بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران؛ قائمشهر یکی از شهرهای مهم استان مازندران است که میان کوه و دریا جای گرفته است و سابقه تاریخی آن به پیش از قرن ششم میرسد.
قائمشهر از لحاظ جغرافیایی از شمال به جویبار، از شرق به ساری، از جنوب به سوادکوه و از غرب به بابل منتهی میشود.
هرساله تعداد زیادی گردشگر و مسافر راهی این شهر میشوند تا از جاذبه های طبیعی و تاریخی آن دیدن کنند و از زیباییهای کمنظیر آن لذت ببرند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پراکندگی جمعیت
جمعیت شهرستان قائمشهر بر اساس سرشماری سال 1395 نزدیک به 309٬199 نفر است، که 215٬280 نفر در مناطق شهری و 93٬919 در نقاط روستایی ساکن هستند این شهرستان در حال حاضر از 2 شهر قائمشهر و ارطه و 1 بخش مرکزی تشکیل شدهاست.
تراکم جمعیت در آن 699 نفر در هر کیلومترمربع است که پرتراکمترین شهرستان در سطح استان مازندران محسوب میشود. ترکیب جمعیتی شهرستان با توجه به مهاجرپذیر بودن آن شامل اقوام مختلفی از جمله سوادکوهیها، شهمیرزادیها، سمنانیها، گرمساریها و ساکنان بومی است که اغلب آنها به گویش قائمشهری زبان مازندرانی سخن میگویند.
زبان
مردم قائمشهر به گویش قائمشهری که یکی از گویشهای زبان مازندرانی هست صحبت میکنند. این گویش به گویشهای فیروزکوهی، سوادکوهی، جویباری و ساروی نزدیکی فراوانی دارد.
معرفی جاهای دیدنی قائمشهر
1. جاذبه گردشگری دریاچه گل پل

جنگل و دریاچه در کنار یکدیگر منظرهای زیبا و دیدنی را ساختهاند و همچنین در اطراف دریاچه اقامتگاههای مسافرتی در نظر گرفته شده است که گردشگران میتوانند برای استراحت از آنها استفاده کنند.
شما میتوانید برای رزرو ویلا و سوئیت در قائمشهر و نزدیک به دریاچه گل پل در صفحه اصلی سایت ما نام این شهر را جستجو کنید و اقامتگاههای منطقه را ببینید.
2. جاذبه توریستی پارک جنگلی تلار

3. جاذبه توریستی و تفریحی تالاب کرچنگ

اگر به گردش و بازدید از جذابیتهای شهرهای اطراف قائمشهر علاقه دارید بازدید از مکانهای گردشگری و جاذبههای توریستی و تفریحی بابل هم میتواند انتخاب بسیار خوبی برای شما باشد.
4. آببندان ساروکلا، دریاچهای در میان باغهای مرکبات

5. خیبوس؛ جنگلی حفاظت شده

6. تالاب قادیکلا؛ از دیگر دیدنیهای قائم شهر

این تالاب از اهمیت ویژهای در استان مازندران برخوردار است و یکی از جاذبههای مهم این استان به شمار میرود. مردمی که اهل طبیعتگردی و دیدن مکانهای بکر، ویژه و سرسبز هستند، همیشه تالاب قادیکلا را در فهرست مقاصد گردشگریشان قرار میدهند. درازای این تالاب کموبیش 200 متر بوده و پهنای آن حدود 150 متر است. ویژگیهای این تالاب منجر به پیدایش فضای دلپذیر و چشمنوازی شده، و همین موضوع مردم بسیاری را به سوی مازندران و شهرستان قائم شهر روانه میکند.
7. سد زمزم یا سد برنجستانک؛ مناسب برای طبیعتگردان

ولی امروزه این سد نقش جاذبه گردشگری را هم ایفا میکند و طبیعتگردان معمولا برای کمپ زدن، عکس گرفتن و لذت بردن از این زیباییها به آن سفر میکنند. این منطقه محیطی بسیار آرامشبخش و دلانگیز دارد و همچنین امکانات رفاهی هم بهآسانی در آن پیدا میشوند. اگر در درازای سفرتان به مازندران و قائمشهر احساس خستگی کردید، و به دنبال مکان آرامی برای استراحت بودید تا دوباره انرژی گرفته و به سراغ ادامه گردشگری خود بروید، حتما سری به این سد بزنید و اوقات خوشی را برای خودتان به ارمغان بیاورید. با رفتن به این سد، بیگمان انرژی و جانی دوباره خواهید گرفت و خستگی سفر را از یاد خواهید برد!
8. پل آجری بالاتجن؛ یادگار دوران قاجار

پل بالاتجن روی رودخانه تجن جای گرفته و دو بخش روستا را به یکدیگر پیوند میدهد، و با نما و شکل ظاهری خود منظرهی ویژهای را به نگاره درآورده که کاملا مناسب عکس گرفتن است. اگر گذرتان به قائم شهر افتاد، یادتان باشد به سراغ این یادگاری از دوران قاجار هم بروید و زیباییهای آن به همراه طبیعت پیراموناش را با چشم خود ببینید!
9. جنگل کوتنا؛ طبیعتی سرسبز و خوش آبوهوا

این جنگل باشکوه و سرسبز در موقعیت مناسبی از روستا قرار گرفته و برای رفتن به آن باید از درون دشتها و شالیزارهای چشمنواز و خوشمنظر گذر کنید. اگر اهل طبیعتگردی باشید، این روستا میتواند همهی نیازهای شما را برطرف کند! روستای کوتنا، ارتفاع زیاد و در نتیجه چشمانداز بینظیری دارد، و وجود جنگل، دشت، شالیزار، و همچنین رودخانهای خروشان، بدونشک هر گردشگری را هوایی کرده و مجبور میکند به سراغ این روستا و شهرستان قائم شهر برود. جاذبههای طبیعی روستای کوتنا تمامی ندارند و با هیچ واژگانی هم نمیتوان آنها را توصیف کرد. پس اگر به دنبال طبیعتی سرسبز و زیبا به همراه درختان رنگارنگ زیر آسمانی صاف و آبی هستید، حتما روستای کوتنا را در برنامه سفرتان قرار دهید.
10. تپههای باستانی گردکوه؛ شکوه و جلال دوران کهن

همچنین گفته میشود این تپهها در دوران ساسانیان و پس از یورش اعراب، نقش دژ نظامی هم داشته و از آن برای جنگ و دفاع در برابر دشمنان استفاده میشد. این دیدنیهای کهن و باشکوه، در جنوب شرقی قائمشهر قرار گرفتهاند و همچنین بهعنوان آثار ملی ایران هم در نظر گرفته شدهاند و در سال 1382 در این فهرست به ثبت رسیدند.
11. مقبره سید ابوصالح؛ آخرین مورد از دیدنیهای قائم شهر

این آرامگاه از فضایی مذهبی بهره میبرد و حال و هوای فوقالعادهای دارد. در میان آرامگاه یک ضریح چوبی کوچک قرار گرفته که سنگنبشته آن هم نمایانگر آیات قرآن، سروده و احادیث گوناگون با خطی خوش و زیبا است.