چرخش زمین از فردا سریع تر از حد معمول میشود
علمي
بزرگنمايي:
پیام مازند - تفاوت در کشش گرانشی بین زمین و ماه باعث خواهد شد که روزهای 9 جولای، 22 جولای و 5 اوت (18 تیر، 31 تیر و 14 مرداد 1404) کوتاهتر از حد معمول باشند.
به گزارش پارسینه، انتظار میرود که زمین در هفتههای آینده سریعتر بچرخد و این موضوع باعث شود برخی روزها بهطور غیرعادی کوتاه شوند. در روزهای 9 جولای، 22 جولای و 5 اوت، موقعیت ماه بهگونهای خواهد بود که چرخش زمین را تحتتأثیر قرار داده و هر روز حدود 1.3 تا 1.51 میلیثانیه کوتاهتر از حالت معمول خواهد بود.
یک روز روی زمین بهمعنای زمانی است که سیاره برای یک چرخش کامل بهدور محور خود نیاز دارد.
که تقریباً 86٬400 ثانیه یا 24 ساعت می شود. اما چرخش زمین تحتتأثیر عوامل متعددی از جمله موقعیت خورشید و ماه، تغییرات در میدان مغناطیسی زمین، و تعادل جرم روی سطح سیاره قرار دارد.
از آغاز پیدایش زمین، چرخش آن بهمرور کندتر شده و روزها طولانیتر شدهاند. پژوهشگران دریافتهاند که حدود 1 تا 2 میلیارد سال پیش، طول یک روز فقط 19 ساعت بوده است. این موضوع احتمالاً به این دلیل است که ماه در آن زمان به زمین نزدیکتر بوده و نیروی گرانشیاش باعث چرخش سریعتر زمین میشده است.
از آن زمان تاکنون، با دورتر شدن ماه از زمین، روزها بهطور میانگین طولانیتر شدهاند. اما در سالهای اخیر، دانشمندان گزارشهایی از نوسانات غیرمنتظره در چرخش زمین ارائه دادهاند. در سال 2020 مشخص شد که زمین سریعتر از هر زمان ثبتشدهای از دهه 1970 به بعد در حال چرخش است. در تاریخ 5 ژوئیه 2024 کوتاهترین روز ثبتشده اتفاق افتاد که 1.66 میلیثانیه کوتاهتر از 24 ساعت بود.
در روزهای 9 و 22 جولای و 5 اوت 2025، ماه در دورترین فاصله خود از استوای زمین خواهد بود، که اثر گرانشی آن بر محور زمین را تغییر میدهد. اگر زمین را مانند فرفرهای در نظر بگیرید، زمانی که آن را از وسط بچرخانید کندتر از زمانی خواهد چرخید که آن را از بالا و پایین بگیرید. پس وقتی ماه به قطبهای زمین نزدیکتر باشد، زمین سریعتر میچرخد و طول روز کوتاهتر میشود.
این نوع نوسانات طبیعی هستند، اما تحقیقات اخیر نشان میدهد که فعالیتهای انسانی نیز در این تغییرات مؤثرند. پژوهشگران ناسا محاسبه کردهاند که جابجایی یخ و آبهای زیرزمینی مرتبط با تغییرات اقلیمی، بین سالهای 2000 تا 2018 باعث افزایش 1.33 میلیثانیهای طول روز در هر قرن شده است.
حتی برخی رخدادهای منفرد نیز میتوانند چرخش زمین را تغییر دهند: زلزله سال 2011 ژاپن طول روز را 1.8 میکروثانیه کوتاهتر کرد. حتی تغییر فصلها هم بر چرخش زمین اثر دارند.
ریچارد هولم، ژئوفیزیکدان دانشگاه لیورپول، در ایمیلی به Live Science گفت: «در نیمکره شمالی زمین، خشکی بیشتری وجود دارد. در تابستان نیمکره شمالی، درختان برگدار میشوند، و این یعنی جرم از سطح زمین به ارتفاع بالاتری منتقل میشود. دورتر از محور چرخش زمین. مثل یک اسکیتباز که اگر بازوهایش را باز کند کندتر میچرخد.»
وقتی جرم زمین از مرکز آن فاصله میگیرد، سرعت چرخش کاهش یافته و طول روز افزایش مییابد.
البته در روزهایی که این تغییر رخ میدهد، ساعتها همچنان 24 ساعت را نشان خواهند داد. این تفاوت برای افراد عادی قابل حس نیست.
تنها زمانی تغییر در مناطق زمانی اتفاق میافتد که تفاوت طول روز به بیش از 0.9 ثانیه (900 میلیثانیه) برسد. این اتفاق تاکنون در یک روز رخ نداده، اما در طول زمان ساعتهای ما از چرخش واقعی زمین عقب میافتند. این مسئله توسط سرویس بینالمللی چرخش زمین و سیستمهای مرجع (IERS) نظارت میشود، که در صورت نیاز، “ثانیه کبیسه” به ساعت هماهنگ جهانی (UTC) اضافه میکند تا زمان رسمی با چرخش واقعی زمین هماهنگ بماند.
-
چهارشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۸:۲۱
-
۷ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/907239/