پیام مازند

آخرين مطالب

لزوم توجه مسئولان به نمازخانه های بین راهی/ حضرت امیر(ع) با پول شخصی خود 7مسجد احداث کردند مقالات

لزوم توجه مسئولان به نمازخانه های بین راهی/ حضرت امیر(ع) با پول شخصی خود 7مسجد احداث کردند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - حجت الاسلام بهشتی با تاکید بر توجه مسئولان به امکانات و بهداشت نمازخانه های بین راهی گفت: امیرالمومنین (ع) با پول شخصی خود، هفت مسجد در جاده ها احداث کردند.
حجت الاسلام والمسلمین «سیدجواد بهشتی»، مشاور فرهنگی و علمی ستاد اقامه نماز کشور در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به دلایل نامناسب بودن شرایط نمازخانه های بین راهی کشور گفت: وقتی کشوری اسلامی می شود به طبع مطالبات مردم هم در حوزه های دینی افزایش پیدا می کند.
  در مقایسه با قبل از انقلاب در جمهوری اسلامی ایران چندین هزار نمازخانه و مساجد ساخته شده است. بخشی از این مساجد توسط خیرین و بخش دیگر هم توسط نهادهای دولتی مانند وزارت راه احداث شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: اگر وزرای گذشته هم مانند وزرای امروز به میدان می آمدند و دغدغه حل مشکلات نمازخانه ها، مساجد کشور و امور دینی جامعه را داشتند اکنون با این مشکلات دست و پنجه نرم نمی کردیم . متاسفانه یکی از مسایل مهم این است که بسیاری از مسئولان عنوان می کردند که نماز یک مسئله شخصی بوده و مربوط به خود مردم است، چرا حکومت باید در خصوص این مسئله دخالت کند.
وی در ادامه تصریح کرد: ما در پاسخ به این سوال آنها گفتیم: نقش حکومت ارایه تسهیلات است، این مساجد بین راهی را هم دولت باید بسازد و هم بر آنها نظارت داشته باشد. گاهی ساخته می شود ولی از لحاظ بهداشتی و امکانات اصلا شرایط مساعدی ندارند. همه اینها از وظایف حکومت است لذا حکومت نباید از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کند، یعنی در نظام اسلامی این مطالبه ( تعمیر و ترمیم نمازخانه ها و سرویس های بین راهی) یک مطالبه درست و به جایی است، منتهی فلان وزیر نماز را این گونه تلقی کرده که نماز یک مسئله شخصی است و مربوط به اشخاص می شود در صورتی این تصور درستی نیست.
حجت الاسلام بهشتی با بیان اینکه حکومت در مسئله نماز چهار مسئولیت دارد، تصریح کرد: اول تمهید (آماده سازی) دوم تعلیم (آموزش) سوم تشویق و چهارم تبلیغ است. همه افراد می دانند که حکومت نمی تواند مردم را مجبور به اقامه نماز کند ولی می تواند که یاد بدهد، می تواند که نمازخانه های شیک و مناسب بین راهی و پارک ها احداث کند. اینها همه از وظایف مهم حکومت است، این اسمش مجبور کردن مردم نیست بلکه تسهیلات است، یعنی حکومت باید زمینه را برای بندگی خدا فراهم کند.
وی در ادامه افزود: امیرالمومنین(ع) با پول شخصی خود، هفت مسجد در جاده ها احداث کردند؛ مشخص است وقتی ما در جاده وارد یک نمازخانه نظیف، تمیز و مرتب می شویم و می بینیم از لحاظ سیستم گرمایشی، سرمایشی و سایر امکانات شرایط مساعدی دارد، ما هم نماز را با حضور قلب و توجه به ذات اقدص الهی می خوانیم. بنابراین همه این آیتم ها در ترویج و تبلیغ فرهنگ نماز در جامعه موثر هستند. به نظرم این نقص متوجه حاکمان است.
اظهار کرد: قوائد و دستور العمل ترمیم و بازسازی نمازخانه ها در پاساژها، رستوران ها و تالارهای عروسی بر عهده اتحادیه اصناف است. مساله نماز موضوعی ایست که همه مردم و مسئولان باید در مورد آن تامل کنند. من 10 سال در آموزش و پرورش مسئول نماز بودم، شاید در جریان امور هزار مدرسه قرار گرفتم ولی موفق ترین مدرسه را مدرسه ای یافتم که همه عوامل آن یک سهمی برای خودشان تعریف کرده بودند، چه در زمینه دینی و چه در زمینه های فرهنگی و تربیتی.
وی با بیان اینکه دولت و ملت هر دو باید در کنار هم اقدامات لازم را انجام دهند. بیان کرد: وقتی می گوییم دولت، منظور وزارتخانه ها و سازمان های زیرمجموعه آنهاست؛ مثلا اتحادیه اصناف اگر در بخشنامه هایی که وزارتخانه های مربوطه، به اصناف ابلاغ می کنند به موارد لازم جهت احداث نمازخانه در پاساژها، تالارهای عروسی، رستوران ها و سایر اماکن عمومی و تفریحی اشاره شده باشد، چنین مشکلاتی بروز نمی کند، به نظر شما آیا در این ابلاغیه ها اثری از نماز وجود دارد، چون اگر چنین اهتمامی وجود داشت، شهرداری هم می بایست حساسیت لازم را در خصوص ساخت نمازخانه در زمان صدور مجوز برای ساخت این اماکن ( تالارهای عروسی، پاساژهاو...) به خرج می داد. لذا مطالبات در این زمینه بسیار مهم است، چون در نهایت منجر به اتخاذ تصمیمات اجرایی در این راستا می شود.
یکی از مشکلات مهم ما فقر در شیوه ترغیب بچه ها به نماز
وی با اشاره به مهمترین عوامل ترغیب بچه ها به نماز تصریح کرد: شهید مطهری معتقد بودند ما در شیوه های دعوت فقر داریم، مسیحیان محتوای زیادی ندارند ولی در شیوه ها بسیار خوب کار کردند، یعنی برای سنین مختلف، جنسیت مختلف و وضعیت؛ مثلا یکی بیمار است یا یکی مسافر، در خصوص همه اینها کار کردند. به نظر بنده یکی از مشکلات مهم ما فقر در شیوه هاست؛ مثلا برای دانش آموزان اول ابتدایی چه کارهایی باید بکنیم؟ لذا باید به تفکیک مقاطع تحصیلی یعنی قبل از دبستان تا پایان مقطع دوازدهم بسته های مورد نیاز شیوه ها را ارائه دهیم، مثلا برای کلاس دوم ابتدایی که هشت سال دارد با چه شیوه و روشی باید ورود کنیم .
وی گفت: محتوای نماز مشخص است. نماز هم فطری است و هم دلپسند. ولی این بچه چرا از نماز فرار می کند. طبق پژوهش های صورت گرفته، دانش آموزها 13 دلیل برای نماز نخواندن خود مطرح کردند؛ من معلم و مبلغ باید یک به یک همه اینها را بررسی کنم؛ مثلا یکی از آنها گفته بود من خجالت می کشم نماز بخوانم یا دانش آموز دیگری نماز را بی کلاسی عنوان کرده بود؛در واقع طوری تربیت شده که بین علم و دین برایش تعارض ایجاد شده است، یعنی هر کس با سوادتر است از نماز فاصله می گیرد.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/376686/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بابلسر، میزبان مسابقات کبدی نظامیان جهان

هشدار ASOIF نسبت به تضعیف جنبش المپیک با پرداخت پول

توزیع حدود 54 هزار تن کود شیمیایی

تداوم هوای گرم و آفتابی در مازندران

در مازندران مطرح شد: جهش تولید با رفع موانع کشاورزی

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

اطلاعیه مهم فراجا درباره حجاب

مازندران در صادرات لبنیات رتبه برتر کشور شد

وعده جدید مدیرعامل پرسپولیس به بازیکنان و کادر فنی

مسئول عراقی: حمله به پایگاه حشدالشعبی موشکی بود

پیروزی روحیه بخش نساجی مقابل تراکتور

انفجار در پایگاه «کالسو» حشدالشعبی/ مقاومت عراق پاسخ صهیونیست‌ها را در ایلات اشغالی داد

نساجی به بقا در لیگ برتر امیدوار شد

عوارضی که نورخورشید به چشم وارد می‌کند

تغییر ساعت پخش خبر شبانگاهی سیمای مازندران

لزوم ایجاد پایانه تجاری محصولات کشاورزی در شرق مازندران

ماموریت‌گرا شدن راهبرد اصلی طرح آمایش و مدیریت طرح تحول

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

رفع تصرف از اراضی ملی در شهرستان قائم شهر

حماس: با وجود اشغالگری اسرائیل منطقه روی آرامش را نخواهد دید

طراحی و اجرای گچبری نور مخفی: راهنمای جامع

تعیین تکلیف حدود 1500 حلقه چاه بدون پروانه مازندران

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

ایجاد 9 سایت الگویی برنج در محمودآباد

ساماندهی 5 هزار چاه کشاورزی در مازندران

اطلاعیه شماره 3 فراجا درباره اجرای طرح نور

انتصاب مدیر شرکت شهرک های کشاورزی مازندران

با حضور استاندار و معاون وزیر جهاد کشاورزی:

10 فقره تغییرکاربری غیر مجاز در عباس آباد قلع و قمع شد

حمله به پایگاه الحشدالشعبی در بابل عراق

جهش مازندران به سمت تولید/ جاده پرپیچ وخم توسعه همواره شد

کشت ارقام پرمحصول در شرق مازندران رونق می گیرد

اطلاعیه فراجا درباره وضعیت حجاب؛ برخورد با هرگونه رفتار اشتباه احتمالی ماموران

ماجرای صدای انفجار مهیب در گناوه چه بود؟

واکنش اتحادیه اروپا به حادثه انفجار در اصفهان

توزیع بیش از 54 هزار تن کودشیمیایی در مازندران

7000 ورزشکار سازمان یافته در رامسر فعال هستند

هوای آفتابی مازندران در اولین روز اردیبهشت

توزیع 54 هزار تن کودشیمیایی در مازندران

جوی آرام و ترافیک روان در جاده‌های شمال

پاسخ سریع مقاومت اسلامی عراق به تجاوز اسرائیل به مقر الحشد الشعبی

عوارضی که نورخورشید به چشم وارد می‌کند!

گله از صدا و سیما در پوشش ندادن طرح نور

معرفی قهرمان قهرمانان دختر تکواندو مازندران

دعوت 5 بازیکن مازندرانی به اردوی تیم ملی راگبی