پیام مازند

آخرين مطالب

کشف یخ‌آب در مریخ علمي

کشف یخ‌آب در مریخ
  بزرگنمايي:

پیام مازند - کشف مقدار زیادی یخ‌آب در آتشفشان‌های مریخ، اطلاعات پیشین پژوه‌شگران را درباره سیاره سرخ به چالش کشیده و اطلاعات جدیدی را به آن‌ها ارائه داده است. پژوهش‌گران سیاره‌شناسی از کشف یک یخ‌آب بزرگ در سیاره سرخ منظومه شمسی خبر دادند. آن‌ها تکه‌هایی از یخ آب را در مریخ شناسایی کرده‌اند که اندازه آن‌ها معادل 60 استخر مسابقات المپیک است. به گزارش ایسنا به نقل از ای‌بی‌سی نیوز، این پژوهش جدید نشان می‌دهد که لایه‌های نازک و در عین حال گسترده از یخ آب در بالای سه آتشفشان از فلات بسیار بزرگ آتشفشانی «تارسیس» (Tharsis) مریخ واقع در خط استوای سیاره کشف شده‌اند. فلات آتشفشانی تارسیس، رشته‌ای از 12 قله بزرگ است که بلندترین آتشفشان‌های منظومه شمسی ما هستند. این پژوهش نشان می‌دهد یخ آب در آتشفشان‌های «المپوس» (Olympus)، «کوه‌های آسکرائوس آرسیا» (Arsia Ascraeus Mons) و آتشفشان «سرائونیوس تولوس» (Ceraunius Tholus) کشف شده است. پژوهشگران «دانشگاه براون» (Brown University) در یک بیانیه مطبوعاتی گفتند: براساس محاسبه ما، یخ آب حداقل 150 هزار تن آب را تشکیل می‌دهد که در طول فصول سرد روزانه بین سطح و جو سیاره جابه‌جا می‌شود. این معادل تقریبا 60 استخر در ابعاد استخر‌های مسابقات المپیک است. کشف یخ آب به اندازه 60 استخر در آتشفشان‌های مریخ ماموریت‌های «اگزومارس» (ExoMars) و «مارس اکسپرس» (Mars Express) آژانس فضایی اروپا که به دور سیاره سرخ می‌چرخند، بیش از 30 هزار تصویر را از یخ آب ثبت کردند. این تصاویر بعدا توسط گروهی از پژوهشگران بین‌المللی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. پژوهشگران دریافتند که لایه نازک یخ تقریبا یک صدم میلی‌متر ضخامت دارد یا به اندازه عرض یک تار موی انسان است. این لایه هنگام طلوع خورشید شکل می‌گیرد و سپس در ساعات روشنایی روز تبخیر می‌شود. «آدوماس والانتیناس» (Adomas Valantinas) پژوهشگر مقطع فوق دکتری دانشگاه براون و سرپرست این پژوهش گفت: ما تصور می‌کردیم که یخ آب در اطراف استوای مریخ تشکیل شود، زیرا ترکیب نور خورشید و جو نازک باعث می‌شود دما در طول روز هم روی سطح مریخ و هم روی قله کوه نسبتا بالا باشد. این بر خلاف شرایط روی زمین است که در آن معمولا انتظار دیدن قله‌های یخ‌زده را داریم. آنچه ما می‌بینیم ممکن است بقایای یک چرخه آب‌وهوایی باستانی در مریخ جدید باشد که در گذشته بارندگی داشته و شاید حتی برف روی آتشفشان‌های آن می‌باریده است. براساس این پژوهش، یخ آب در دهانه آتشفشان‌ها قرار دارد که فرورفتگی‌های بزرگی در بالای قله هستند و پس از فوران‌های گذشته شکل گرفته‌اند. فرضیه پژوهشگران این است که هوای در حال گردش در بالای کاسه‌های آتشفشانی، یک ریزاقلیم منحصربه‌فرد را ایجاد می‌کند و این ریزاقلیم به تکه‌های نازک یخ امکان تشکیل شدن می‌دهد. به گفته پژوهشگران، یافته‌های این پژوهش درک قبلی دانشمندان را از آب‌وهوای مریخ به چالش می‌کشد و یک روش هیجان‌انگیز را برای اکتشاف بیشتر مریخ ارائه می‌دهد. این پژوهش در مجله «Nature Geoscience» به چاپ رسید.

کشف مقدار زیادی یخ‌آب در آتشفشان‌های مریخ، اطلاعات پیشین پژوه‌شگران را درباره سیاره سرخ به چالش کشیده و اطلاعات جدیدی را به آن‌ها ارائه داده است.
پژوهش‌گران سیاره‌شناسی از کشف یک یخ‌آب بزرگ در سیاره سرخ منظومه شمسی خبر دادند. آن‌ها تکه‌هایی از یخ آب را در مریخ شناسایی کرده‌اند که اندازه آن‌ها معادل 60 استخر مسابقات المپیک است.
به گزارش ایسنا به نقل از ای‌بی‌سی نیوز، این پژوهش جدید نشان می‌دهد که لایه‌های نازک و در عین حال گسترده از یخ آب در بالای سه آتشفشان از فلات بسیار بزرگ آتشفشانی «تارسیس» (Tharsis) مریخ واقع در خط استوای سیاره کشف شده‌اند.
فلات آتشفشانی تارسیس، رشته‌ای از 12 قله بزرگ است که بلندترین آتشفشان‌های منظومه شمسی ما هستند. این پژوهش نشان می‌دهد یخ آب در آتشفشان‌های «المپوس» (Olympus)، «کوه‌های آسکرائوس آرسیا» (Arsia Ascraeus Mons) و آتشفشان «سرائونیوس تولوس» (Ceraunius Tholus) کشف شده است.
پژوهشگران «دانشگاه براون» (Brown University) در یک بیانیه مطبوعاتی گفتند: براساس محاسبه ما، یخ آب حداقل 150 هزار تن آب را تشکیل می‌دهد که در طول فصول سرد روزانه بین سطح و جو سیاره جابه‌جا می‌شود. این معادل تقریبا 60 استخر در ابعاد استخر‌های مسابقات المپیک است.

پیام مازند

کشف یخ آب به اندازه 60 استخر در آتشفشان‌های مریخ
ماموریت‌های «اگزومارس» (ExoMars) و «مارس اکسپرس» (Mars Express) آژانس فضایی اروپا که به دور سیاره سرخ می‌چرخند، بیش از 30 هزار تصویر را از یخ آب ثبت کردند. این تصاویر بعدا توسط گروهی از پژوهشگران بین‌المللی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
پژوهشگران دریافتند که لایه نازک یخ تقریبا یک صدم میلی‌متر ضخامت دارد یا به اندازه عرض یک تار موی انسان است. این لایه هنگام طلوع خورشید شکل می‌گیرد و سپس در ساعات روشنایی روز تبخیر می‌شود.
«آدوماس والانتیناس» (Adomas Valantinas) پژوهشگر مقطع فوق دکتری دانشگاه براون و سرپرست این پژوهش گفت: ما تصور می‌کردیم که یخ آب در اطراف استوای مریخ تشکیل شود، زیرا ترکیب نور خورشید و جو نازک باعث می‌شود دما در طول روز هم روی سطح مریخ و هم روی قله کوه نسبتا بالا باشد. این بر خلاف شرایط روی زمین است که در آن معمولا انتظار دیدن قله‌های یخ‌زده را داریم. آنچه ما می‌بینیم ممکن است بقایای یک چرخه آب‌وهوایی باستانی در مریخ جدید باشد که در گذشته بارندگی داشته و شاید حتی برف روی آتشفشان‌های آن می‌باریده است.
براساس این پژوهش، یخ آب در دهانه آتشفشان‌ها قرار دارد که فرورفتگی‌های بزرگی در بالای قله هستند و پس از فوران‌های گذشته شکل گرفته‌اند. فرضیه پژوهشگران این است که هوای در حال گردش در بالای کاسه‌های آتشفشانی، یک ریزاقلیم منحصربه‌فرد را ایجاد می‌کند و این ریزاقلیم به تکه‌های نازک یخ امکان تشکیل شدن می‌دهد.
به گفته پژوهشگران، یافته‌های این پژوهش درک قبلی دانشمندان را از آب‌وهوای مریخ به چالش می‌کشد و یک روش هیجان‌انگیز را برای اکتشاف بیشتر مریخ ارائه می‌دهد.
این پژوهش در مجله «Nature Geoscience» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/797707/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت قهرمانان کشتی جهان از ایران

2 نقره و 2 برنز قایقرانان در مسابقات قهرمانی آسیا

معرفی نفرات برتر کشتی فرنگی جام تختی

رستمیان فینالیست تپانچه بادی 10 متر شد

مدال‌آور المپیک: نگاهم به لحظه‌ انتقام است

پیروزی مدعیان و شکست برزیل در لیگ ملت‌های والیبال

پاکدل: جامعه‌ورزش این جنایت بزدلانه را محکوم می‌کند

نعمت‌زاده: بامداد امروز صحنه‌های دلخراشی را دیدم

تیم سابق پیاتزا رنگ برد را چشید

بُهت و شوک بازیکنان و اعضای تیم ملی والیبال پس از پایان بازی با آمریکا و شنیدن خبر تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران

تسنیم: ایران خلبان زن اسرائیلی را اسیر کرد

فیلم منتشر شده از برخورد موشک‌های ایران به مناطقی در تل‌آویو

هم اکنون تل‌آویو

علائم و عوامل درد سیاتیک چیست؟

چگونه خطر چاقی دوران کودکی را پیش‌بینی کنیم؟

توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا

آموزش چند حرکت اصلاحی ساده برای کاهش درد سیاتیک

هم اکنون حجم آتش پدافند علیه هواپیماهای متخاصم صهیونیستی

«باب گربه خیابانی» در کتابفروشی‌ها

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «حسینی نسب خلیل آبادی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهید معظم سردار «علی حیاتی»

تردد مسافران از مسیر دریایی کیش به چارک طبق برنامه ادامه دارد

کتاب سفیر سایق آمریکا در ویتنام منتشر شد

کاهش قطعی‌های برق مازندران با افزایش تولید برق نیروگاه نکا و کاسپین

پیام استاندار مازندران در پی حمله جنایتکارانه رژیم غاصب صهیونیستی

200 میلیون یوروی رئال برای رقابت با بارسا

تست فرمول پدری روی دو ستاره همیشه مصدوم

اینتر با من تماس نگرفت، ایتالیا حالم را بد می‌کند!

قربانی: تا قرآن را داریم نباید از هیچ دشمنی بترسیم

آخرین آمار مجروحان حمله تروریستی اسرائیل؛ 95 مصدوم در 12 استان

تمام راه‌های مواصلاتی مازندران باز است

آخرین آمار امدادرسانی به مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به کشور

سیاتیک رگ نیست

مراقب سکته قلبی خاموش باشید

تأکید استاندار مازندران: آرامش و امنیت مردم اولویت ماست

خون و سرعت، داستان تلخ دوچرخه‌سواران!

دومین برد ژاپن در لیگ ملت‌های والیبال

ورود کمیته پارالمپیک به کلاس بندی پزشکی ورزشکاران نابینا پس از حاشیه های جودوکاران

لی: به شاگردانم افتخار می‌کنم؛ مقابل اندونزی باید بهتر آماده باشیم

ایران - اسلوونی؛ لطفا استارت بردن را بزنید

بُهت و شوک بازیکنان و اعضای تیم ملی والیبال پس از پایان بازی با آمریکا و شنیدن خبر تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران

وزیر ورزش و جوانان: پاسخ قاطع ایران به رژیم صهیونیستی دل مردم و قهرمانان را شاد خواهد کرد

هانیه رستمیان در تپانچه بادی جام جهانی هشتم شد

شهادت ورزشکار ایرانی در حمله رژیم صهیونیستی

قهرمان وزنه‌برداری آسیا: دست در دست هم اسرائیل را شکست می‌دهیم

مضرات سیب!

نشانه‌های اختلال در عملکرد تیروئید را بشناسید

کمپوت سیب هم عوارض داره؟

فقط یک جهش کوچک تا «اپیدمی»؛ کروناویروسِ HKU5-CoV2 در کمین

تداخل عجیب سیب با داروهای رایج!