چهارشنبه ۵ آذر ۱۴۰۴
اقتصادی

۵ راه موثر برای جلوگیری از اشتهای کاذب

۵ راه موثر برای جلوگیری از اشتهای کاذب
پیام مازند - خراسان /اشتهای کاذب به حالتی گفته می‌شود که فرد حتی پس از مصرف غذا همچنان تمایل به خوردن دارد. این وضعیت اغلب ناشی از عوامل غیرمرتبط با نیاز واقعی بدن به انرژی ...
  بزرگنمايي:

پیام مازند - خراسان /اشتهای کاذب به حالتی گفته می‌شود که فرد حتی پس از مصرف غذا همچنان تمایل به خوردن دارد. این وضعیت اغلب ناشی از عوامل غیرمرتبط با نیاز واقعی بدن به انرژی است و بیشتر تحت تاثیر عادت‌ها، کمبود خواب، وضعیت روانی یا خطا در تشخیص سیگنال‌های بدن ایجاد می‌شود. شناخت و مدیریت این حالت نقش مهمی در پیشگیری از پرخوری و در نتیجه کنترل وزن و ارتقای سلامت عمومی دارد.
نوشیدن آب
بازار
در بسیاری از موارد، بدن احساس تشنگی را با گرسنگی اشتباه می‌گیرد و همین باعث ایجاد تمایل به خوردن می‌شود. نوشیدن یک لیوان آب و انتظار برای حدود 10 دقیقه می‌تواند به رفع این اشتباه کمک کند و در بسیاری مواقع هوس غذایی را کاهش دهد.
خواب کافی
کم‌خوابی باعث افزایش سطح هورمون گرلین و کاهش سطح هورمون لپتین می‌شود. گرلین هورمونی است که احساس گرسنگی را تحریک می‌کند و لپتین احساس سیری را تقویت می‌کند. به همین دلیل، افراد محروم از خواب، بیشتر در معرض هوس‌های غذایی و پرخوری قرار می‌گیرند. داشتن 7 تا 8 ساعت خواب باکیفیت در شبانه روز به تعادل هورمونی و کاهش اشتهای کاذب کمک می‌کند.
رژیم غذایی پروتئینی
مصرف منابع پروتئینی مانند تخم مرغ، مرغ و حبوبات در کنار موادغذایی غنی از فیبر مانند سبزیجات و غلات کامل، موجب افزایش احساس سیری طولانی مدت می‌شود. این ترکیب نه تنها سرعت هضم غذا را کاهش می‌دهد بلکه موجب کنترل قند خون و پیشگیری از نوسانات انرژی می‌شود که خودش یکی از عوامل تحریک اشتهای کاذب است.
روش‌های رفتاری
علاوه بر تغییرات تغذیه‌ای، استفاده از روش‌های رفتاری نیز موثر است. زمانی که هوس غذایی به سراغ فرد می‌آید، مشغول شدن به فعالیتی کوتاه مانند پیاده روی، انجام حرکات کششی یا برقراری یک تماس تلفنی می‌تواند حواس را از غذا منحرف کند و شدت میل کاذب به خوردن را کاهش دهد.
صحیح غذا خوردن
در نهایت، شیوه صحیح غذا خوردن نقش مهمی در پیشگیری از این حالت دارد. خوردن غذا همراه با حواس پرتی مانند تماشای تلویزیون یا استفاده از تلفن همراه موجب کاهش توجه به سیگنال‌های سیری بدن می‌شود. در مقابل، غذاخوردن آگاهانه و تمرکز بر بو، طعم و بافت غذا به درک بهتر احساس سیری و کاهش اشتهای کاذب کمک می‌کند.


نظرات شما