پیام مازند

آخرين مطالب

دلدادگی مازندرانی ها به امام حسین (ع)/ جوانان پیشگام هستند مقالات

دلدادگی مازندرانی ها به امام حسین (ع)/ جوانان پیشگام هستند
  بزرگنمايي:

پیام مازند -   مازندران دیار علویان است یعنی مردمانش زیر سلطه و ظلم بدخواهان اسلام نرفتند و این دینداری در کوچه پس کوچه‌ها، کشت و کار کشاورز مازنی، تعارف سلام و علیک، عروسی‌ها و موسیقی غنی مازندرانی موج می‌زند.
حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) امام رحمت است، دریای بی‌کرانه لطف، محبت، نوازش و صمیمت و یادآوری صحنه عاشورا همیشه برای ما درس‌آموز و شنیدنی است چراکه هیچ حادثه‌ای در تاریخ اسلام همطراز کربلا نداریم و خالص‌ترین انقلاب هم انقلاب کربلاست.
حفظ حریم دین، از دینداری مردم مازندران است.
«علی تقوی دهکلایی» کارشناس مذهبی و استاد حوزه علمیه در مازندران در گفت‌و با خبرنگار مهر اظهار داشت: مازندران دیار علویان است یعنی مردمانش زیر سلطه و ظلم بدخواهان اسلام نرفتند و این موضوع را حتی در موسیقی مازنی با همه شادی که دارد اما پا خود را فراتر از دینداری نگذاشت؛ می‌توان درک کرد چراکه حفظ حریم دین از دینداری مردم مازندران است.
مازندرانی‌ها در دهه اول محرم سنگ تمام می‌گذارند
وی با اشاره به اینکه در دهه محرم مردم مازندران سنگ تمام می‌گذارند، تصریح کرد: بچه‌های مازندران در فضایی بزرگ شدند که هیچ گاه عزاداری برای امام حسین (ع) را ترک نمی‌کنند و این دلبستگی به عاشورا و کربلا مهمان همیشگی دل‌های مردم دیار علویان است.

پیام مازند

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: تبیین عاشورا در دنیای امروز را باید در کلام حاج قاسم جستجو کرد که گفت «ما ملت امام حسینیم» و اجرای سرود سلام فرمانده نمونه بارز این است که به دشمن بفهمانیم ملت ایران با دین خود مشکلی ندارند.
تقوی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که نسل جدید ما با نسل گذشته دارد و باعث ایجاد فاصله‌هایی شده این است ما زبان نسل جدید را نمی‌دانیم و این موضوع روز به روز فاصله را بیشتر خواهد کرد مگر آنکه با جدیدترین متد روز علما و مروجین در کنار جوانان درصدد تبیین عاشورا و کربلا باشند.
وی گفت: جامعه هدف ما جوانان هستند اما به خاطر مشکلات و درگیری‌های روزمره حاصل از تحریم‌ها، کمی از دنیای واقعی دور ماندند اما قطعاً پیوند گره خورده‌ای در وجودشان نهادینه است که هر زمان نام حسین (ع) آمد لبیک یا حسین سر دادند.
این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم‌های محرم در گذشته و امروز فرقی نکرده است، افزود ایمان بچه‌های امروز با هر نوع پوششی محکم‌تر است و هیچ بی‌احترامی به دین ندارند.
وی یادآور شد: در دوران 8 سال دفاع مقدس نیز در اوج بمباران دشمن بچه‌های مازندران نوحه‌خوانی و سینه‌زنی را ترک نمی‌کردند و این عشق به حسین در مردم دیار علویان نسل به نسل وجود خواهد داشت.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: متأسفانه مسئولان فرهنگی ما امروز خواب هستند و در این زمینه فعالیت خوبی در کشور انجام نمی‌شود و امروز یک رمان نویس خوب که زندگی حضرت علی اکبر را به صورت رمان مطرح کند تا برای جوان امروز قابل درک‌تر باشد، نیست؛ چراکه در این زمینه کار نشد.
تقوی اظهار کرد: در شرایط کنونی برای مبارزه با دشمنان اسلام تنها چیزی که اثر گذار است جمع شدن زیر پرچم حضرت ابا عبدالله، لبیک به امام حسین (ع) و زیر ظلم نرفتن است.
این کارشناس مذهبی گفت: هر کسی که می‌خواهد عزت اسلام حفظ شود، باید به امام حسین اقتدا کرده و در مجلس ابا عبدالله شرکت کند.
تقوی عنوان کرد: یکی از کارهایی که می‌تواند پل ارتباطی فرهنگ‌سازی و تبیین عاشورا در دنیای امروز باشد، ارتباط قوی با رسانه است چراکه هر آنچه علما بدانند باید با رسانه برای مردم بازگو شود؛ منبر جای بسیار مقدسی است اما باید قبول کرد امروز چه اندازه کارایی دارد؟ مخاطب امروز با رسانه بیشتر ارتباط داشته و می‌توان با همان رسانه که به نوعی جهاد تبیین است، تاثیرگذارتر عمل کرد.

پیام مازند

وی افزود: اگر موضوع فرهنگ‌سازی را آسیب شناسی کنیم می‌توان گفت باید ذهن جوانان امروز را برای شنیدن معارف دین آماده کرد؛ استفاده از ترفندها و ایده‌های نو در هنر برای فرهنگ‌سازی دین، عاشورا و ائمه قطعاً تأثیرگذار خواهد بود.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: رسانه باید در مسیر دین قرار گیرد و با شناسایی مبلغین دین، معارف به روز دین به مردم اطلاع‌رسانی شود.
مردم مازندران هر ساله مشتاقانه و بی‌تابانه برای امام حسین (ع) عزاداری می‌کنند و خود را خادم الحسین می‌دانند. جوانمردی حضرت امام حسین (ع) زمزمه جوانان مازندرانی در روزها و شب‌های محرم است. عزاداری از هیئت‌های خانگی تا هیئت‌های بزرگ مذهبی در روستاها و شهر همگی دلیل بر عشق به حسین است و ذکر لبیک یا حسین و سلام بر علمدار کربلا قوت قلب مردمان سرزمین همیشه سبز مازندران خواهد بود.
عاشورا از روزگاران کهن تا به فرداها راهش ادامه دارد و جوانان نسل سلیمانی با اقتدار، پیروزمندانه حافظ دین خود هستند؛ ماندگاری روایت‌های کربلا، جهاد تبیین امروز ما است.
کد خبر 5556926

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/263230/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«یعقوب صباحی» بازیگر سینما و تلویزیون درگذشت

دستگیری متهم به قتل در نوشهر پس از حدود چهار سال

فروش بلیت اتوبوس‌های مسافری اربعین حسینی در مازندران

پاسخ شاعرانه اهالی یک روستا به زبان درازی های ترامپ

تشییع باشکوه پیکر شهید حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به خاک مقدس ایران اسلامی در زاهدان

دانشگاه خوب می‌تواند ملت خود را به سعادتی واقعی برساند/ دانشگاه شاهد باید در مسیر توسعه علومی گام بردارد که برای جامعه منفعت داشته باشد

ادامه درمان اسطوره کشتی جهان در بابل

اسکیت سوار مازندرانی در ترکیب نهایی تیم ملی

بهره برداری از پایانه مسافربری شهرستان رامسر

ردیابی مگس مدیترانه‌ای در 10 هزار هکتار از باغات ساری

اداره مالیات، سنگر راهبردی در مسیر جذب سرمایه‌گذاران است

سرپرست مدیریت حسابرسی مالیاتی منطقه آزاد کیش منصوب شد.

دیدار چهره‌به‌چهره مدیرکل بنیاد شهید منطقه دو استان قم با خانواده شهدا و ایثارگران

استاندار یزد زنده نگه داشتن خاطره شهدای اقتدار را خواستار شد.

قهرمان جهان به دنبال بهترین نتیجه در رقابت‌های جهانی

پیش فروش بلیت اتوبوس‌های مسافری اربعین حسینی

دنیای پرداخت گزارش می دهد/ اپلیکیشن دی‌دار راهی نوین برای ارائه خدمات بیمه‌ای

جلسه وبیناری با کارشناسان فرهنگی و هنری و مدیران کانون های تربیتی شهرستان ها و مناطق استان برگزار شد

پلمب پارکینگ غیرمجاز در ساری با دستور دادستان مرکز مازندران

افزایش 41 درصدی مستمری مددجویان بهزیستی

تولد 8 نوزاد نجات‌یافته از سقط در بابل

برگزاری دومین نوبت آزمون سراسری 1404 همزمان با سراسر کشور در کیش

شور تابستانی کودکان و نوجوانان در فرهنگسراهای کیش

رئیس بنیاد شهید: خانواده‌های شهدای حمله اخیر رژیم صهیونیستی تحت پوشش بیمه دی قرار می‌گیرند

خرد و کلان گزارش می دهد/ رشد 72 درصدی حق بیمه تولیدی بیمه دی در بهار

تصمیم برای کاهش تراکم کلاس‌ها

لشگری: فعلا با استعفای شادی رضایی موافقت نشده است

ده بازیکن برتر جام جهانی باشگاه ها 2025

گلهای منتخب جام جهانی باشگاه ها 2025

صعود 4 تیم به پلی‌آف لیگ برتر پینگ‌پنگ

برنامه کامل 36 دیدار هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال

خلاصه فینال ویمبلدون 2025

وداع جهان فیزیک با یک اسطوره

پیش‌بینی تولید 30 هزار تن گیلاس در آمل

«سوپرمن» صدرنشین گیشه جهانی سینما شد

بازگشت مهران مدیری به تلویزیون پس از یک اختلاف

قابی از پلنگ ایرانی در منطقه شکار ممنوع سوادکوه

نقشه راه سلامت دانش‌آموزان روی میز شورا؛ نماد باید پیوست همه برنامه‌ها باشد

تیم ملی تکواندو نوجوانان ایران برای قهرمانی آسیا آماده می‌شود

دختر اسکیت باز ایران: در جنگ هم تمرین کردم تا طلای جام جهانی را از دست ندهم

دبل قهرمان جهان؛ مسی هم این عنوان را ندارد!

15 هزار لهستانی در انتظار تیم ملی والیبال ایران

لیست پرستاره ژاپن برای هفته سوم لیگ ملت‌ها

صعود راحت والیبالیست‌های نوجوان ایران به مرحله دوم قهرمانی آسیا

سپاهان سرانجام از رضاوند رونمایی کرد

ترافیک مقطعی پرحجم در کندوان و هراز

تداوم گرمای هوا در مازندران؛ دما به 39 درجه می‌رسد

استاندار: مازندران در جنگ 12 روزه غافلگیر نشده است

خوراکی که سبب افزایش طول عمر می‌شود

انتصاب مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران