پیام مازند

آخرين مطالب

شنا با کرونا در آب‌های ساحلی دریای مازندران مقالات

شنا با کرونا در آب‌های ساحلی دریای مازندران
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - شنا در آب‌های ساحلی دریای مازندران در حالی این روزها به صورت غیر رسمی آغاز شده است که معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار هشدار داده است که هنوز مجوزی برای عملیاتی شدن طرح سالم‌سازی سواحل صادر نشده و ارائه هرگونه خدمات در مجتمع‌های دولتی و خصوصی ممنوع است.

گزارش های عینی خبرنگاران مازندران از سواحل دریای خزر نشان می دهد که همزمان با گرم شدن هوا از آخرین هفته ماه اردیبهشت شمار زیادی از مردم بومی و مسافران با هدف شنا وارد سواحل دریای خزر می شوند و برخی از آنها هم بدون وجود هرگونه تدابیر از جمله عدم استقرار ناجیان غریق وارد آب شده و شنا می کنند.
در حال حاضر آن بخش از سواحل که مجتمع های دولتی در آن مستقرند ، تعطیل هستنند و هیچ گونه خدماتی را به شهروندان و یا مسافران ارائه نمی دهند ، ولی این وضعیت باعث نمی شود تا انبوهی از مسافران و بومیان وارد ساحل نشده و شنا نکنند.
مشاهده خبرنگار ایرنا از ساحل فرح آباد در شهرستان ساری نشان می دهد شهروندان که بسیاری از آنان مسافران و غیر بومیان هستند ، با حضور در سواحل شنا می کنند و برخی از مشاغل بخش خصوصی نیز خدمات مختلف از جمله استفاده از جت اسکی ، موتور های ساحلی ، اسب سواری و انواع خدمات غذایی را ارائه می دهند.
فصل شنا در سواحل دریای مازندران تا پیش از شیوع کرونا همه ساله از اول خرداد با آغاز اجرای طرح سالمسازی دریا شروع می شد ، طرحی که در آن ناجیان غریق استقرار می یافتند ، مناطق خطرناک برای شنا با عنوان مناطق شناممنوع با استقرار ماموران انتظامی بر روی شهروندان بسته می شد و اکیپ های مختلف از هلال احمر گرفته تا اورژانس هم در هر یک از سواحل مستقر می شدند، ولی سال گذشته به خاطر شیوع کرونا هیچ طرحی در سواحل مازندران اجرا نشد و امسال هم تاکنون هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.
خطر مرگ در کمین
اگرچه با فرا رسیدن روزهای گرم بهاری مثل همیشه بسیاری از مردم دوست دارند که تنی به آب بزنند ، اما مهم ترین موضوع هنگام شنا در دریا ، خطر غرق شدن است ، خطری که با بر جای گذاشتن صدها کشته تا پیش از سال 93 یکی از دغدغه های اصلی در مازندران بود تا این که با اجرای طرح سالمسازی آمار کشته شدگان به کمتر از 50 نفر در سال های گذشته رسید. 
از آنجایی که طبق بررسی ها 90 درصد مسافران و گردشگرانی که در طی سال به ویژه ایام تابستان به مازندران سفر می کنند با هدف استفاده از ساحل و شنا در دریا است، و اکنون که طرح ساماندهی و سالمسازی سواحل عملیاتی نشده و ناجیان غریق نیز حضور ندارند، خطر غرق شدگی بسیار بالا است. 

پیام مازند


معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران که ریاست مجموعه ساماندهی طرح دریا را بر عهده دارد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : با وجود این که همه مقدمات اجرای طرح ساماندهی دریا برای فعالیت های مختلف کسب و کار در سواحل و انجام شنا آماده شده است ، اما منتظر تصمیم گیری نهایی ستاد مقابله با کرونا هستیم .
حسین حسن نژاد با بیان این که هر گونه فعالیت از سوی بخش خصوصی و دولتی در سواحل و ارائه خدمات به شهروندان و همچنین شنا در سواحل دریای خزر ممنوع است، بیان داشت: همانند سال گذشنه به دلیل همه گیری ویروس کرونا در سطح کشور و استان ، برای فعال کردن طرح سالمسازی دریا هنوز تصمیم گیری نهایی نشده است.
تصمیم گیرنده ستاد ملی مقابله با کروناست
وی افزود : طرح ساماندهی دریا در زمره اشتغال پرخطر همانند باشگاه های ورزشی ، استخرهای شنا و مشاغلی از این دست است و تاکنون هیچ تصمیمی برای بازگشایی این مشاغل از سوی ستاد مقابله با ویروس کرونا اتخاد نشده است و زمان دقیقی نیز برای اجرای این طرح نمی توان پیش بینی کرد.
معاون استاندار مازندران در عین حال گفت که نشست هایی با مسئولان ساماندهی طرح دریا بویژه با فرماندران ساحلی برگزار شد و حتی تجهیزات و امکانات برای اجرای طرح فراهم شده است.
وی توضیح داد : هم اکنون آمادگی واگذاری طرح دریا به متقاضیان بخش خصوصی و صدور مجوز برای فعالیت احتمالی وجود دارد. یعنی در صورت مصوبه ستاد ملی مقابله برای اجرای مشاغل پرخطر از جمله ساماندهی دریا ما آماده پذیرایی از مسافران و شناگران هستیم.
طرح دریا همه ساله از ماه خرداد در حدود 400 کیلومتر از سواحل خزری مازندران به اجرا گذاشته می شود. برنامه ریزی و نظارت بر این طرح ها با دستگاهه ای مختلف دولتی و عمومی شامل هلال احمر ، دانشگاه علوم پزشکی ، نیروی انتظامی ، فرمانداری ها و دیگر دستگاههای مرتبط است.
طرح ساماندهی دریا از سال 92 با هدف کاهش مرگ و میر هنگام شنا در دریای خزر در مازندران به اجرا گذاشته شد و توانست در همان سال نخست آمار حدود 200 نفر غرق شده هنگام شنا در تابستان سال 91 را تا 50 درصد کم کند. آمار قربانیان دریا تابستان سال 98 هم به 31 نفر رسید.
شناسایی نقاط کور و حادثه خیز ، نصب تابلوهای شنا ممنوع ، افزایش تعداد ناجیان غریق ، استقرار ماموران انتظامی در مناطق خطرساز ، افزایش ساعات فعال ماندن طرح در شب و ساماندهی شناگاههای خصوصی در کنار فعال نگه داشتن طرح در ماه مبارک رمضان در سال های گذشته مهم ترین عواملی بود که به کاهش آمار قربانیان کمک کرد.
مازندران 338 کیلومتر از ساحل دریای خزر را در اختیار دارد و بر اساس اعلام استانداری سال 98 هنگام اجرای طرح دریا 370 نقطه حادثه خیر در این محدوده شناسایی و برای جلوگیری از شنا با تابلوی " شنا ممنوع " و گماشتن ماموران انتظامی و ناجیان غریق نشانه گذاری شده بود.
برچسب‌ها
دریای خزر استانداری مازندران مازندران غرق شدگی سازمان هواشناسی

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/209460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهرام عطارزاده: فوتبال خوزستان مورد بی‌مهری قرار گرفته است

پیاتزا نیازمند بهترین ورژن این بازیکن برای صعود

کوکوریا: من دمبله را ناک‌اوت کردم

سرمربی تیم نوجوانان شطرنج منصوب شد

این سبزی سرشار از ویتامین C است و از قلب حفاظت می‌کند

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان همراه با افزایش سرعت باد

سه بازیکن لیست استقلال، فقط با نظر هلدینگ

تنها نگرانی برای سرمربیگری هاشمیان در پرسپولیس

لامین یامال، جوان‌ترین بازیکن برتر تاریخ

تشریح برنامه تیم ملی بسکتبال قبل از کاپ آسیا

لیگ ملت‌ها؛ سلام آمریکا به مرحله نهایی

احتمال تغییر نام تیم ردبول به فرستاپن

کاپیتان تیم ملی از تو بیشتر از این‌ها انتظار داریم

ستاره لهستان و معرفی مهم‌ترین بازیکن ایران

مسی با 16 گل برترین گلزن فصل جاری MLS شد

قصه طارمی با آقای خاص به اما و اگر کشید

علی دایی: تأمین امنیت و ارزاق در مازندران طی جنگ 12 روزه، مثال‌زدنی بود

اجتماع باشکوه زینبیون در عباس‌آباد

اخاذی 11 میلیاردی از زنان با سوءاستفاده از عکس‌های خصوصی

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

هشدارِ شیوع سرخک در بحبوحه سفرهای تابستانی در آمریکا

اختلاف آقای درویش و آقای استیلی برای چه چیزی است؟

الکسیس از تیم پرسپولیس جدا می‌شود؟

بازگشت باشکوه به خانه

دلیل عملکرد رو به رشد تیم ملی والیبال در لیگ ملت‌ها

اضافه نشدن بازیکن جدید به سود تیم ملی والیبال

پیش‌بینی جایگاه سوم تا پنجم برای کاروان ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

سنت دیرینه نذر حلیم در بندپی شرقی زنده نگه داشته شد

اجرای 88 پروژه در قالب نهضت ملی عدالت آموزشی در مازندران

توزیع 48 هزار تن انواع کود کشاورزی در مازندران

هشدار درباره ورود ویروس جدید به ایران/ علایم این بیماری ویروسی چیست؟

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

تیم‌ ملی چوگان در انتظار ویزای آمریکا

مربی تیم ملی بوکس: بدون تحقق خواسته‌هایم به تیم ملی برنمی‌گردم

بسکتبال زنان ایران در بین مدعیان صعود

🎬 حمایت استاندار مازندران از کارخانه نساجی

کلنگ‌زنی تصفیه‌خانه فاضلاب گلوگاه و بهشهر تا هفته دولت

علی دایی: امنیت، آرامش و سرعت تأمین سوخت و ارزاق در مازندران در جنگ 12 روزه

انتقاد استاندار مازندران از ارائه تسهیلات به افرادی که قدرت‌ نوآوری ندارند

ورود 2600 تن کود شیمیایی به مازندران در دو هفته اخیر

واگذاری زمین 330 هکتاری برای احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 60 مگاوات

روشنایی راه عاشورا در دیار علویان

زمین 10 هکتاری برای تصفیه‌خانه فاضلاب گلوگاه و بهشهر تأمین شد

آغاز فصل برداشت شالی در زمین‌های زودرس آمل

آمار تب مالت در کشور و هشدار پوشش ناکافی واکسیناسیون در دام‌ها

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

جوجه‌ریزی بیش از 51 میلیون قطعه در سه‌ ماهه نخست امسال

تأکید بر ضرورت‌های پدافند در زمان صلح و بحران

مناطق آزاد باید محور جهش صادراتی استان باشند