پیام مازند

آخرين مطالب

رسول صدرعاملی: در دوران فیلسازی‌ام ذره‌ای رانت یا پول از جایی نگرفتم گفتگو

رسول صدرعاملی: در دوران فیلسازی‌ام ذره‌ای رانت یا پول از جایی نگرفتم
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره، رسول صدرعاملی کارگردان فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به عنوان بهترین فیلم جشنواره شناخته شده بود، با حضور در نشست پرسش و پاسخ با فیلمسازان جوان که در حاشیه جشنواره فیلم 100 و پس از اکران این فیلم برگزار شد، گفت: همیشه فکر می‌کنم چقدر قصه‌های نگفته، ننوشته و فیلم ساخته نشده در این سرزمین داریم.
هیچ وقت نگذاشتند استودیوهایمان شکل بگیرد و تهیه‌کننده‌های قدرتمند از دل این استودیوهای فیلمسازی متولد شوند. به این دلیل است که سینما تبدیل می‌شود به شوهای تلویزیونی که البته خوب است ولی سینما نیست. باید فکر کنیم چرا این اتفاق برای خیلی از فیلمسازهای ما افتاده است. اگر مشکل مالی نداشتیم جهان به تسخیر سینمای ایران در می‌آمد
وی درباره مشکلات اقتصادی موجود در سینمای ایران ادامه داد: ما خیلی فقیرانه کار کرده‌ایم. اولین فیلمی که برای ساختش کمتر احساس فقر کردم و مجبور نبودم دنبال پول بدوم «زیبا صدایم کن» بود. اگر این فقر در سینمای ایران نبود و مجبور نبودیم دنبال پول بدویم حتما جهان به تسخیر سینمای ایران در می‌آمد.
کارگردان فیلم «زیبا صدایم کن» درباره چگونگی شکل گیری این فیلم گفت: سال‌ها پیش از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رمان پرفروشی به نام «زیبا صدایم کن»‌ به دست من رسید که نویسنده آن آقای فرهاد اصلان‌زاده است. احساس کردم می‌توانم برای آن کاری کنم. بعد روند نوشتن فیلمنامه و تولید آن طولانی شد و در نهایت توانستیم اثر را به جشنواره فجر 43 برسانیم.
کارگردان پیشکسوت سینما افزود: فیلم خیلی سختی بود چون قصه آن 20 سال پیش نوشته شده بود و مناسبات آن نسبت به دنیای امروز عوض شده بود. 2 کاراکتر اصلی و لوکیشن متعلق به کتاب است. خسرو در آسایشگاه و زیبا در خوابگاه خیریه‌ای بود. بقیه داستان بازنویسی شد ولی همین میزان داستانی که کتاب به ما داد هم خیلی خوب بود.
صدرعاملی بیان کرد: برای این فیلم حدود 5 ماه پیش تولید داشتیم و عجله‌ای برای فیلمبرداری نداشتیم. همه چیز را روی کاغذ به خوبی بررسی کردیم که بدانیم دقیقا در روزهای فیلمبرداری چه چیزی می‌خواهیم برداشت کنیم. با حضور فیلمبردار خوب گروه و کار کردن زیاد روی استوری‌بردها باعث شد در 53 جلسه فیلمبرداری، کار را جمع کنیم اگرنه ممکن بود 6 ماه فیلمبرداری آن طول بکشد. این در حالی است که تعهد من 50 جلسه فیلمبرداری بود و فقط 3 جلسه بیشتر شد. سعی کردم کمتر خطا کنم و سعی کردیم فیلم، سینما به معنای واقعی باشد؛ سینمایی که تماشاگر در آن بنشیند و ببیند که روی پرده اتفاقاتی می‌افتد که حالش را خوب می‌کند.
وی ادامه داد: صحنه و لباس سعی کردند تا جایی که می‌شود با من همراه باشند. از همه مهم‌تر درک و حرف شنوی بود که امین حیایی داشت. هنوز هم انعطاف بدنش، روی فرم بودنش و آرتیست بودنش خیلی کمک می‌کند. ما با یک بازیگر چهره کار می‌کردیم و باید با او فیلم را سر پا نگه می‌داشتیم.
صدرعاملی گفت: خیابان‌گردی وجه تشابه این فیلم با فیلم «دختری با کفش‌های کتانی» است. در آن فیلم هم با دختری مواجه بودیم که دوست داشت روی جدول راه برود ولی داستان «زیبا صدایم کن» تفاوت‌های زیادی داشت.
صدرعاملی با تاکید بر اینکه فیلم‌هایی از این دست، نیازمند حمایت مخاطبان است، اظهار کرد: تا زمانی که مخاطب اعتماد کند که با این فیلم حالش خراب نمی‌شود و بیاید این فیلم را ببیند، سه هفته طول می‌کشد بعد هم فیلم از روی پرده می‌رود به همین دلیل به حمایت ویژه شما نیاز است. ما همه تلاشمان را کرده‌ایم که این سینما را دو دستی به شما تقدیم کنیم.
ذره‌ای رانت یا پول از جایی نگرفته‌ام
کارگردان فیلم «من ترانه 15 سال دارم» گفت: از سال 58 تا کنون که کار فیلمسازی می‌کنم ذره‌ای رانت یا پول از جایی نگرفته‌ام. برای 3 فیلم اولم حتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد سینمایی فارابی تشکیل نشده بودند. خودم شخصا تلاش کرده‌ام که سینما بماند و باشد تا امروزی که به دست شما برسد و امیدوارم شما امانتداری خوبی برای آن باشید.

پیام مازند

وی با اشاره به اینکه سینما برای نسل جوانی است که به تازگی وارد این عرصه شده‌اند، اظهار کرد: من حداقل هفته‌ای 2 فیلمنامه از شما می‌خوانم ولی چه کنم که کمکی از دست من برای ساخت فیلم‌ها بر نمی‌آید.
صدرعاملی همچنین توضیح داد: کار کردن با بازیگران جوان و تازه نفس صبوری می‌خواهد. مهم این است که مسئولیت‌پذیری یک دختر یا پسر 16 ساله چطور است. برایم مهم بود که بازیگر نقش دختر، چهره معمولی داشته باشد که همه بتوانند با او همذات پنداری کنند و همه چیز اندازه باشد. 4 ماه روی صدای ژولیت رضایی کار کردیم که لهجه او از بین برود.
وی با بیان اینکه سینما هنر اندازه‌ها بدون افراط و تفریط است، گفت: بازیگر باید بداند که تا چه اندازه باید چه حسی را بازی کند. به عنوان کسی که 40 سال است دارم ملودرام می‌سازم همچنان می‌ترسیدم که اندازه‌ها کم و زیاد نشود. بخشی از رعایت این اندازه‌ها با تجربه به دست می‌آید و بخشی از آن هم به توانایی بازیگر بر می‌گردد.
دوست ندارم مفهوم بسازم
این کارگردان سینما ادامه داد: در همه کارها از مفهوم ساختن فراری بودم و دوست ندارم مفهوم بسازم. به نظرم اینکه بخواهی با ضرب و زور به پلان چیزی را بچسبانی درست نیست. باید چیزی روایت شود و تو این فرصت را به دیگران بدهی که هرکس برداشت خودش را داشته باشد.
صدرعاملی افزود: بازیگری از لحاظ فیزیکی کار سختی هست ولی کافی است تو بدانی چه چیزی از چه کسی می‌خواهی. هرکس بازیگر زندگی خودش است. مهم این است که تو به عنوان کارگردان چه چیزی از بازیگرت می‌خواهی. کار کردن با کسی که کلاس بازیگری رفته برای من سخت‌تر است چون نمی‌دانم چه چیزهایی را به او فهمانده‌اند و جایگزین کردن آنها سخت است.
باید با بی‌رحمی بازیگر انتخاب کرد
وی مطرح کرد: با حرفه‌ای‌ها کار کردن روش دیگری است که باید سعی کنی پسماندهای نقش قبلی را از ذهنش بیرون کرده و نقش جدیدش را برای او در ذهنش بسازی. کار کارگردان این است که انتخاب درستی داشته باشد. باید با بی‌رحمی بر مبنای داستان انتخاب کند و دنبال دوست، آشنا و حامی مالی شدن نباشد. اگر بهترین بازیگر باشد که در باور کردن من تردید دارد من با او کار نمی‌کنم. برای من مهم است که وقتی سر صحنه می‌روم عوامل تیمم به من باور داشته باشند و احترام بگذارند و از ابتدا تا انتهای کار پای تو باشند.
کارگردان «زیبا صدایم کن» با بیان اینکه سینما روزهای سختی را می‌گذراند، بیان کرد: امیدواریم تماشاگران از این فیلم‌ها حمایت کنند ولی واقعیت این است که تولید دست سینمادارها است و این اصلا اتفاق خوبی نیست. گاهی فروش‌های 300 میلیارد تومانی هیچ فضیلتی ندارد بلکه سینمای متفکر و اندیشمند ایران نیاز به حمایت دارد. حواسمان باشد که این سینما را حفظ کنیم و از دست ندهیم.
«زیبا صدایم کن» زیر 25 میلیارد ساخته شد
همچنین در ادامه این نشست سید مازیار هاشمی تهیه کننده فیلم گفت: سینما فرزند زمانه‌اش است. اگر «زیبا صدایم کن» یادآور «دختری با کفش‌های کتانی» است چون هر کدام به خواسته‌های نسل نوجوان ما که باید بیشتر از آنها بشنویم، توجه کرده‌اند. گفتن و شنیدن از این نیازها در سینما ممکن می‌شود که ارزش‌های فرهنگی هنوز در آن جریان دارد.
وی در پایان بیان کرد: این فیلم با زیر 25 میلیارد تومان هزینه ساخته شده است. البته قرار است بعدا بخشی از هزینه‌ها را پرداخت کنیم ولی با روحیه ناب و سرشار از زندگی، موفق شدیم با تیمی که قلبش برای سینمای صدرعاملی می‌تپید دور هم کار کنیم و کار 90 جلسه‌ای را در 53 جلسه به اتمام برسانیم.
کد خبر 6461480

پیام مازند

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/894894/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیگیری استاندار خوزستان برای تسریع در پرداخت‌ پول گندم کشاورزان

عبدی تایید کرد: کارمندان خیبر، پیروانی را کتک زده‌اند!

پرواز مستقیم حجاج از خرم‌آباد به مدینه انجام شد

استاندار لرستان: فرودگاه خرم‌آباد ظرفیت عظیمی برای توسعه استان است

شکایت باشگاه پرسپولیس از عوامل اجرایی خیبر خرم آباد

کارشناسی داوری خیبر خرم آباد – پرسپولیس

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

کشتی آزاد نونهالان کشور/ مازندران قهرمان شد/ تهران در جایگاه دوم

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

نساجی هنوز زنده‌ است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

همسر علی علیپور خطاب هواداران خیبر خرم آباد: باید تاوانش را پس بدهید!

آفتابِ زیبا، اما پرخطر!

زمان و مکان استفاده از کرم ضدآفتاب

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

یونسی رستمی: تمرکز بر صادرات و سرمایه گذاری، راه‌حل جبران عقب‌ ماندگی‌های

دومین جلسه شورای اداری استان مازندران با حضور وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات

شهید شیرودی نماد ایستادگی ملت ایران است

وزارت ارتباطات از راه‌اندازی پارک اقتصاد دیجیتال مازندران حمایت می‌کند

طارمی برای مهار یامال تمرین کرده بود

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

دعوتی به بلندای آسمان؛ کاروان نور در انتظار رهپویان حقیقت است

جاده چالوس یک طرفه شد

یائسگی میتونه باعث افسردگی بشه؟!

روغن خوب، کدام است؟ سردرگمی در قفسه‌ها

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

ز دور باش حوادث دلم

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

گل باقری به تراکتور تکرار شد!

فرصت بزرگ گولر؛ درخشش برابر بارسا!

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد

یزدانی: رقابت با یونس امامی باعث افتخار است

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

حکم اعدام تتلو تایید شد؟/ خواهر تتلو: حکم شکسته نشد

نور امید در دل مستاجران بالاخره روشن شد