رشد 52درصدی گمرک صادراتی طی دولت سیزدهم در مازندران
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - امیر جمشیدی سرپرست حوزه نظارت بر گمرکات مازندران بهمناسبت هفته دولت در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار کرد: در حوزه صادرات از زمان استقرار دولت سیزدهم انواع کالا به وزن 2میلیون و 562هزار تن به ارزش بیش از 585 میلیون دلار ازطریق گمرک صادراتی استان نوشهر، امیرآباد، ساری، فریدونکنار و آمل به کشورهای مختلف صادر شد.
وی افزود: این میزان صادرات از نظر وزنی 144 درصد و از لحاظ ارزشی 52درصد رشد را نسبت به مدت مقایسه سال قبل نشان میدهد.
سرپرست حوزه نظارت بر گمرکات مازندران بیان کرد: میانگین ارزشی کالای صادراتی طی دو سال اخیر 228 دلار را نشان میدهد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.2 درصد افزایش داشت.
جمشیدی ادامه داد: اقلام عمده صادراتی شامل سیمان، مصنوعات فلزی، موادمعدنی و محصولات لبنی بوده که به 57 کشور جهان صادرات میشود.
وی تصریح کرد: در طول این مدت عمدهترین کشورهای مقصد صادراتی ایران کشورهای آسیای میانه، عراق، روسیه، امارات، ترکیه، افغانستان و ایتالیا بودند.
سرپرست حوزه نظارت بر گمرکات مازندران بیان کرد: صادرات استان مازندران به کشورهای عضو اوراسیا در طول استقرار دولت سیزدهم به میزان یک میلیون تن به ارزش 116هزار میلیون دلار بود که به لحاظ وزنی 56 درصد و به لحاظ ارزشی 64درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
جمشیدی ادامه داد: در بحث واردات در طول دولت سیزدهم ازطریق گمرک مازندران بالغ بر 5میلیون و 877هزار تن کالا به ارزش 3میلیارد و 209 میلیون دلار وارد کشور شد که از لحاظ ارزشی 42درصد افزایش مواجه بودیم.
وی یادآور شد: در این مدت انواع کالای اساسی، جو، روغنهای نباتی و حیوانی، گندم، دانههای روغنی، کک از 38 کشور ذینفع مختلف جهان شامل روسیه، امارات، ترکیه، آلمان، قزاقستان، قبرس، سوییس، ترکمنستان و هلند ازطریق گمرک نوشهر، فریدونکنار و امیرآباد وارد کشور شده است.
سرپرست حوزه نظارت بر گمرکات مازندران تصریح کرد: در حوزه ترانزیت از زمان استقرار دولت سیزدهم مقدار 365هزار تن کالا به ارزش 524 میلیون دلار از مسیر گمرکات مازندران داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ازنظر وزنی 197درصد و از لحاظ ارزشی 281درصد رشد را نشان میدهد.
جمشیدی با بیان اینکه عمدهترین مقصد کالای ترانزیتی استان به کشورهای امارات، عراق، روسیه و ارمنستان بوده است، افزود: انواع کک، خودرو، کانتینر، کشنده، تخته نراد و آهنآلات جز عمدهترین ترانزیتی از استان بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه ترانزیت خودرو رشد خیلی زیادی را طی دو سال اخیر داشتیم که در این مدت 17هزار و 397 دستگاه ازطریق گمرکات استان ترانزیت شد که نسبت به مدت مشابه بیش از 100درصد رشد را نشان میدهد.
سرپرست حوزه نظارت بر گمرکات مازندران اظهار کرد: از زمان استقرار دولت سیزدهم گمرکات استان 28هزار میلیارد ریال درآمد قانونی دولت را وصول کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 284درصد رشد را نشان میدهد.
جمشیدی ادامه داد: اخذ ضمانتنامه بهجای پرداخت ورودی و انبارهای اختصاصی بهعنوان تسهیلات مهم گمرکات استان به فعالان اقتصادی تاثیر خوبی در بخش صادرات داشته است.
وی در بحث قاچاق، اظهار کرد: در اجرای ماده 47 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی دو سال اخیر 722 فقره پرونده به ارزش 634 میلیارد دلار ازسوی سازمانهای رسیدگیکننده به گمرک مازندران ارجاع شده و مورد رسیدگی قرار گرفت.
سرپرست حوزه نظارت بر گمرکات مازندران با اشاره به اینکه طرح احداث ساختمان گمرک ساری در سال 91 طی برنامه پنجم توسعه آغاز شد، افزود: پس ازطریق مبادله موافقتنامه از منابع ملی استانی به مبلغ 67 میلیارد و 530 میلیون ریال ادامه یافت.
جمشیدی ادامه داد: از سال 99 روند تکمیلی نیمه تمام ازطریق منابع داخلی گمرک جمهوری اسلامی پیگیری شد که بالغ بر 122 میلیارد و 894 میلیون ریال واگذاری اعتبار شد.
وی گفت: این طرح با مجموع اعتبار 190میلیارد و 425 میلیون ریال از منابع ملی استانی شده که آماده بهرهبرداری است و در هفته دولت افتتاح میشود که 50درصد این اعتبار در دو سال دولت سیزدهم تامین شد.
-
یکشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷:۵۵ AM
-
۴۷۲ بازديد
-
فارس
-
امیر جمشیدی
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/736529/