پیام مازند - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل: افزایش سلامت معنوی بانوان، موجب کاهش چشمگیر ترس از زایمان میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از کاهش ترس و اضطراب از زایمان با افزایش سطح سلامت معنوی خبر داد و گفت: سلامت معنوی باعث افزایش اعتماد به نفس زنان در مدیریت مناسب فرآیند زایمان و افزایش قدرت آنها در مقابله با موقعیتهای منفی میشود.
دکتر فرشته بهمنش افزود: با افزایش سطح سلامت معنوی، به طور معنی داری سطح ترس و اضطراب از زایمان کاهش مییابد.
دکترای تخصصی بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه ترس از زایمان با پیامدهای نامطلوب مادری- جنینی، از جمله دیسترس جنینی، زایمان مداخلهای، زایمان طولانی یا سریع، مشکلات در دلبستگی مادر به نوزاد و پذیرش نقش مادری و افسردگی بعد از زایمان همراه بوده است، بیان داشت: شایعترین علت درخواست مادران برای سزارین، ترس از زایمان میباشد.
دکتر فرشته بهمنش عنوان کرد: سلامت معنوی، بعد اساسی از سلامت کلی و بهزیستی فرد میباشد که موجب یکپارچگی و هماهنگی سایر ابعاد سلامت از جمله ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و عاطفی میشود.
عضو هیئت علمی گروه مامایی بیان داشت: روانشناسان معتقدند که مناسک مذهبی و معنویت به انسان کمک میکند تا معنای رویدادهای زندگی، به ویژه رویدادهای دردناک را درک کند و سبب حس حمایت و شادی در افراد شود.
وی تصریح کرد: بسیاری از تحقیقات جدید نشان دادهاند که با مراقبت معنوی، پیشرفت سریعی در بهبودی بیماران حاصل میشود. معنویت بیماران، بر تصمیم گیری و نتایج مراقبتهای بهداشتی از جمله کیفیت زندگی و مدیریت درد تأثیر میگذارد.
دکتر بهمنش در همین راستا عنوان کرد: استفاده از راهکارهای مناسب برای افزایش درک زنان باردار از توانایی خود برای انجام زایمان و مقابله با ترس از زایمان یکی از اهداف سیاست گزاران بهداشتی و درمانی هست.
وی اظهار داشت: افزایش سلامت معنوی میتواند به مادران در تعریف معنای زایمان و استفاده از مکانیسمهای مقابلهای مناسب در مواجهه با روند مشکلات و درد هنگام زایمان کمک کند. همچنین سلامت معنوی باعث افزایش اعتماد به نفس زنان در مدیریت مناسب فرآیند زایمان و افزایش قدرت آنها در مقابله با موقعیتهای منفی میشود و سطوح اضطراب حین زایمان آنها را کاهش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اهمیت سلامت مادران بر سلامت خانواده و جامعه، تصریح کرد: پیشنهاد میشود مسئولان و فعالان حیطه سلامت باروری برای کاهش ترس و اضطراب از زایمان به خصوص در زنان نخست را که تجربه زایمان ندارند، روشهای مراقبت معنوی به عنوان یک روش غیر تهاجمی، در واحدهای مراقبت پری ناتال قرار دهند.