پیام مازند

آخرين مطالب

طرح پیاده‌ راه هسته مرکزی آمل، گامی به‌ سوی توسعه گردشگری شهری اقتصادی

طرح پیاده‌ راه هسته مرکزی آمل، گامی به‌ سوی توسعه گردشگری شهری
  بزرگنمايي:

پیام مازند - تین نیوز |
اجرای طرح پیاده راه هسته مرکزی شهر آمل با هدف بهبود کیفیت زندگی شهری، افزایش دسترسی و جذب گردشگر در حال اجراست، طرحی که اجرای آن با مخالفت هایی روبه رو شده است اما موافقان این طرح معتقد هستند که اگر به درستی مدیریت شود، می تواند علاوه بر رونق کسب وکار، نقش مهمی در توسعه شهری و جذب گردشگر ایفا کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، مدیریت شهری آمل در زمانه ای که زندگی شهرنشینی موجب دور شدن انسان ها از بسیاری از پدیده های اجتماعی و فرهنگی شده است، برنامه ای را در دستور کار خود قرار داد تا شهروندان آملی را از شتاب و حرکت تند زندگی به آرامش و به نوعی آسایش روحی سوق دهد.
اجرای طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل به دنبال رقم زدن آینده ای متفاوت برای آملی هاست، آنطور که کارشناسان شهری معتقدند اجرای این طرح موجب یک تحول اساسی در این شهر چند هزار ساله و به نوعی زمینه ساز توسعه شهری و پایدار با فراهم شدن شرایط حضور گردشگران می شود، چرا که در محدوده طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل، آثار تاریخی و باستانی مهمی همچون دو پل دوازده چشمه و معلق، دو مسجد جامع و آقاعباس، بقعه تاریخی میرقوالدین مرعشی معروف به میربزرگ، پایین بازار و خانه های تاریخی قرار گرفته است.
اجرای طرح باعث توسعه اقتصادی کسبه ها می شود اجرای طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل مخالفان و موافقان زیادی داشته است، در حالی که برخی از مخالفان اجرای این طرح با مراجع به دستگاه قضائی اعتراض خود را اعلام کرده اند، یکی از بازاریان موافق طرح می گوید: اتفاقاً ایجاد تحول و پیشرفت برای ما بازاریان مناسب است و به همکارانم نیز گفته ام که قدری صبور باشند، همان طور که اجرای طرح بازآفرینی دوکوچه غربی و شرقی موفق بود، این طرح نیز موفق خواهد بود.
مغازه دار دیگری در کنار موافقت بر اجرای طرح، نگرانی خود را از بابت قطع شدن درختان و کم شدن فضای سبز با راه اندازی و افزودن مغازه های دیگر در این نقطه می داند و می گوید: صحبت هایی برای کاشت درخت پالم مطرح می شود، در حالی که با توجه به موقعیت جغرافیایی مازندران و آمل نیاز به کاشت درختان هیرکانی یا همان درخت نارنج است، نه آن درختان که ما را از منابع طبیعی استانمان دور کند.
وی می افزاید: اگر به لحاظ توسعه گردشگری نگاه کنیم، بازگشت بافت این منطقه به بافت قدیم خوب است و استفاده از سنگ فرش و سفال های قدیمی ما را به دوران گذشته سوق می دهد.
مخالفان اجرای این طرح، مشکلاتی از جمله کسادی بازار و ترافیک را دلیل مخالفت می دانند، یکی از افرادی که در آن حوالی مغازه ای دارد، با ابراز نگرانی از اجرا شدن این طرح می گوید: با این طرح کاسبی ما می خوابد و با جلوگیری از تردد خودرو مردم به این نقطه از شهر نمی آیند، همچنین با این نوع تغییر با حجم ترافیک بیشتر وسایل نقلیه مواجه می شویم، چرا که پارکینگ به اندازه کافی در این منطقه وجود ندارد.
کاهش قیمت زمین ترس عمده بازاریان اجرای طرح عده ای از مغازه داران که راسته طلافروشی را در این منطقه شکل داده اند، مخالف اجرای پیاده راه سازی هسته مرکزی هستند، آن ها معتقدند که با توجه به ساخت وساز در محدوده ساختمان شهرداری مرکزی و سپردن به پیمانکار با ایجاد مغازه های جدید به نوعی قیمت زمین پایین می آید و این موضوع به بازاریان قدیمی ضرر می رساند، از سوی دیگر با احداث مغازه های جدید فضای سبز از بین می رود.
اجرای هسته مرکزی شهر در مساحت 15 هزار متری شهر آمل علی داوودی، شهردار آمل با اشاره به اجرای طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل می گوید: اجرای این طرح از بیست ودوم بهمن سال گذشته شروع شده است و تمام تلاش مدیریت شهری بر این است که تا مرداد سال 1405 آن را به پایان برسانیم.
وی مقدار مساحت اجرای این طرح را 15 هزار مترمربع می داند و اضافه می کند: مجموع اعتبار و هزینه پیش بینی شده بالغ بر یک هزار میلیارد ریال است.
داوودی با اعلام بر اینکه طرح اولیه اجرای پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر به دنبال ایجاد یک فضای باز شهری بوده است، ادامه می دهد: در ادامه اجرای طرح و پس از نشست با بازاریان و شنیدن صحبت های آن ها یک لاین حرکت در اجرای این طرح اضافه و در دستور کار قرار گرفت تا در زمان تخلیه بار، مشکلاتی ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه در طرح فضای باز و با اضافه شدن فضای سبز شهری اتفاق بسیار خوبی در هسته مرکزی شهر می افتد، می افزاید: اجرای این طرح به رونق بازار نیز کمک می کند، همان گونه که در شهرهای مدرن انجام شده است.
شهردار آمل با اشاره به احداث پارکینگ عمومی در آن منطقه می گوید: هم اکنون دو پارکینگ در هتل شهر، زیر پل معلق واقع شده است و با رایزنی با راسته برنج فروشان پارکینگی در آن منطقه ایجاد خواهد شد، همچنین طی قراردادی با سرمایه گذاری در آفتاب، یک پارکینگ طبقاتی احداث می شود تا مشکلی در بحث کمبود پارکینگ در این منطقه نداشته باشیم.
وی در زمینه فضای سبز و جایگزینی درخت پالم به جای درخت نارنج در محوطه ساختمان شهرداری مرکزی و اطراف آن اضافه می کند: تا به این لحظه صحبتی بر کاشت درخت پالم نشده و در طرح نیز گنجانده نشده است و تاکنون چندین نفر ساعت برای اجرای پروژه با حضور کارشناسان مربوطه جلسه گذاشته شده است تا در صورت مشاهده معضلاتی رفع شود و پروژه به نقطه ای برسد که مورد رضایت و توجه مردم قرار گیرد.
پیاده راه سازی هسته مرکزی آمل در ادامه اجرای طرح بازآفرینی انجام می شود سیدعلی رضا موسوی، رئیس سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری آمل در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اجرای این طرح می گوید: پروژه پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل یکی از مجموعه و سیاست های بازآفرینی است که در کنار مرمت و بازسازی سقف بازار قدیم و مرمت خانه های تاریخی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه در پی مطالعات بر اجرای هسته مرکزی در سال 1400 تقریباً در 15 منطقه و محله با کمبود فضای باز و اوقات فراغت مواجه هستیم، می افزاید: این مشکل نه تنها در این شهر بلکه در شهرهای مدرن با توجه به سیاست های ساخت وساز وجود دارد و پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل آن نیازهای جنبه اجتماعی را تأمین خواهد کرد.
موسوی با اشاره به اینکه با اجرای طرح گردشگری و پیاده محور یک محیط سرزنده خواهیم داشت، ادامه می دهد: با توجه به شناخت و وضعیت و زیست مردم آمل یک فضای متحولی را ایجاد می کند و یک تلاقی غرب و شرق و افزایش تحولات اجتماعی به وجود می آورد.
این مسئول با تاکید بر اینکه طرح بازآفرینی شهری ادامه دار خواهد بود، می گوید: مطالعات فاز نخست و دوم از سوی سازمان دستور کار و تاییدیه آن انجام شده است و به عنوان پیشروترین طرح بازآفرینی در جایگاه پایلوت نقش ارزنده ای در سایر شهرهای مازندران خواهد داشت.
موسوی می افزاید: در زمینه مشکلات ترافیکی سازمان نقشی ندارد و بر مبنای سیاست ها ورود پیدا می کند و قطع درختان در روند این طرح ها بوده است.
وی ادامه می دهد: در اجرای طرح بازآفرینی شهری، موقعیت جغرافیایی منطقه مورد توجه جدی قرار می گیرد و مطابق آن محیط زیستی، کاشت درخت انجام می شود، در کنار اینکه به مباحث زیباشناختی نیز توجه می شود تا با استفاده از رنگ ها، پیاده روی برای شهروندان را لذت بخش کند.
طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل با پشتوانه مصوبه ستاد بازآفرینی استان و با نگاه هویت بخشی تاریخی و رونق گردشگری درون شهری در قالب یک طرح کلان سرمایه گذاری در حال اجرا است و اگرچه اجرای این طرح مخالفانی داشته است اما تجربه پیاده راه سازی در ایران نشان می دهد که نه تنها در آمل که بلکه شهرهای دیگر کشور نیز با منتقدانی مواجه بود که مشکل زیرساخت را بهانه اصلی مخالفت خود با اجرای چنین فعالیتی ذکر می کردند اما گذشت زمان نشان داد که بسیاری از مخالفت ها بی مورد بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/844483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدور 13 رأی جایگزین حبس با اجرای طرح «قاضی مدرسه» در خرم‌آباد

تثبیت مالکیت 900 هزار هکتار از اراضی وقفی کشور

تبیین موضوعات اوقافی موجب افزایش ضریب همبستگی وقفی با موضوعات حقوقی می‌شود

مجوز تأسیس خانه «ایثار» در خرم‌آباد صادر شد

برگزاری دوره آموزشی با هدف افزایش بهره‌وری وقف

سرمربی اسپانیایی کوتاه نمی‌آید؛ گاریدو مخالف بازگشت خانبان

امنیت مازندران در گرو همراهی نیرو‌های مسلح و مردم است

موقوفات مازندران با حضور امنا احیا شد

موقوفات استان مازندران با حضور امنا موقوفات احیا شد

تلف شدن پلنگ زخمی کجور مازندران

پرسپولیس با همکاری الوکره تحریم ها را دور زد؛ پول عبدالکریم به حساب نشست!

بهره برداری از یادمان‌های شهدای گمنام شهرستان سوادکوه در سال جاری

عملکرد دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سوادکوه بررسی شد

مجوز تاسیس خانه ایثار لرستان صادر شد

تصاویر/ جلسه هماهنگی برای برگزاری جشنواره استانی سرود مقاومت حاما 60 در آمل

تدوین برنامه جامع مصاحبه با حماسه سازان 6 بهمن و جنگل آمل در دستور کار قرار گرفت

تصاویر/ جلسه تدوین برنامه‌ جامع برای مصاحبه با حماسه سازان ششم بهمن و جنگل آمل

جانباز 70 درصد کرمانشاهی به همرزمان شهیدش پیوست

سامانه بارشی فردا وارد مازندران می‌شود

خوابگاه متاهلان دانشگاه علوم پزشکی مازندران به‌زودی افتتاح می‌شود

این چک ها پول نمی شوند! مراقب باشید!

40 قلم کالا از 25 کشور به مازندران واردات شد

پیمان جبلی: هیچ‌کس در ایران برای استفاده از برنامه‌های صداوسیما پول نمی‌دهد

تکریم از رزمندگان جهاد و مقاومت عامل برکت است

25 هزار قطعه بچه ماهی آزاد در رودخانه‌های عباس‌آباد رهاسازی شد

واردات بیش از یک میلیارد دلار کالای اساسی به کشور از طریق گمرکات مازندران

دستور کار فوری دادگستری برای رفع چالش‌های 2 محله حاشیه‌نشین خرم‌آباد

200 واحد مسکونی مددجویی در مازندران تا پایان سال بهره برداری می شود

تصاویر/ دیدار مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی

آسیاتک عملیات عمرانی فیبر نوری در تنکابن را آغاز کرد

ادای احترام مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران به گلزار شهدای زیراب+ تصاویر

لیر سوریه نزول کرد

اولین انتصاب استاندار جدید مازندران؛ یک مدیرکل و 4 مشاور

وضعیت نگران‌کننده 2 محله حاشیه‌نشین خرم‌آباد؛ روند افزایشی تصادفات مطلوب نیست

تصاویر/ دیدار مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران با خیرین سوادکوه

انسداد جاده هراز به مدت سه شب برای تعمیرات

دادگستری مازندران حامی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان خواهد بود

یادبود خلبان شهید منوچهر پیرداده در خرم‌آباد برگزار می‌شود

تصویر پلنگ زخمی کجور مازندران؛ پس از زنده گیری تلف شد

لیر سوریه سقوط کرد

افزایش حاشیه‌نشینی در لرستان/ دستگاه قضا پیگیری کرد

تجمع معتادان در بیغوله‌‌های خرم‌آباد

پلنگ زخمی در کجور تلف شد

سقوط شدید و بی سابقه واحد پول سوریه

پافشاری قالیباف برای ابلاغ قانون حجاب

این 15 نفر که نمی‌گذارند فیلترینگ برداشته شود کیستند؟!

تنش در نشست سخنگوی دولت با دانشجویان علامه/ مطالبات دانشجویی که با هیاهو شنیده نشد

بخشی از کتاب/ هر وقت دلت خواست کسی را نقد کنی، یادت باشد...

شازده کوچولو به چاپ هشتاد و دوم رسید

صحبت های شنیدنی از علی ضیا