پیام مازند

آخرين مطالب

زنگ زورخانه‌های مازندران به وقت همدلی اقتصادی

زنگ زورخانه‌های مازندران به وقت همدلی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا/مازندران زورخانه‌های مازندران در ماه رمضان حال و هوای دیگری دارند و علاوه بر مکانی برای ورزش، محلی برای کمک به نیازمندان و گلریزان نیز محسوب می‌شود.
ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای از ورزش‌های قدیمی و باستانی ایران محسوب می‌شود که علاوه بر پرورش پهلوانان و قهرمانان با اخلاق، همواره از حامیان نیازمندان و درماندگان نیز بوده است.
زورخانه در فرهنگ ایرانی اسلامی نه فقط محل پرورش جسم که فضایی برای تهذیب نفس و همچنین فرصتی است برای مراودات اجتماعی و شکل‌گیری رفتارهای گروهی همچون گلریزان بوده است.
می‌توان گفت که کمتر ورزشی مانند این ورزش می‌تواند هم بدن را از امراض در امان نگه دارد و هم روح را؛ و دلیل این امر آمیختگی این ورزش با اصول و مبانی اسلام است که دعا، احترام به ائمه اطهار و سادات و نیز احترام به بزرگترها و پیشکسوت‌ها نشان از این آمیختگی است.
زورخانه‌های مازندران امسال در تقارن ماه مبارک رمضان و سال نو شمسی، حال و هوای دیگری دارد و ورزشکاران و بزرگان این رشته علاوه بر پرداختن به این ورزش به دنبال تهذیب نفس هستند و مراسم گلریزان را مثل همیشه برپا می‌کنند.
گلریزان امسال صرف تهیه بسته‌های معیشتی برای نیازمندان
در واقع گلریزان جشنی ورزشی است که هر از گاهی در زورخانه‌ای برپا می‌شود تا با جمع آوری پول درخواست همراهی و کمک حاجت‌مندی را پاسخ دهند.
این مراسم به دور از ریا و فخر فروشی برگزار می‌شود و از گذشته رسم بوده که هر کسی پول خود را در داخل کیسه‌ای قرار می‌داده تا اینکه گیرنده را دچار شرمساری نکند و نیز چشم و هم چشمی نیز بوجود نیاید و زیادی و کمی آن موجب تفاخر یا خفت و خجالتی برای سایرین نشود.
هر زورخانه در سال یکی دوبار جشن گلریزان می‌گرفت و از مدعوین اعاناتی را همراه با دعا و بعنوان «چراغ سردم»؛ یعنی بر پا و روشن نگه داشتن زورخانه جمع آوری می‌کردند و گاهی نیز به پیشنهاد جوانمردانی، بمنظور جمع آوری اعانه برای کمک به ورزشکار ورشکسته یا پیشکسوتی از کار افتاده برگزار می‌شد.
مراسم امسال اما با تفاوت‌هایی به نسبت سال‌های قبل به صورت پایلوت استانی درگود زورخانه شهیدجبرئیل نیاکی آمل برگزارشد.
پهلوانان، قهرمانان و پیشکسوتان ورزش باستانی و زروخانه‌ای شهرستان آمل امسال در شامگاه جمعه 24 اسفند در گود زورخانه این شهر در یک دورهمی و اقدامی خیرخواهانه برای شاد کردن خانواده‌های نیازمند آستین همت بالا زدند.
پیر و جوان و نوجوان در کنار هم با تهیه بسته‌های معیشتی و بسته‌بندی آنها برای نیازمندان و افراد کم درآمد جامعه در آستانه ولادت امام حسن مجتبی(ع) و سال نو به یاری آنها شتافتند.
زارع یکی از پیشکسوتان ورزش زورخانه‌ای شهرستان آمل گفت: گود زورخانه همواره محل خضوع و خشوع و صفات پهلوانی و مروت بوده و باستانی کاران و پهلوان‌های این زورخانه همواره با این صفات بارز در کنار پرورش جسم و روح، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات مردمی هستند.
وی افزود: همه ساله درگود زورخانه به خصوص ماه مبارک رمضان رسم ضیافت افطاری با حضور همه ورزشکاران، پیشکسوتان و قهرمانان این رشته برگزار می‌شد تا در یکسال علاوه بر تازه شدن دیدارها، گلریزانی هم برگزار شود.
زارع اضافه کرد: امسال و با تصمیم جمعی پیشکسوتان و قهرمانان، مراسم افطاری حذف شد و به جای هزینه‌های صرف افطاری، به تهیه بسته‌های معیشتی برای خانواده‌های نیازمند هرمحله اختصاص داده شد.
110 بسته به نیت امام علی(ع) به نیازمندان آملی
رییس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی شهرستان آمل گفت: امسال با حذف ضیافت افطاری در شب ولادت امام حسن مجتبی(ع)، تعداد 110 بسته معیشتی به ارزش هر بسته بیش از800 هزار تومان تهیه و با حفظ حرمت و کرامت انسانی افراد نیازمند تقدیم آنها خواهد شد.
فریدون افضلی افزود: خوشبختانه نخستین سالی بود که این کار خیر و خداپسندانه با استقبال همه ورزشکاران زورخانه شهرستان آمل انجام شد وانشاله در سطح وسیع‌تری در سال آینده ادامه خواهد داشت.
هزار بسته معیشتی، سهم باستانی کاران مازندران برای کمک به نیازمندان
رئیس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی مازندران هم با اشاره به اینکه امسال برای نخستین بار در قالب طرح مشترک استانی، تهیه بسته‌های معیشتی واهدای آن به نیازمندان شهرهای مختلف استان اجرایی شد، گفت: استقبال خوبی از سوی پیشکسوتان و اهالی ورزش زورخانه‌ای استان شده و قصد داریم این برنامه را در سال آینده ادامه دهیم.
روح الله طور سوادکوهی افزود: به مناسبت ماه مبارک رمضان و درپیش بودن نوروز باستانی حدود هزار بسته معیشتی توسط باستانی کاران وهمکاری خیران استانی تهیه شده که محوریت این برنامه به میزبانی هیات شهرستان آمل درگود زورخانه شهید جبرئیل نیاکی این شهر برگزار شد.
وی با قدردانی ازهمه پیشکسوتان، قهرمانان و ورزشکاران ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی استان ابراز امیداوری کرد، با این اقدام‌ها بتوان گوشه‌ای از مشکلات اقتصادی خانواده‌ها را تا حدی هرچند کوچک کم کرد.
بیشتر بخوانید: آغاز طرح استفاده از 27 هزار تاکسی و موتورسیکلت برقی در تهران برچسب ها : رمضان 1403- 1404 , ماه رمضان , منطقه مازندران , ورزش زورخانه‌ای شهرستان آمل , کشتی پهلوانی مازندران

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/875310/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

دقیقی: کارتال رفتاری مغرورانه داشت اما بی‌عرضه بودیم که پرسپولیس را نبردیم

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

بازیکنان تراکتور بعد از قهرمانی ممنوع المصاحبه شدند!

خرید احتمالی پرسپولیس از هفته بیست و نهم!

بین تراکتور و پرسپولیس تبعیض گذاشتند؟

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

بازیکن گل‌گهر خادم حرم امام رضا (ع) شد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

خبر تکراری؛ استعفای ساکت الهامی از سرمربیگری نساجی

شکایت دوباره میثاق معمارزاده از پرسپولیس!

آقای عثمان اندونگ، تا وقتی روزبه چشمی هست چرا سرخیو راموس؟!

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

درخواست های سرمربی پرسپولیس برای تقویت تیم

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

واکنش خداداد عزیزی سرپرست تراکتور به سوال خبرنگاران: من ممنوع المصاحبه هستم

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

حواشی و اخبار دنیای فوتبال با عبدالله روا

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

باشگاه خیبر خرم آباد با انتشار این ویدئو به داوری بازی پرسپولیس اعتراض کرد

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

جنجال شدید در پایان نشست خبری پرسپولیس؛ کارتال بلند شد و رفت!

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

علیپور: وقتی چیزی نمی‌گوییم و سرمان پایین است، باید توسری بخوریم؟!

داوودی نژاد، مدیر روابط عمومی هئیت فوتبال لرستان: مدیر رسانه پرسپولیس به خبرنگاران توهین کرد

صحبت‌های طاهرخانی درباره مصدومیتش در حادثه آتش‌سوزی

حامد لک: سال سختی برای تیم ما بود و تغییرات زیاد سرمربی برای هر تیمی سم است

ایمان عالمی، سرپرست استقلال:به اخباری بابت تیم خوبش تبریک می گویم

صحبت های مدیر رسانه ای خیبر خرم آباد در واکنش به اظهارات کارتال و مدیر رسانه ای پرسپولیس

انتقاد پویا اسدیان مجری شبکه خبر از جهرمی وزیر اسبق ارتباطات

گندوز و رفیعی و امیری از ورزشگاه بدون مصاحبه خارج شدند

محمدی، ریگی و دورسون بدون مصاحبه از ورزشگاه خارج شدند

استقلال تهران 0-0 چادرملو اردکان؛ مربی خارجی واجب‌تر از نان شب برای آبی‌ها

خیبر خرم آباد 1-2 پرسپولیس؛ اورونوف امید آسیایی را زنده نگه داشت

امضای قهرمان پای سقوط شهر خسته؛ کامبک سرخ‌ها در راه کسب سهمیه

دستگیری چهار نفر به اتهام سرقت رمزنگاری در کره جنوبی: هشدار جدید برای معاملات P2P

فحاشی باورنکردنی به یک پرسپولیسی در خرم‌آباد

لحظه «هو شدن» سردار دورسون در خرم آباد / حمله عجیب مهاجم ترک پرسپولیس به جیمی جامپ! +فیلم

خلاصه بازی تراکتور 3 - نساجی مازندران 3

فرشاد احمدزاده گل اول پرسپولیس را به خیبرخرم آباد زد +فیلم

پرسپولیس در آستانه صعود به آسیا | کامبک پرسپولیس با گل دقیقه 91 ارونوف | لیگ نخبگان به ارتش سرخ چشمک زد

گل ها و خلاصه بازی خیبر 1 - 2 پرسپولیس: کامبک بزرگ برای کسب سهمیه! (ویدئو)

کارشناسی داوری بازی خیبر خرم آباد - پرسپولیس: گل امیری درست بود!؟ + نظر کارشناسان