شیرینکنندههای مصنوعی احتمال پرخوری را افزایش میدهند
علمي
بزرگنمايي:
پیام مازند - ایسنا / «افزایش اشتها» از عوارض مصرف موادغذایی حاوی شیرینکنندههای مصنوعی است.
«اسپلندا» "Splenda" یکی از جایگزینهای قند به حساب میآید و ممکن است سبب افزایش اشتها و احساس گرسنگی شود و احتمال پرخوری را در پی دارد. «سوکرالوز» که ماده اصلی «اسپلندا» محسوب میشود با ایجاد طعمی شیرین بدون تأمین کالریهای مورد انتظار، مغز را دچار سردرگمی میکند.
محققان مرکز تحقیقات دیابت و چاقی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی معتقدند، اگر بدن شما بهدلیل طعم شیرین، انتظار دریافت کالری داشته باشد ولی آن کالری را دریافت نکند، این موضوع میتواند روش واکنش مغز به چنین مواد غذایی را در طول زمان تغییر دهد و باعث افزایش تمایل به مصرف آنها شود.حدود 40 درصد از آمریکاییها اغلب با هدف کاهش مصرف قند روزانهشان بهطور منظم از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکنند، اما آیا واقعا این مواد در کنترل وزن بدن مؤثرند؟
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بررسی 3 نوشیدنی «آب ساده»، «نوشیدنی شیرینشده با سوکرالوز» و «نوشیدنی شیرینشده با قند معمولی» نشان میدهد که نوشیدنی حاوی سوکرالوز در مقایسه با آب یا نوشیدنی حاوی قند، فعالیت ناحیه هیپوتالاموس مغز که وظیفه تنظیم اشتها و وزن بدن را دارد، بیشتر افزایش میدهد. همچنین، مصرف سوکرالوز سبب احساس گرسنگی بیشتر نسبت به نوشیدنی حاوی قند ساده میشود. این تأثیر در زنان و افراد چاق یعنی گروهی که بیشتر در معرض استفاده از محصولات رژیمی هستند، شدیدتر است.
نتایج آزمایشهای خون نشان دادهاند که نوشیدن قند معمولی سبب افزایش قند خون و ترشح هورمونهایی مانند انسولین و GLP-1 (پپتید شبهگلوکاگون 1) میشود اما مصرف سوکرالوز چنین اثری روی این هورمونها ندارد. بدن از طریق این هورمونها به مغز پیام میدهد که کالری دریافت شده و دیگر نیازی به مصرف غذا نیست. سوکرالوز این اثر را ایجاد نمیکند و بر احساس سیری تاثیر نمی گذارد.
کودکان و نوجوانان در ارتباط با این موضوع آسیبپذیرتر هستند، چراکه مصرف شیرینکنندههای مصنوعی میان آنها رایجتر است و همچنین مغز در این سنین حساسیت بالاتری دارد. بنابراین یک فرصت مهم برای مداخله زودهنگام است.
-
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۰:۲۸
-
۷ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/896902/