آیا روغن زیتون هم میتواند باعث چاقی شود؟
علمي
بزرگنمايي:
پیام مازند - ایسنا / بحث در مورد اینکه روغنهای گیاهی را جایگزین روغنهای پخت و پز کنیم، به موضوعی جنجالبرانگیز در دنیای تغذیه تبدیل شده است.
روغن زیتون به عنوان طلای مایع معرفی شده است و با مطالعاتی که این ادعاها را تأیید میکنند به دلیل فواید سلامتی متنوع آن مانند بهبود سلامت قلب و کاهش التهاب، مورد استقبال قرار گرفته است.
با این حال، یک متخصص تغذیه و مشاور سازمان جهانی بهداشت (WHO) میگوید: وقتی صحبت از تحقیقات درباره روغن زیتون به میان میآید، بیشتر آنها در گروه افراد نسبتاً مرفه یا با رژیم غذایی سالم (رژیم غذایی مدیترانهای) انجام میشود، چیزی که باید در مورد نتایج این تحقیقات در نظر گرفته شود.
«رابرت اف کندی جونیور»، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا حتی ادعا کرده است که آمریکاییها ناآگاهانه توسط روغن دانهها مسموم میشوند.
کارشناسان میگویند تحقیقات در مورد روغن دانهها نتایج مشخص ندارد، بنابراین آمریکاییها نباید در مواد غذایی خود از روغن زیتون مانند آب استفاده کنند.
به گزارش دیلی میل، علاوه بر این، کارشناسان هشدار میدهند که مردم ممکن است در مصرف روغن زیتون زیاده روی کنند و از آنجایی که روغن از نظر کالری بسیار متراکم است، در واقع میتواند منجر به افزایش وزن و عواقب منفی سلامتی مرتبط با آن شود.
«میشل روتنشتاین»، متخصص تغذیه در نیویورک میگوید مدتی پیش مراجعهکنندهای داشته که روزانه یک فنجان روغن زیتون مینوشید، در حالی که به طور جدی برای کاهش وزن نیز تلاش میکرد.
روتنشتاین گفت: این رفتار افراطی نه تنها مانع تلاشهای او برای کاهش وزن شد، بلکه بر سطح کلسترول او نیز تأثیر منفی گذاشت، زیرا چنین حجم بالایی از روغن زیتون میتواند سرشار از چربیهای اشباع شده باشد و با فواید ادعایی برای آن مقابله کند.
برآوردها متفاوت است، اما بر اساس یک تحلیل، ارزش بازار جهانی روغن زیتون در سال 2022 حدود 14.2 میلیارد دلار بود و حدود 3.33 درصد در سال رشد میکند. این برآورد پیشبینی میکند که ارزش بازار جهانی روغن زیتون تا سال 2030 به 18.42 میلیارد دلار برسد.
اتفاق نظر متخصصان بر این است که پخت و پز با مقداری روغن زیتون بیخطر است و در واقع روغن مورد علاقه بسیاری از سرآشپزهای حرفهای و متخصصان رژیم غذایی است.
در حالی که این روغن دارای سطوح بالایی از چربیهای غیراشباع سالم است، متخصصان گفتند که سلامت روغنها به نسبت امگا 3 (چربیهای ضروری برای سلامت قلب، مغز و چشم) و امگا-6 (چربی هایی که در عملکرد مغز و سلامت قلب نقش دارند) و همچنین دمایی که آنها را در آن میپزید، بستگی دارد.
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵:۵۶
-
۸ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/895740/