بزرگنمايي:
پیام مازند - آخرین خبر / به نقل از msn تعادل بین کار و زندگی، مشکلات مالی و روابط بین فردی تنها برخی از منابع استرس هستند که روزانه با آنها مواجه میشویم. برخی از عوامل استرسزا حتی منفی نیستند. رویدادهای شاد، مانند عروسی، سفر و تولد فرزند، نیز میتوانند استرسزا باشند. استرس میتواند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر بگذارد، بنابراین تشخیص علائم و درمان آنها مهم است. در اینجا 10 روشی که استرس بر بدن تأثیر میگذارد و 10 نکته برای مدیریت بهتر استرس آورده شده است.
اختلالات قلبی عروقی
استرس و قلب با هم خوب کنار نمیآیند. در واقع، استرس طولانی مدت یک خطر عمده قلبی عروقی است. آدرنالین و نورآدرنالین باعث میشوند قلب سریعتر بتپد که این امر فشار خون را افزایش و لخته شدن خون را کاهش میدهد. این به نوبه خود، خطر انسداد رگهای خونی (ترومبوز)، حمله قلبی و التهاب میوکارد (میوکاردیت) را افزایش میدهد.
اختلال عملکرد سیستم ایمنی
بازار

استرس مزمن سطح کورتیزول، آدرنالین و نورآدرنالین را در بدن افزایش میدهد که سیستم ایمنی را تضعیف کرده و خطر ابتلا به ویروس و ابتلا به بیماریهای عفونی را افزایش میدهد. استرس همچنین میتواند علائم مرتبط با بیماریهای خودایمنی مانند لوپوس را تحریک یا بدتر کند.
مشکلات معده
دلیلی وجود دارد که ما گاهی اوقات از " alt="پیام مازند" width="100%" />
اختلالات خواب
مشکل در به خواب رفتن، خواب سبک و بیخوابی میتواند نشاندهندهی بیشبرانگیختگی باشد، وضعیتی که در اثر استرس ناشی از یک تهدید درکشده فعال میشود. اختلالات خواب گاهبهگاه لزوماً یک مشکل نیستند، اما در صورت عدم درمان میتوانند مزمن شوند. در برخی موارد، کمبود خواب نیز میتواند به یک عادت تبدیل شود که به نوبه خود باعث اضطراب میشود و مشکل را بیشتر تشدید میکند.
ریزش مو
افراد به طور متوسط روزانه 50 تا 100 تار مو از دست میدهند، اما این میزان میتواند بسته به فرد و فصل متفاوت باشد. با این حال، از دست دادن بیش از 100 تار مو در روز میتواند ناشی از تلوژن افلوویوم، ریزش موی ناشی از استرس، باشد. استرس میتواند باعث تغییرات متابولیکی شود که چرخه رشد مو را مختل میکند و گاهی اوقات باعث ریزش موی قابل توجهی میشود.
کاهش میل جنسی و سایر اختلالات
استرس هورمونهای میل جنسی را مهار میکند که میتواند باعث از دست دادن میل جنسی شود. در زنان، استرس همچنین میتواند باعث برخی بیماریهای زنان مانند آمنوره (قطع قاعدگی) شود، در حالی که مردان میتوانند از ناباروری و مشکلات نعوظ رنج ببرند.
مشکلات پوستی
مغز ارتباط قویتری با پوست دارد، بیش از آنچه فکر میکنیم. هورمونهای اضافی ناشی از استرس مزمن یا حاد، میتوانند تولید سبوم و در نتیجه آکنه را افزایش دهند. استرس همچنین میتواند بیماریهای زمینهای مانند درماتیت، پسوریازیس و اگزما را تشدید کند. بیماران اغلب در نهایت خود را میخارانند که علائم آنها را بدتر میکند، ظاهر ضایعات را افزایش میدهد و در نهایت بر عزت نفس آنها تأثیر میگذارد.
افزایش وزن
خستگی ناشی از استرس و احساس کمبود وقت میتواند نظارت بر رژیم غذایی را دشوار کند. علاوه بر این، بسیاری از افراد در هنگام غذا خوردن آرامش پیدا میکنند، و نه همیشه به صورت متعادل. عذاهای بیرونبر مکرر، وعدههای غذایی با عجله و هوسهای غذایی پرکالری، افزایش وزن را تقریباً اجتنابناپذیر میکند. و این واقعیت که کورتیزول اضافی به طور مداوم سیگنالهای گرسنگی را به مغز میفرستد، قطعاً کمکی نمیکند.
سردرد
اگر سردردهای مکرر دارید، ممکن است به دلیل استرس باشد. میگرن منشأ ژنتیکی دارد، اما استرس میتواند آنها را تشدید کند. در مورد سردردهای تنشی، این سردردها اغلب پس از دورهها یا رویدادهای استرسزا رخ میدهند.
اضطراب و افسردگی
استرس میتواند با خلق و خوی شما بازی بدی انجام دهد، باعث نگرانی، تحریکپذیری، بیقراری و حتی ایجاد مشکلات اضطراب و افسردگی شود. سپس، عواقب جسمی استرس (افزایش وزن، ریزش مو، مشکلات پوستی و غیره) وجود دارد که در نهایت میتواند عزت نفس را کاهش دهد، یک چرخه معیوب را ایجاد کند و سلامت روان شما را تهدید کند.
علت استرس را شناسایی کنید
استرس میتواند از بسیاری جهات بر بدن شما تأثیر بگذارد. خوشبختانه، تکنیکهای متعددی برای مقابله با اثرات آن و بهبود کیفیت زندگی شما وجود دارد. برای مدیریت استرس، با یافتن منبع آن شروع کنید. تنشهای کاری، مالی، خانوادگی یا روابط ممکن است باعث نگرانی ناخودآگاه شوند. شناسایی چنین منابعی به شما کمک میکند تا محدودیتهایی را تعیین کنید و حتی راهحلی پیدا کنید.
خواب خود را زیر نظر داشته باشید
داشتن خواب خوب شبانه به طور منظم برای عملکرد صحیح بدن و مدیریت استرس بسیار مهم است. اگر از بیخوابی یا خواب سبک رنج میبرید، راههایی برای افزایش کیفیت خواب شما وجود دارد. چه از روغنهای اساسی، دمنوشهای گیاهی یا محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش قبل از خواب استفاده کنید، ایجاد یک روال شخصی به شما کمک میکند تا کمی بخوابید.
تمرین ذهن آگاهی
استرس و اضطراب میتوانند سناریوهای فاجعهباری را به ذهن متبادر کنند، که هر کدام از قبلی بعیدتر هستند. برای جلوگیری از مشغولیت بیش از حد با بدترینها، تمرین ذهن آگاهی را امتحان کنید. این رویکرد الهام گرفته از بودیسم به ما میآموزد که با تمرکز بر لحظه حال، افکار منفی مداوم را از خود دور کنیم. این یک راه عالی برای تغییر دیدگاه ما، فاصله گرفتن از مسائل آزاردهنده و به یاد داشتن این است که برخی چیزها خارج از کنترل ما هستند.
نفس بکشید
در لحظات اوج استرس، مهم است که چند دقیقه مکث کنید، علائم را تشخیص دهید و آنها را درمان کنید. تمرینات تنفس عمیق یکی از موثرترین ابزارها برای مقابله سریع با اثرات استرس و تنظیم تنش در بدن است. یک قدم به عقب برداشتن و لحظهای به خودتان فرصت دهید تا دوباره تمرکز کنید، توانایی شما را در مدیریت موقعیتهای استرسزا بهبود میبخشد.
ورزش کنید
این راز نیست که ورزش کردن فقط ظاهر شما را خوب نگه نمیدارد. همچنین سلامت شما را بهبود میبخشد و برای قلب و ذهن شما مفید است. فعالیت بدنی باعث آزاد شدن اندورفین و دوپامین، هورمونهای مرتبط با سلامتی، میشود و بنابراین بسیاری از اثرات منفی استرس، مانند اضطراب و کمبود خواب را خنثی میکند.
خلاق باشید
یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که ابراز خلاقیت هنری به کاهش استرس کمک میکند. چه گلدوزی باشد، چه نقاشی، چه نواختن ساز یا حتی انجام کارهای دستی، حتماً فعالیتهایی را که به آنها علاقه دارید، پرورش دهید. این برای سلامتی شما مفید است!
به موسیقی گوش دهید
احتمالاً قبلاً این را شنیدهاید و احتمالاً دوباره آن را خواهید شنید. موسیقی میتواند درمانی باشد و علم آن را تأیید میکند. مقالهای که در سال 2006 توسط دانشگاه استنفورد منتشر شد، توضیح میدهد که ترکیب فرکانسهای مختلف موسیقی، مجموعهای پیچیده از واکنشها را در مغز ایجاد میکند. این مطالعه نشان میدهد که برخی آهنگها ممکن است تمرکز را بهبود بخشیده و حتی آرامش را تقویت کنند.
با عزیزانتان صحبت کنید
گاهی اوقات عمل سادهی در میان گذاشتن افکار پریشانکننده با یکی از نزدیکانتان میتواند بار را از روی دوش شما بردارد. ممکن است آنها قبلاً
موقعیت مشابهی را تجربه کرده باشند و توصیههای خوبی برای شما داشته باشند. از طرف دیگر، ممکن است به سادگی به یک گوش شنوا و دلسوز نیاز داشته باشید تا به شما در درک احساساتتان و دیدن واضحتر مسائل کمک کند. در هر صورت، عزیزانتان به فکر سلامتی شما هستند و نباید آنها را دست کم گرفت.
با یک متخصص صحبت کنید
عزیزان شما مطمئناً به شما اهمیت میدهند، اما ممکن است همیشه مجهز به ارائه کمکی که نیاز دارید نباشند. در این صورت، ممکن است بخواهید با یک متخصص در نزدیکی خود یا به صورت آنلاین صحبت کنید. رواندرمانگران، روانشناسان و روانپزشکان به طور ویژه آموزش دیدهاند تا با استفاده از مناسبترین درمان برای وضعیت شما، به شما در مدیریت استرس کمک کنند.
نویسنده و خبرنگار: فائزه خطیب