متر از کف جاده ارتفاع دارد رخ داده است.

وی افزود : عکس های هوایی و ماهواره ای که از این منطقه در سال 2000 میلادی گرفته شد، نشان می‌دهد که این ترک‌ها از گذشته وجود داشت و حتی روی این ترک ها،فرسایش ها و جلبک هایی وجود دارد که حاکی از قدیمی بودن آن است . بنابر این نمی توانیم بگوییم ما با یک خطر جدید و تازه ای در مسیر جاده مواجه هستیم ، ولی باید برای آن تمهیدات جدی اندیشیده شود.

بیت الهی تمهید اصلی را جا به جایی بخشی از مسیر جاده عنوان کرد و گفت : در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی مشغول چهار بانده کردن محور هراز است . طبق مشاهدات و بررسی های اخیر ما به این نتیجه رسیدیم که جاده در حال ساخت در این قسمت  از سمت راست رودخانه هراز در مسیر تهران به آمل به سمت چپ رودخانه منتقل شود تا به طور کامل از ناحیه یا زون  خطر دور شود .

وی با بیان این که اقدام به جا به جایی قطعه یک کار اصلی و بنیادی است ، افزود : برای کاهش خطر ریزش و زمین لغزش این قطعه ، پیشنهاد ما این بوده که این قطعه که به طول سه کیاومتر می باشد در اولویت اول قرار گیرد تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

این مسوول گفت : زمانی که جا به جایی این سه کیلومتر انجام شود  قرار شد پایش ریزش سنگ در منطقه تشدید شود تا با مشاهده هرگونه تغییر تهدیدآمیز ،  فوری به شهروندان اطلاع رسانی شود.

وی افزود : همچنین پیشنهاد داده ایم تا با نصب علائم و اطلاع رسانی و نظارت پلیس توقف در مسیری که بالادست آن شکاف وجود دارد ، ممنوع شود.

مدیر بخش زلزله وزارت راه همچنین به  فعالیت معدن سنگ تراورتن در این منطقه نیز اشاره کرد و گفت : توصیه ما این است که جهت ایمنی بیشتر  و جلوگیری از خطرات احتمالی از ایجاد انفجار و ارتعاشات در این معدن جلوگیری شود .

بیت الهی با تاکید بر این که بستن جاده هراز مطرح نبوده و عملا مسدود کردن این جاده برای همیشه امکان پذیر نیست ، افزود : نباید در باره شکافی که دستکم از 20 سال پیش وجود داشته و اتفاق جدیدی نیست بزرگنمایی کرد ضمن این که وزارت راه ایمن سازی مسیر را به صورت جدی در دستور کار دارد . در کل باید بدانیم که کل مسیر جاده هراز نیز ریزش های سنگی متعددی همواره اتفاق می افتد.

جاده هراز یا جاده 77 مهم‌ترین جاده دسترسی پایتخت به مازندران است. جاده هراز محور اصلی دسترسی به شمال کشور به خصوص در حوزه گردشگری است که سالانه ده ها میلیون دستگاه خودروی گردشگران در آن تردد می کند. علاوه بر این هراز به دلیل وجود بیش از 40 درصد صنایع استان مازندران و بزرگ ترین کارخانجات لبنیاتی در شهرستان آمل ، راه ارتباطی اصلی این منطقه با پایتخت محسوب می شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/249060/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهترین ورزش پیاده روی ساده است

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناگهان امیدوار شد

واکنش جواد خیابانی به برد قاطعانه پاری سن ژرمن مقابل رئال مادرید

هافبک اسبق پرسپولیس سرمربی جوانان نساجی شد

قرارداد مهدی شیری تمدید شده است

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

آریا برزگر به دنبال حضور دوباره در فوتبال اروپا

پاسخ هادی چوپان به شایعه مهاجرتش

از کلمبیایی‌ها پول می‌گرفتند

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

اورونوف دوباره به پرسپولیس پیوست!

مضرات مالش چشم‌ها

حتی «کم» هم زیاد است؛ هیچ سطح ایمنی برای مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده وجود ندارد

گرم‌ترین برخورد ساپینتو برای جلالی

بمب بعدی رئال تایید شد؛ دفاع وسط لیورپول!‏

فینال المپیک در لیگ ملت‌ها!

گلدبرگ: حرکت اسپیر در WWE برای کمرنگ کردن من تکرار شد

بمب نقل و انتقالات؛ احمد نور، پرسپولیس!

حضور اصغر فرهادی در جشنواره «سینما ریترواتو» ایتالیا | اکران فیلم جدایی نادر از سیمین

کلمات حماسی روح را گرم می‌کند

بایرلورکوزن با 2 خرید از آیندهوون، جای خالی فلوریان ویرتس را پر می‌کند

تئو هرناندز: میلان همیشه اولویت من بود اما همیشه همه‌چیز به یک نفر بستگی ندارد

مورگان گیبس وایت به تاتنهام پیوست

غندی پور به شباب الاهلی پیوست

یاسین سلمانی با پرسپولیس 2 ساله تمدید کرد

واکنش معنادار امیررضا معصومی به صحبت‌های دبیر با انتشار یک استوری جنجالی

پاسور مشهور شاگرد روبرتو پیاتزا شد

غیرمنتظره؛ غندی‌پور به شباب الاهلی پیوست!

لیگ ملت‌ها؛ یکی جلوی ولاسکو را بگیرد

درخواست استقلال از علی کریمی، به اردوی ترکیه بیا!

نماینده مجلس: فتوای قتل ترامپ صادر شد و هر زمان دست ما به آن برسد، او را به هلاکت می‌رسانیم

راهکاری برای جلوگیری از آسیب‌های آلودگی هوا

توافق با فنر؛ مهاجم پاریس از اینتر دور شد

دربی اصفهان؛ هت‌تریک آقای گل و اخراج آقای کلین شیت

محرومیت 6 ماهه مربی والیبال مشهور بلغارستانی

تئو هرناندز به الهلال پیوست

نمایش اقتدار بانوان زینبی در مازندران

تغییر سبک غذا خوردن در زمان آلودگی هوا

صعود آرژانتین به فینال جام جهانی 2014 با غلبه بر هلند در ضربات پنالتی

خیابانی: سالهاست که با لباس رئال مادرید پز میدهم

کشتی فرنگی جوانان ایران با 9 مدال قهرمان آسیا شد

مسابقات آزاد تفنگ؛ ایواز بر سکوی قهرمانی ایستاد