پیام مازند

آخرين مطالب

خبر خوش وزیر رفاه اجتماعی؛

مرتضوی: آزمایش ژنتیک رایگان برای مادران ایرانی دارای همسر غیر ایرانی در سراسر کشور انجام می‌شود وزارت رفاه

مرتضوی: آزمایش ژنتیک رایگان برای مادران ایرانی دارای همسر غیر ایرانی در سراسر کشور انجام می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام مازند - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به وعده‌های دولت سیزدهم مبنی بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و نیازمند کشور و با تأکید بر حفظ کرامت انسانی و ارج نهادن به جایگاه زن ایرانی، طرح آزمایش ژنتیک رایگان ٣١ هزار مادر دارای همسر غیر ایرانی و فرزندانشان در حال اجرا است.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «سیدصولت مرتضوی» گفت: قانون تعیین تکلیف فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی مصوب سال 1398 مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه‌های اجرایی سال 1399، وزارت کشور(ثبت احوال) را مکلف به دادن شناسنامه به فرزندان اتباع و افراد بی‌هویت می‌نماید.
وی گفت: بر اساس پیمایشی که در سال 1396 در معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حدود 46 درصد(43 هزار نفر) از کودکان متقاضی دریافت شناسنامه فاقد هرگونه مدارک هویتی، حتی گواهی تولد و احراز رابطه نسبی هستند که این مسأله یکی از تنگناها برای اخذ شناسنامه برای کودکان خواهد بود.
مرتضوی تصریح کرد: بر این اساس و در راستای تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای که در سال 1401 بین معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق کودکان ملل متحد(یونیسف)، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و سازمان پزشکی قانونی منعقد شده بود، اجرای آزمایش ژنتیک مادر و فرزند خانوارهای دارای مادر ایرانی و پدر غیر ایرانی برای دهک‌های درآمدی پایین آغاز شد.
وی اضافه کرد: قطعاً این طرح اقدامی مؤثر در حمایت از زنان ایرانی به‌ویژه زنان ایرانی دارای همسر اتباع خارجی است که تمکن مالی لازم برای انجام تست‌های مربوطه را ندارند و این مهم، گامی مؤثر در خروج فرزندان این خانوارها از چرخه فقر با دسترسی به خدمات آموزشی، بهداشتی و حمایتی خواهد بود.
وزیر رفاه اجتماعی در زمینه نحوه فرآیند اجرای این طرح نیز گفت: افراد مشمول طرح از طریق دادگاه و برای احراز هویت به پزشکی قانونی معرفی می‌شوند، پس از آن پزشکی قانونی با استعلام از ادارات‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها در خصوص دهک درآمدی و احراز شرایط نیازمندی خانوار، در صورت تأیید تست وسع‌سنجی آنان، به‌صورت رایگان آزمایش ژنتیک برای ایشان انجام خواهد داد.
وی افزود: در این طرح قرار است تا پایان سال‌جاری تعداد 31 هزار مادر دارای همسر غیر ایرانی و فرزندانشان آزمایش ژنتیک رایگان انجام دهند که خوشبختانه تاکنون 2682 نفر از این افراد در استان‌های مختلف کشور تحت‌ حمایت این طرح قرار گرفته و آزمایش ژنتیک رایگان انجام داده‌اند.
مرتضوی خاطرنشان ساخت: ادارات‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها با همکاری سازمان پزشکی قانونی استان ذیربط، افراد شناسایی‌شده واجد شرایط را معرفی نموده و حمایت‌های لازم را برای انجام آزمایش ژنتیک رایگان و دریافت مدارک هویتی برای فرزندان بدون هویت زنان دارای همسر اتباع که در دهک‌های پایین درآمدی هستند، فراهم می‌آورند.
5 مهر 1402 15:32
کد خبر : 322,364
کلیدواژه ها: مرتضوی، وزیر رفاه اجتماعی، آزمایش ژنتیک رایگان، مادران ایرانی، همسر غیر ایرانی، دولت سیزدهم
نظرات بینندگان

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/743980/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنایه روی کین به بکام: چرا ما را دعوت نکردی!

تب جهانی کشتی در اصفهان بالا رفت

علیپور: هواداران خیبر خرم آباد 90 دقیقه فحاشی کردند

پشت پرده تعویض گندوز در بازی با خیبر خرم آباد

گل اول پرسپولیس آفساید نبود/ پیام حیدری قضاوت خوبی داشت

جاده چالوس جمعه یک‌طرفه می‌شود

پزشکیان: خلیج‌ فارس، خلیج فارس خواهد ماند

انتقاد سخنگوی دولت اصلاحات از تغییر ساعات کاری ادارات

نگرانی تارتار از مصدومیت ستاره گل‌گهر

واکنش گوهری به درخواست آب قند!

پنجاهمین بازی فرید امیری در شب گلزنی

گل‌گهر از VAR بلژیکی رونمایی کرد

النصر اینگونه رونالدو را به مرز دیوانگی رساند!

کورسوی امید برای پرسپولیس و سپاهان

توصیه‌های جدی به زنان/ این نشانه‌های پنهان سکته قلبی را نادیده نگیرید

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

گلر استقلال با کلین‌شیت به نیمکت برمی‌گردد!

تحول عجیب در نیم فصل دوم لیگ یک!

پیشکسوت استقلال: مشخص شد، زدن 5 گل به آلومینیوم اتفاقی بوده است

پرتابگر ایران: صدم را برای قهرمانی آسیا گذاشته‌ام

ابراهیمی: پرسپولیس یک ضعف جدی دارد

مدعیان کشتی جهان به مصاف هم می‌روند

ماجرای ضرر 600 میلیونی هوادار متمول به بیرانوند؛ ماشین دختر مدیرعامل پرسپولیس دو میلیارد برای بیرو آب خورد!

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

دقیقی: کارتال رفتاری مغرورانه داشت اما بی‌عرضه بودیم که پرسپولیس را نبردیم

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

بازیکنان تراکتور بعد از قهرمانی ممنوع المصاحبه شدند!

خرید احتمالی پرسپولیس از هفته بیست و نهم!

بین تراکتور و پرسپولیس تبعیض گذاشتند؟

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

بازیکن گل‌گهر خادم حرم امام رضا (ع) شد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

خبر تکراری؛ استعفای ساکت الهامی از سرمربیگری نساجی

شکایت دوباره میثاق معمارزاده از پرسپولیس!

آقای عثمان اندونگ، تا وقتی روزبه چشمی هست چرا سرخیو راموس؟!

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

درخواست های سرمربی پرسپولیس برای تقویت تیم

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

واکنش خداداد عزیزی سرپرست تراکتور به سوال خبرنگاران: من ممنوع المصاحبه هستم

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

حواشی و اخبار دنیای فوتبال با عبدالله روا

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

باشگاه خیبر خرم آباد با انتشار این ویدئو به داوری بازی پرسپولیس اعتراض کرد