پیام مازند

آخرين مطالب

انسولین قلمی را به کشور وارد و بعد قاچاق می کنند اجتماعي

انسولین قلمی را به کشور وارد و بعد قاچاق می کنند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه میزان واردات انسولین قلمی در سال جاری بیشتر از سال گذشته بوده اما در عین حال هنوز در بازار کمیاب است، علت بخشی از این کمبود در بازار را قاچاق معکوس عنوان کرد.
واردات انسولین قلمی در سال جاری بیشتر از سال گذشته بوده
محمود نجفی عرب اظهار کرد: متاسفانه با وجود تاکید فراوان بدنه کارشناسی کشور در سال‌های گذشته بر لزوم توقف روند صدور ارز 4200 تومانی، همچنان شاهد آن هستیم که دولت اصرار بر ادامه این سیاست دارد و همین موضوع مشکلات خاص خود را به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از واردکنندگان با مشکل کمبود ارز مواجه هستند، بیان کرد: بر خلاف صحبت‌هایی که از سوی بانک مرکزی مطرح می‌شود، ما در هفته‌های گذشته نه تنها شاهد تحول مثبتی در حوزه تخصیص ارز نبودیم که حتی بسیاری از شرکت‌های واردکننده دارویی چه در حوزه مواد اولیه و چه در حوزه واردات محصول نهایی دارو به دلیل نبود ارز با مشکل مواجه هستند.
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران ادامه داد: اینکه بانک مرکزی بگوید فلان عدد ارز را تخصیص داده‌ایم خیلی متفاوت با آن چیزی است که در عمل و واقعیت رخ می‌دهد. این صحبت‌ها می‌تواند مطرح شود که برای دارو عدد خاصی ارز کنار گذاشته شده اما سوال این است که تا چه میزان از این ارزها به دست واردکننده نهایی رسیده و به واردات دارو یا مواد اولیه آن منجر شده است؟
نجفی عرب با اشاره به پیشنهادات جدیدی که به واردکنندگان دارو شده، توضیح داد: یکی از این پیشنهادها به تسویه حساب ارزی با واردکنندگان چند ماه پس از واردات دارو باز می‌گردد. این پیشنهاد مطرح شده اما بسیاری از فعالان این حوزه دیگر اطمینانی به این برنامه‌ها ندارند. زیرا اگر در شش ماه آینده سیاست‌ها عوض شد یا نرخ ارز تغییر کرد یا بنا به هر دلیلی ارز به دست سرمایه گذار نرسید، واردکننده زیانی جدی را متحمل خواهد شد.
وی با بیان اینکه تداوم این شیوه می‌تواند به کاهش ذخایر دارویی کشور منجر شد، گفت: هرچند فعالان این صنعت در سال‌های گذشته تمام تلاش خود را به کار بستند اما با توجه به محدودیت در تخصیص ارز، مشکلاتی که کرونا و شیوع آن به وجود آورده و ولع غیر واقعی شکل گرفته در بازار باید برای آینده نگران بود. همین نگرانی خود به ایجاد وحشت در جامعه و افزایش خرید دارو و کمیابی آنها منجر می‌شود.
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با اشاره به نمونه عجیب انسولین قلمی در بازار دارویی ایران، توضیح داد: آمارها نشان می‌دهد که میزان واردات این دارو در سال جاری بیشتر از سال گذشته بوده اما در عین حال هنوز در بازار کمیاب است. علت این ماجرا را باید در دو حوزه دنبال کرد. نخست آنکه هر دارویی که کم شود، بیماران و خانواده‌هایشان برای اطمینان از این که دچار مشکل نخواهند شد چند برابر نیازشان خرید می‌کنند که این خود به عاملی برای التهاب در بازار تبدیل می‌شود.
نجفی عرب افزود: عامل دوم که باز هم ریشه در ارز 4200 تومانی دارد، قاچاق معکوس است. یعنی انسولین قلمی با دلار ارزان وارد کشور می‌شود اما اگر افراد سودجو بتوانند آن را به خارج از کشور منتقل کنند، با نرخ دلار آزاد سود می‌کنند که علت بخشی از این کمبود در بازار همین قاچاق معکوس است.
از حدود سه سال پیش و همزمان با بازگشت تحریم‌های آمریکا، دولت اعلام کرد تعدادی از کالاهای اساسی برای واردات ارز دولتی با نرخ 4200 تومان دریافت می‌کنند و دارو نیز بخشی از این برنامه بود.
هرچند در بررسی بودجه1400 در مجلس، ابتدا اعلام شد که نمایندگان این ارز را کنار گذاشته اند اما در جریان اصلاح لایحه، سرانجام صدور این ارز لااقل برای شش ماهه نخست سال جاری تمدید شد.
Seemorgh.com/news
منبع: isna.ir

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/209804/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعضای کادرفنی جدید شمس‌آذر مشخص شدند

شبی که ماراکانا ساکت شد

حواشی ادامه‌دار فدراسیون اتومبیلرانی در انتخابات کمیسیون‌ها

شوک بزرگ در والیبال لهستان

جوانان کشتی ایران به دنبال سکوی آسیا

بازخوانی حماسه عاشورا در آیین تعزیه‌خوانی چمستان

پایش رایگان کبد چرب در دانشگاه مازندران آغاز شد

توزیع بیش از 600 تن نهاده دامی یارانه‌ای در سوادکوه شمالی

تداوم هوای خنک و ابری در مازندران

تأثیر استرس بر دهان و دندان

رویداد اقتصاد گزارش می دهد/ بیمه‌های زندگی بیمه دی؛ تضمین آرامش امروز

ستاره فرانسوی غایب دیدار با ایران

فرمول یک پرفروش‌ترین فیلم تاریخ اپل شد

تنیسورهای راه‌ یافته به مرحله یک‌ چهارم نهایی ویمبلدون

سرمربی تیم ملی تکواندو: غیبت در یونیورسیاد لطمه بزرگی به ما می‌زند

تیم ملی و تمرین خوشحالی صعود!

آغاز دور جدید اردوی تیم ملی تفنگ در تهران

تداوم هوای خنک و ابری در مازندران تا پنج‌شنبه

تزریق بیش از 1.7 میلیون دُز واکسن برای پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام

حمله حسین شریعتمداری به پزشکیان: چرا گفتید مراجع علیه فردخاصی فتوا نداده اند؟ اتفاقا فتوا علیه ترامپ و نتانیاهو است

جایزه صد میلیاردی برای سر ترامپ؛ کمپین بحران‌ساز و ضدمردمی جدید تندروها در ایران

پیش‌بینی ناپایداری جوی در ارتفاعات هرمزگان

پس از دو سال رکود مراکز پروتز و ارتز فعال می‌شوند

شرکت چهار کشتی گیر مازندرانی در رقابت‌های بین المللی مجارستان

حذف بایرن از جام جهانی باشگاه‌ها به ضرر لورکوزن شد

جایگاه جدید پینگ‌پنگ‌بازان در رنکینگ جهانی

ماجرای تفاوت تعداد مدال و رتبه ایران در بازی‌های جهانی ورزش کارگران

اینتر برای فروش طارمی 10 میلیون یورو می‌خواهد

توضیحات معاونت حقوقی استقلال درباره ارسال پیش نویس قرارداد به کاریله

برقراری مجدد پرواز رامسر - مشهد

امروز، شارژ سومین مرحله کالابرگ‌ها

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 17 تیرماه

فونوفوبیا یا صداهراسی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

نسل برنا گزارش می دهد/ باشگاه مشتریان بیمه دی؛ آغاز فصل جدیدی در تعامل، وفاداری و تحول دیجیتال

نشست سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد با مدیران خادمیار آستان قدس رضوی برگزار شد

جبهه مقاومت نماد یک هویت انسانی و تمدنی در برابر جنایت و اشغال‌گری/ راه اندازی مرکز ژنتیک ویژه شناسایی شهدا در بهشت زهرا (س) در کمتر از 24 ساعت/بسیج بیش از 50 مرکز درمانی

هیولای دفاعی برزیل آماده نبرد با چلسی در جام باشگاه‌ها

خسارت آفت مگس میوه به باغ‌های مازندران مهار شد

وداع مردم نوشهر با پیکر شهید خزایی‌پول

مهاجم زیبای آمازونی، بلای جان آب‌بندان‌های مازندران

ادویه‌هایی که برای تقویت قلب مفید هستند

برگزاری جلسه ستاد آزمون‌های آموزش و پرورش مازندران به‌صورت وبیناری

برگزاری سی‌ودومین جلسه شورای برنامه‌ریزی و نظارت تعلیم و تربیت کودک مازندران

قطع موقت گاز در روستای لاکتراشان نکا

خدمات رایگان دامپزشکی به دامداران مناطق محروم بلده

شهدای مفقود و اسیران نماد ایستادگی ملت ایران‌اند

زنان ملی‌پوش به زیارت امام رضا(ع) رفتند

یوفا علیه رئال؛ مجازات امباپه و رودیگر تایید شد

نگرانی ستاره‌های رئال از پاریس؛ واقعا قوی هستند!‏

مدیرعامل جدید مس رسمی شد