تغییر کاربری 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی مازندران در سه دهه اخیر
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - رئیس فراکسیون امنیت غذایی مجلس شورای اسلامی به گردشگری مزرعه اشاره کرد و گفت: از 600 هزارهکتار اراضی در مازندران در طی دو سه دهه گذشته 200 هزارهکتار زمین تغییر کاربری پیدا کرد که این یک فاجعه است.
منصورعلی زارعی امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی در راستای مردمی کردن اقتصاد در بخشهای ویژهای مثل کشاورزی است، گفت: کشاورزی و محصولاتی مثل برنج، مرکبات، آبزیان و مرغ از برندهای مازندران محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه از حدود تولید 2 میلیون 200 هزار تن برنج در کشور یک میلیون تن در مازندران تولید میشود افزود: سه و نیم میلیون تن مرکبات، 12 درصد مرغ کشور، 25 درصد محصولات شیلاتی در مازندران تولید میشود.
زارعی با بیان اینکه مازندران در تولید محصولات کشاورزی رتبه اول کشوری دارد، اما مردم دچار مشکلات اقتصادی هستند، گفت: دانش بنیان شدن کشاورزی باعث بهره وری بیشتر محصولات و هزینه تولید نیز کاهش پیدا میکند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استان مازندران استانی برنج کار و هزینه تولید بیشتر از سطح تولید است، خاطرنشان کرد: برای همین برنج داخلی نمیتواند با برنج وارداتی رقابت داشته باشد. برنج داخلی در دست مردم مانده چرا که هزینه تولید نسبت به هزینه وارداتی بیشتر است.
منصورعلی زارعی در ادامه به مهارت و آموزش در افزایش بهره وری محصولات کشاورزی اشاره و اضافه کرد: مهمترین شاخص رشداقتصادی افزایش بهره وری است.
نماینده مردم ساری و میاندورود با اذعان بر اینکه حداقل 90 درصد درحوزه کشاورزی مشاغل خرد وجود دارد، ادامه داد: مهارت و دانش بنیان شدن محصولات باعث رشد تولید در بخش کشاورزی میشود.
زارعی یادآور شد: در مازندران شرکت های دانش بنیان کم است و نخبگان حوزه کشاورزی دراین عرصه وارد شوند.
عضو مجمع نمایندگان استان مازندران با اعلام اینکه حدود 17 هزار مهندس کشاورزی در مازندران وجود که فقط 2 هزار نفر در بخش کشاورزی فعال هستند، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی مازندران هر 2 هزار متر زمین میبایست یک خانواده را در بحث اقتصادی پوشش دهد.
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/715296/