قالیباف: با پول محال است که مشکلی حل شود
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش سلام نو به نقل از ایلنا، محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی در اولین جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی علوی با بیان اینکه کار جوهره انسانها است و هویت، حیات، مادیات و شخصیت انسان در گروی کار است، اظهار داشت: امروز در جمع کارآفرین و تسهیلگران هستیم که بخشی از جامعه هستند که مستحق این اقدام و حمایت بنیاد علوی محسوب میشوند.
این بخش از جامعه محروم و مستضعف هستند و چه بسا بانی این استضعاف ما مسئولان هستیم. وی ادامه داد: به کسی مستضعف میگوییم که توان بالقوه دارد اما فرصت و بستر بالفعل کردن آن را ندارد و کسانی هم با بیتدبیری مانع از بالفعل شدن آن هستند.
قالیباف افزود: باید بدانیم که باس یک دشمن قداره بند در عرصه جنگ اقتصادی مواجه هستیم و میبینیم که با مردم، زن و کودک چه کاری میکنند و از هر وحوشی وحشتیتر هستند و امروز شما تسهیلگران در این عرصه مجاهدات میکنید. با این تهسیلگری و مجاهدات فرصتی را ایجاد میکنید که توان جوانان کشور بالفعل شود، شما فرصت برای اشتغالزایی فرصت ایجاد می کنید و من یکایک شما را مجاهد میدانم.
وی افزود: شما عزت و منزلت جوانان را با ایجاد شغل حفظ می کنید و اجازه نمی دهید مردی شرمنده زن و کودک خود شود .
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حوزه نظری در حوزه اشتغال حرف های جدی دارم که وارد آن نمی شوم اما چند نکته کلیدی برای انجام امور گمگشته ما در سیاست گذاری ها است.
قالیباف افزود: به تجربه می گویم؛ با روش های مقایسه که با کشورهای دنیا در حوزه های اقتصادی دیدم می گویم امروز یکی از چالش های جدی ما این است که نقش مردم را از مشارکت معنی دار در تمام پدیده های خواسته و ناخواسته حذف کردیم . در حالی که موفقیت ما هر پدیده ای چه در نظامی و دفاعی و چه در سایر حوزهها توجه به مشارکت مردم است.
وی با بیان اینکه ما از پشت میز مدرسه به جبهه رفتیم و این اقدام به تمام معنا مردمی سازی بود، اظهار داشت: در آن دوران خبری از آموزش و سازماندهی نبود و بعد از حداکثر یکسال بعد از دل همین مردم یگانهایی بیرون آمد که افتخارات دفاع مقدس را آفریدند .
قالیباف گفت: در حوزه امنیتی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و محیط زیست و هر یک از استراتژی بخشی، این اقدامات زمانی موفق هستند که مردم در آن بخش مشارکت معنیدار داشته باشند. هر جا که کار را به سیستم دولت واگذار کردیم محکوم به شکست هستیم و آن سیستم دیر یا زود فاسد میشود .
وی با بیان اینکه نیاز به نهضت مردمی سازی در کشور هستیم، ادامه داد: به سهم خودم، هر کجا که خدمت کردم کارهایی را که با مشارکت مردم به اجرا رساندم -البته به معنای عامه سازی نه خاص مردم - موفق بودم لذا در عرصه اقتصادی اگر ایران قوی میخواهیم این ریشه های ایران قوی در یک خانواده ایرانی قوی ایجاد می شود و فرد فرد جامعه باید قوی باشند تا یک خانواده قوی باشد .
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با پول محال است که مشکلی حل شود و این را تجربه ثابت کردهاست. ابتدای دهه ٨٠ به دلیل شرایطی که در کشور داشتیم درآمد کشور ١٧ تا ٢٠ میلیارد دلار بود اما در فاصله زمانی 5 ساله درآمد کشور به ١١٩ میلیارد رسید، یعنی ١٠٠ میلیارد دلار درآمد بیشتر شد اما در آن دوران نه رشد اقتصادی دیدیم نه کاهش تورم، آثاری از این درآمد را در کشور ندیدیم، با این ثروت چه کردیم ؟ بنابراین مشکل ما پول نیست و مشکل ما اراده و تفکر است.
قالیباف با تاکید براینکه در کشور دوقطبی های متضاد درست می کنیم، گفت: در کشورمان دو قطبی کاذب ایجاد کردیم ، یک دوقطبی ظلم و باطل وجود دارد که باور و مبنا دارد اما در دوقطبی ایجاد شده است که ما نمیدانیم مسئول تولید ثروت هستیم یا توزیع آن، تجربه نشان می دهد در بخش توزیع ثروت هم، ثروت را بد توزیع میکنیم. در جلسات اقتصادی به دنبال این هستیم که یکی از دو قطب را ثابت کنیم، اما معلوم است که باید به سمت تولید ثروت برویم.
وی افزود: ما به سهم خود در مجلس تلاش کردیم به سمت اصلاح این روند حرکت کنیم و این اقدام از دستورات حضرت آقا بوده است و به فضل الهی ١٢ هزار و 5٠٠ قانون را در یک سال پیش رو به ٣ هزار قانون کاهش می دهیم که این اقدام بروکراسی بیربط را کاهش می دهد و این میزان قوانین همان تورم قانون گذاری است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه مقام معظم رهبری به موضوع اقتصاد در شعارهای سال، اظهار داشت: باید در قوانین مردم را دخیل کنیم از سالهای که مقام معظم رهبری شعار سال انتخاب میکنند، ١٧-١٨ سال شعارهای ایشان متمرکز به مسائل اقتصادی بوده و در این سالها ٨ سال شعار سال متمرکز به بخش تولید بوده است. باور ما در مجلس نهضت مردمی سازی است از این رو اردیبهشت ١4٠٣ قانون نظام تامین مالی برای تولید و پروژه ها را به تصویب رساندیم و ابلاغ کردیم اما متاسفانه هنوز آیین نامه های اجرایی در دولت تمام تدوین و تصویب نشده است.
وی ادامه داد: در این قانون نظام تامین مالی به این موضوع متمرکز شدیم که مردم و دارایی مردم و انفال چگونه در تولید مصرف شود ، این قوانین به روز باشند. امروز نگاه ما به تسهیلات بانکی است که و وام بدهند اما چرا به صندوق امانات بانکها نگاه نمیکنیم که چه حجمی از داراییهای مردم در این صندوق امانات حبس شدهاند و چرا آزادسازی نمیشود. باید آنقدر انگیزه ایجاد شود که افرادی که دارایی قابل توجه در صندوق امانات بانکها دارند در صف ورود این داراییها در اقتصاد بمانند.
قالیباف تاکید کرد: قانون نظام تامین مالی و برنامه هفتم فرصت بسیار بزرگی برای امنیت برای سرمایه گذاران هستند و درخواست میکنند این قانون مطالعه و براساس آن برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به تاکید بر 4سطح برنامه ریزی ادامه داد: برای برنامه ریزی 4 گام هوشمند سازی، شفاف سازی، مردمی سازی و کارآییسازی یک سیستم فشل را در نظر داریم. خوشبختانه بنیاد علوی از دهه گذشته های تا به امروز هدفمندتر عمل میکند.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در سیاستگذاریها در ابتدا خانه و خانواده به عنوان منزل دیده شده و در مرحله دوم محله و روستای هدف شناسایی میشوند و نمیتوان به هیچ وجه به منزل و محله بیتفاوت بود و این موضوعات زنجیره وار به هم وصل هستند، موضوع سوم مسجد، چهار مدرسه و پنجم مجازی است، تمام این 5 اصل ثروت، فرهنگ، منزلت و قدرت و معرفت تولید میکنند و اگر می خواهیم کشور مستقل داشته باشیم باید در ابتدا مولد باشیم.این چرخه هر کجا که انسان و مکان است باید فعال باشد.
قالیباف در خطاب تسهیل گران اشتغالزایی اظهارداشت: بین شغل و کار تفاوت وجود دارد، امان از اینکه نیروها رسمی شوند، اما شما آویزون کسی نیستید و برای کار فسفر می سوزانید، خدا به این کار برکت و عزت می دهد و روزی رسان است و خدا بنده مجاهد خود را رها نمی کند.
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۳:۳۵
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/895788/