دیپلماسی مقتدرانه جایگزین دیپلماسی التماسی در دولت سیزدهم
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام مازند - عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس گفت:دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی همزمان با ارتباط خوب و موثر با همسایگان به انعقاد قراردادها و عضویتهای بینالمللی مانند معاهدات شانگهای و بریکس پرداخته و با استفاده از دیپلماسی مقتدارانه ایران را در دنیا مطرح کرده است.
علیاکبر علیزادهبرمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم، اظهار کرد: برای اینکه بدانیم دولت سیزدهم امروز در چه شرایطی است باید ابتدا به ساکن ببینیم، در چه شرایطی سکان قوه مجریه را در دست گرفت و کارش را آغاز کرد.
وی با تاکید بر اینکه دولت آیت الله رئیسی زمین سوخته مین گذاری شده را تحویل گرفت، تصریح کرد: کسری یک سوم بودجه، سقوط ارزش پول ملی، سررسید شدن اوراقی که همه آنها مصرف شده بود، بدهکاریهای کلان و صرف تمام ارزی که برای یکسال پیش بینی کره بودند در مدت پنج ماهه پایانی عمر دولت دوازدهم از جمله چالشهای بسیار جدی دولت تازه روی کار آمده مردمی بود.
نماینده مردم دامغان و عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیران دولت سابق به آیت الله رییسی گفته بودند حقوق ماه اول کارمندان را از چه محلی تامین میکنید و همچنین به صورت علنی اعلام کردند خزانه خالی است و دولت بعدی زمین گیر میشود بنابراین زمین مین گذاری شده را برای همین دولت سیزدهم درست کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه در زمان دولت دوازدهم نفت به ندرت به 300 هزار بشکه میرسید و دریافت پول نفت هم مقدور نبود، اظهار کرد: روابط و سیاست خارجی ما به طور کلی از بین رفته بود به گونهای که کسی ما را تحویل نمیگرفت و تا حدی که هیچ مقامی دیپلماتیکی ما را دعوت نمیکرد و کسی هم در ایران حضور نمییافت، در چنین وضعیت و شرایطی دولت سیزدهم آغاز به کار کرد.
عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس یازدهم افزود: همان افراد کم کار و کم لطف با در اختیار داشتن رسانههایی در داخل و با یاری دوستانشان در خارج کشور، کوشیدند مطالبات مردم را بالا ببرند تا مردم را ناامید کنند.
وی خاطر نشان کرد: امروز دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی همزمان با ارتباط خوب و موثر با همسایگان به انعقاد قراردادها و عضویتهای بینالمللی مانند معاهدات شانگهای و بریکس پرداخته و ایران را مقتدرانه در دنیا مطرح کرده است.
علیزاده برمی تاکید کرد: سران کشورهای مختلف در این دوره، برای سفر به ایران در نوبت هستند؛ ایران اسلامی حضوری موثر در آمریکای لاتین دارد و ارتباط با کشورهای همسو را افزایش داده است. همچنین افزایش مبادلات اقتصادی تا جایی است که برای نخستین بار پس از انقلاب حجم مبادلات اقتصادی از 100 میلیارد دلار گذشته و به 120 میلیارد رسیده است.
به گفته وی، دولت جدید با قدرت جلوی کسری بودجه را گرفت و برای اولین بار در همه این سالها، در سال 1401 کسری بودجه به صفر رسید و 97 درصد درآمدها وصول شد؛ هزینههای جاری صرفه جویی شده وطرحهای متعدد عمرانی محقق شدند.
نماینده مردم دامغان در خانه ملت، اظهار کرد: طلب صندوقهای بازنشستگی در این دولت جبران شد؛ بزرگترین طلبکار دولت سازمان تامین اجتماعی بود که این دوره خودکفا شد و کارهایش را رونق داد بنابراین این امید میرود که مجموعه بزرگ تامین اجتماعی به سوددهی هم برسد.
وی با بیان اینکه اتصال و همگرایی دولت و مجلس سبب اقدامات خوبی در دو سال گذشته شده است، افزود: جلوگیری از فرارهای مالیاتی در طول 11 سال گذشته اقدام موثری بود که انجام شد؛ 363 هزار مودی مالیاتی در این مدت اضافه شده و در سال 1401 دو میلیون و 900 هزار مودی مالیاتی افزوده شد؛ یعنی اینکه از دو میلیون و 900 هزار فرار مالیاتی جلوگیری شده و برای اولین بار مالیات پیش بینی شده در بودجه بهطور کامل محقق شد.
علیزاده برمی اخذ مالیات از خانههای خالی، خانههای لوکس و ماشینهای گران قیمت و لاکچری، یا گرفتن مالیات شرکتهایی که به نام فرهنگ و آموزش کاسبیهای کلان داشتند و سلبریتی هایی که پولهای کلان میگرفتند هم از دیگر فعالیتهای دولت مردمی در این مدت بشمار میرود.
وی ادامه داد: امروز میزان فروش نفت ایران به یک میلیون و 400 هزار بشکه رسیده است و نکته دیگر اینکه میتوانیم پول نفتمان را بدون واسطه دریافت کنیم پس میتوان گفت چرخ اقتصاد به راه افتاده و نرخ رشد اقتصادی به چهار رسیده است.
وی افزود: بیش از هفت هزار کارخانه تعطیل شده بود که سه هزار و 500 کارخانه بار دیگر به چرخه تولید بازگشت؛ همچنین در این دولت بود که ارتباط با بازارهای پیرامون ایران و صادرات غیرنفتی به رونق رسید، یعنی اینکه تولید در این دولت به راه افتاده است.
علیزاده برمی اولویت دولت را رسیدگی به معیشت مردم برشمرد و گفت: دولت باید تلاش کند وضعیت مردم تغییر کرده و به سمت بهبود برود یعنی مردم ثبات قیمتها را حس کنند.
وی تصریح کرد: دولت باید ابتدا قیمت ارز را تثبیت کند. این مهمترین عامل است چرا که وقتی نرخ ارز بالا میرود قیمت همه اجناس گران میشود؛ کنترل نقدینگی در ابتدا، کاهش حجم در مرحله بعد و سپس جهت دهی به نقدینگی از نکاتی است که باید دولت انجام دهد.
این نماینده مجلس یازدهم اظهار کرد: بانکها باید در مسیر سیاستهای دولت با دولت همراهی کنند؛ طبق گزارشات چهار بانک خصوصی 200 همت تسهیلات دادهاند که در بخش مسکن عدد صفر بوده است بنابراین دولت اگر بخواهد با تسامح برخورد کند همه زحماتش بر باد رفته است.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم با همه توان باید جلوی کسری بودجه را بگیر و اجازه ندهد درآمدهای مشکوک الوصول در بودجه اولاً در لایحه وارد شود و در ثانی نمایندگان مجلس هم این موارد را تصویب نکنند.
علیزاده برمی گفت: حفظ ارزش پول ملی ضرورت قطعی دولت است که دولت بتواند ارزش پول را حفظ کند و ارزش آن را بالا ببرد؛ این مورد خاص زحمات دولت را ثمر خواهد داد.
کد خبر 683474
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/738105/