پیام مازند

آخرين مطالب

پرونده سیل همیشه باز است/ داغ بر دل نشسته «ماهرود» مقالات

پرونده سیل همیشه باز است/ داغ بر دل نشسته «ماهرود»
  بزرگنمايي:

پیام مازند - مادر و فرزند بی‌گناه از اهالی روستای حاشیه رودخانه ماهرود شهرستان نور گرفتار امواج خروشان و سهمگین سیل شدند تا نوای مظلومیت طبیعت را این بار از این منطقه به گوش همگان برسانند.
سیلاب چند روز اخیر در استان مازندران دو قربانی داشت، مادر و فرزندی که به یکباره گرفتار سیلاب شدند و جان شیرینشان را از دست دادند.
رد پای سیلاب در پایین دست را باید از تخریب و تجاوز به عرصه‌های طبیعی در بالا دست و تجاوز به بستر رودخانه‌ها و باریک شدن آن در فرادست جست وجو کرد و قربانی شدن مادر و فرزند نوری در پایین دست رودخانه، ظلم رفته بر طبیعت را بیش از پیش نمایان می‌کند.
افزایش روند ساخت و سازها، تخریب و تجاوز بستر رودخانه‌ها، قطع درختان و تجاوز به جنگل در دوره‌های گذشته سبب شده تا طبیعت انتقام خود را در قالب فرسایش خاک رانش زمین و سیلاب از انسان‌ها بگیرد و در این میان جان‌های شیرینی انسان‌های بی‌گناهی چون مادر و فرزند نوری قربانی این انتقام می‌شوند.
سیلاب طی هفته گذشته چند هزار میلیارد تومان بر پیکره مازندران آسیب زده است این آسیب از غرب گرفته تا شرق است سال‌های سال باید بگذرد تا زیرساخت‌ها به حالت قبل از سیلاب درآیند.
طی دو سیلاب گذشته فقط 9 دهنه پل در استان مازندران تخریب شده است و این نشان می‌دهد که وضعیت ابنیه و زیرساخت‌های جاده استان برابر حوادث ناایمن و لرزان هستند.
محمد حسنی یک شهروند مازندرانی با ابراز تأسف از واقعه مرگ مادر و فرزند نوری می‌گوید: سیلاب در استان مازندران همیشه خسارت‌های زیانبار و جبران ناپذیری را به بار می‌آورد و مرگ این مادر و فرزند نمونه‌ای از آن محسوب می‌شود.
وی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تخریب و تجاوز در بالا دست، بی‌توجهی به مقاوم سازی ابنیه و پل‌ها در پایین دست مشکل دیرینه استان مازندران به شمار می‌رود، گفت: همواره شاهد برداشت غیرمجاز مصالح رودخانه‌ای هستیم و این سبب شده تا تغییراتی در بستر و حریم رودخانه‌ها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه برداشت‌های بی‌رویه و آسیب زدن به طبیعت و ساخت و سازهای غیرمجاز تبعات خود را در قالب سیلاب و رانش نشان می‌دهد، از مسؤولان امر خواست تا با تخلف در این زمینه برخورد کنند.
رودخانه ماهرود نیز همانند دیگر رودخانه‌های استان از سرداب رود در غرب گرفته تا تجن در مرکز و نکارود در شرق طعم تلخ ساخت و ساز و تخریب را چشیده است و این مساله سبب شده تا برابر طغیان طبیعت تسلیم بی‌پناه باشد و برای بازپس گیری حریم قانونی خود دست به سیلاب زند.
سیلاب 13 آبان در مازندران بیش از 4 هزار میلیارد تومان خسارت زد و سیلاب اخیر نیز فقط در یک شهرستان خسارت بیش از 200 میلیارد تومانی را به جای گذاشته است.
فرماندار نور با بیان اینکه وقوع سیل ویرانگر عصر جمعه سبب آب گرفتگی شدید رودخانه‌های حاجی ماهرود، سلیاکتی، لاویج رود، ناپلارود و انگتارود شد، افزود: بیشترین حادثه در مسیر رودخانه حاجی ماهرود و سد الیمالات بوده که 4 خودرو در سیل گرفتار شدند.
بیژن پولادی در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود: با پیش بینی‌های انجام شده و هشدارهای از پیش داده شده سرنشینان سه خودرو نجات یافتند اما متأسفانه سرنشینان یک دستگاه پیکان (مادر و فرزند 16 ساله‌اش) که بومی منطقه نیز بودند را آب با خود برد و حوالی ساعت یک بامداد لاشه خودرو زیر پل ایزخورده و پیکر مادر نیز صبح شنبه در روستای گنجیاب پیدا شد.
پل روستای آرویج کلاً، پل موقت روستای میرنا و پل بین دو رودخانه در مسیر الیمالات تخریب شدند
این مسؤول همچنین از تخریب کامل پل روستای آرویج کلاً، تخریب پل موقت روستای میرنا و تخریب پل بین دو رودخانه در مسیر الیمالات خبر داد و افزود: در چمستان سیل سبب مسدود شدن راه روستای شیرکلا و سختی در تردد شد، همچنین مسیر جاده لاویج و گلندرود که به علت رانشی بودن و ریزش سنگ مسدود شده بود با تلاش نیروهای راهداری این مسیرها بازگشایی شد.
وی خسارات وارد شده از این سیل را طبق برآوردهای اولیه بالای 150 تا 200 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: ارزیابی دقیق‌تر از میزان خسارات وارده نیز در حال انجام است.
پرونده سیلاب در مازندران به دلیل بی توجهی به مدیریت بحران و طرح‌های پیشگیرانه همیشه باز است، فرقی نمی‌کند دبی بارش‌ها چقدر باشد، 10 میلی متر یا بیشتر. هر مایه حیاتی که از آسمان به زمین می‌ریزد در مازندران سیل به راه می‌اندازد و این مسئله ناشی از بی توجه به طرح جامع سیلاب ریشه می‌گیرد.
حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران تأمین اعتبار لازم برای اجرای طرح‌های پیشگیرانه از حوادث را از جمله نیازها و دغدغه‌ها بیان کرد و گفت: تعلل در اجرای این پروژه خسارت‌های زیانباری خواهد داشت.
وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بودجه‌های دولتی برای تأمین و جبران خسارت‌ها محدود است، توجه به طرح‌های پیشگیرانه را امری مهم و ضروری برشمرد و گفت: جلوگیری از ساخت و ساز و تخریب و تجاوز بستر و حریم رودخانه‌ها از موارد به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه طی سیلاب قبلی بیش از چهار هزار میلیارد تومان به استان خسارت وارد شده است، افزود: در این حادثه شش دهنده پل تخریب و حدود 600 واحد مسکن دچار آسیب شده است.
محمدی یادآور شد: در سیلاب جمعه نیز سه دهنه پل تخریب شد و به چند شهرستان در استان از جمله نور خسارت‌هایی وارد شده است.
به گزارش مهر، تا زمانی روند تخریب و تجاوز به عرصه‌های طبیعی، بی توجهی به طرح‌های آبخیزداری و ساخت بندهای سرشاخه گیر و مشبک در بالادست، بی مهری به طبیعت و غیره وجود دارد، پرونده سیل و سیلاب در مازندران باز است.
ازسوی دیگر کم توجه به مدیریت و مهار آب‌های سطحی طی سال‌های قبل سبب شده که بسیاری از روان آب‌ها و آورده‌ای رودخانه‌ای براثر بارش‌ها و سیلاب با تخریب سازه‌ها در طی مسیر به دریا روانه شود.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/756188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گاف بزرگ فدراسیون دوومیدانی؛ مسیر آب رفت همه رکورد زدند!

تمرین مشترک مدودف و آلکاراس در رم

گزارش فدراسیون جهانی از حسین رضازاده

پیشکسوت چوگان: آمریکا را در خاک خودش شکست می‌دهیم

سرمربی تیم‌ ملی بلغارستان: تکواندوی ایران در دنیا تدریس می‌شود

آغاز کار شاگردان بهروز عطایی در لیگ قهرمانان آسیا

تعویق اردوی تیم ملی والیبال نشسته به خاطر ویزای هلند

دروازه‌بان پرسپولیس بازی آخر را از دست داد

بازگشت به گزینه‌های آشنا پس از مذاکره بی‌نتیجه استقلالی‌ها با ماتزاری

عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور فارس: چگونه افسردگی را شکست دهیم؟

محکومیت تعمیر‌کارِ متقلب خودرو

لایروبی رودخانه‌های مازندران برای مهار سیلاب مستمر است

کشف 208 تن دانه سویا غیربهداشتی در سوادکوه

بازداشت متهمان حمله به پیروانی

جاده چالوس به مدت 10 روز بسته می‌شود

ارتفاعات گردنه سر سوادکوه

افزایش پایداری تأمین کالاهای اساسی در مازندران

هشدار درباره مصرف بی رویه‌ی ویتامین D

سامانه‌ای برای جستجوی پیشرفته کتاب

روز سوم نمایشگاه کتاب؛ حضور پرشور کودکان و پرواز هدهد سفید

پاس گل مهدی طارمی وارد پلی‌استیشن شد!

مهاجم خطرناک یحیی هشت گله شد

واکنش کارتال به ناراحتی علیپور از تعویض

نایب قهرمان جهان افتخارش را پیشکش امام مهربانی کرد

سابقه حضور پاپ جدید در میادین ورزشی

نفرات برتر مسابقات جودو جوانان کشور مشخص شدند

محکومیت 12 میلیاردی به سود ساکت الهامی

اولین طلای قایقرانان ایران در قهرمانی آسیا 2025

رضا عطاران خطاب به مردم: نگران نباشید، همه چیز درست می شود؛ انشالله همه مشکلات حل می شود

واکنش قوه قضائیه به استوری خواهر تتلو: هنوز هیچ حکم قطعی ابلاغ نشده است

انسداد 10 روز جاده کندوان اعلام شد

برپایی جشنواره بهارنارنج به مناسبت میلاد امام رضا (ع) در بابل + عکس

کارگردان «من ترانه 15 سال دارم» : از سال 58 تا کنون، برای ساخت فیلم ذره‌ای رانت یا پول از جایی نگرفته‌ام...

ممنوعیت استفاده از کیف‌پول‌های ناشناس و ارزهای رمزنگاری‌شده در اتحادیه اروپا به تصویب رسید

اینفوگرافی/ خرید 25 هزار تُنی برگ سبز چای از بهر‌ه‌برداران

افشاگری میثاقی در شبکه ورزش درخصوص بازی خونه‌‌به‌خونه

«سیگار الکترونیکی» هم سم وارد ریه شما می کند/ 180 طعم‌دهنده که بی‌خطر نیستند!

خبرنگار روس: نمایشگاه کتاب از منظم‌ترین نمایشگاه‌هایی است که دیده‌ام

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

افشای حقیقت تلخ فوتبال ایران از سوی مربی سابق پرسپولیس و تیم ملی

امیدواری جباری به حضور یک بازیکن در نیمه‌نهایی جام حذفی

کاتاروهای برتر کشور در اردبیل معرفی شدند

عنافجه: رقابت واقعی تیم ملی فوتسال ایران در آسیا تازه آغاز شده است

آقامیرزایی برنز گرفت

مشکلات دختر دونده کم‌بینا: پیست تمرینم مثل سیمان است

کشتی روی موج تختی

طلوع‌کیان سرمربی تیم والیبال چادرملو ماند

ستاره‌های فولاد در ژاپن به یاد سید!

انتقال غیرمنتظره؛ آزمون مقابل من‌سیتی و یوونتوس!

مسابقات بین‌المللی تور تنیس آسیا در اصفهان آغاز شد