پیام مازند

آخرين مطالب

آیا گوگل به جنگ استارلینک می‌رود؟ پروژه شکست‌خورده احیا شد! اقتصادی

آیا گوگل به جنگ استارلینک می‌رود؟ پروژه شکست‌خورده احیا شد!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش نبض بازار Taara جدیدترین پروژه‌ واحد آزمایش‌های پیشرفته آلفابت، معروف به «مون‌شات» است که پیش از این نیز نوآوری‌های مهمی از جمله Google Brain (آزمایشگاه هوش مصنوعی گوگل) و Waymo (توسعه خودروهای خودران) را به ارمغان آورده بود.
پروژه Taara که حالا در قالب یک استارت‌آپ مجزا با قدرت بیشتری به فعالیت خود ادامه می‌دهد از دل پروژه ناموفق Loon متولد شده است.
این پروژه که در سال 2021 به دلیل چالش‌های سیاسی و نظارتی متوقف شد، قرار بود با استفاده از بالن‌های استراتوسفری، اینترنت پرسرعت را در اختیار مناطق دور افتاده بگذارد. با این حال مهندسان آلفابت پس از کنار گذاشتن بالن‌ها دریافتند که فناوری لیزری این پروژه را می‌توان به روش‌های دیگری استفاده کرد. این پروژه لیزری به رهبری ماکش کریشنا سوامی از دل پروژه شکست خورده Loon متولد شد. در حال حاضر، سیستم ارتباطی Taara با ارسال پرتوی نوری به ضخامت یک مداد از یک ترمینال کوچک به ترمینال دیگر عمل می‌کند. این ترمینال‌ها با استفاده از مجموعه‌ای از سنسورها، آینه‌ها و لنزها، نور را به سمت یک گیرنده کوچک به قطر 1.5 اینچ هدایت می‌کنند. طبق اعلام آلفابت، این سیستم می‌تواند اینترنت پرسرعت تا سرحد 20 گیگابیت بر ثانیه را تا فاصله 20 کیلومتری ارسال کند و جایگزین مناسبی برای شبکه‌های فیبر نوری است که هزینه کمتری دارد نیازی به به حفاری و سیم‌کشی‌های پرهزینه نخواهد داشت.
این استارت‌آپ که در مانتن ویو کالیفرنیا و نزدیک مقر مرکزی گوگل مستقر است حدود 24 کارمند دارد و در حال استخدام افراد بیشتری است. Taara در گام‌های اولیه خود موفق به جذب سرمایه از صندوق Series X Capital شده و آلفابت نیز سهام اقلیتی این شرکت را حفظ خواهد کرد.
مهمترین حوزه فعالیت این شرکت در هند و بخش‌هایی از آفریقا است و به طور کلی در 12 کشور جهان فعالیت دارد. یکی از مهم‌ترین پروژه‌های Taara، ایجاد یک لینک لیزری 5 کیلومتری بر روی رودخانه کنگو برای اتصال دو شهر برازاویل و کینشاسا است، دو شهری که هزینه اینترنت در آن‌ها به شدت بالاست.
علاوه بر این، Taara ظرفیت شبکه‌های تلفن همراه را در رویدادهای بزرگی همچون فستیوال موسیقی Coachella کالیفرنیا به نمایش گذاشته است.
برخلاف استارلینک که در بیشتری خدمات خود اینترنت را به طور مستقیم در اختیار کاربران قرا می‌دهد، استارت‌آپ Taara مدل کسب‌وکار خود را بر همکاری با اپراتورهای مخابراتی مانند Bharti Airtel و T-Mobile بنا نهاده است. در این سازوکار،Taara در نقش یک زیرساخت کمکی برای اپراتورهای مخابراتی ایفای نقش می‌کند و دسترسی به اینترنت را در مناطق دورافتاده یا مناطق خاص شهری که کابل‌کشی فیبر به آنها دشوار است، تقویت می‌کند.
Taara در مقابل استارلینک: آیا اینترنت لیزری سهمی از آینده دارد؟ اریک استرو تلر، مدیر مرکز X، و ماکش کریشنا سوامی، مدیر Taara، معتقدند فناوری لیزری این شرکت با چندین مزیت نسبت به استارلینک همراه است
پهنای باند بیشتر و سرعت بالاتر: ماهواره‌های استارلینک از امواج رادیویی برای مخابره داده استفاده می‌کنند که باعث محدودیت پهنای باند را در یک منطقه مشخص می‌شود. در نتیجه، هرچه تعداد کاربران در آن منطقه بیشتر باشد، سرعت اینترنت کاهش می‌یابد. اما فناوری Taara به دلیل استفاده از نور لیزری، ظرفیت بیشتری را بدون افت کیفیت فراهم می‌کند.
نصب سریع و کاهش هزینه‌ها: استارلینک برای گسترش خدمات خود نیاز به پرتاب ماهواره‌های جدید دارد، فرایندی که هزینه زیادی برای شرکت ماهواره‌ای اسپیس‌ایکس به دنبال دارد، اما Taara تنها با نصب چند ترمینال کوچک روی ساختمان‌ها، درختان یا تیرهای چراغ برق شبکه خود را گسترش می‌دهد.
نیازی به مجوز طیف فرکانسی نیست: یکی از چالش‌های بزرگ استارلینک، محدودیت‌های قانونی مربوط به استفاده از طیف‌های رادیویی است که در بسیاری از کشورها به مجوزهای ویژه نیاز دارد. با این حال،Taara به دلیل استفاده از نور مرئی و مادون قرمز، نیازمند مجوز طیف فرکانسی نیست و در نتیجه موانع رگولاتوری کمتری را پیش روی خود دارد.
فناوری جایگزین وای‌فای برای محیط‌های اداری و شهری: Taara در تلاش برای توسعه تراشه‌های فتونیکی سیلیکونی است و این فناوری جدید می‌تواند بسیاری از آینه‌ها و لنزهای مورد نیاز برای ترمینال‌های کنونی را حذف کند که در نتیجه اتصالات متعددی را از یک فرستنده ممکن می‌سازد. این فناوری می‌تواند در آینده جایگزین وای‌فای رادیویی شود و اینترنت LiFi (انتقال داده با نور) را برای محیط‌های اداری و شهری فراهم کند.
چالش‌های رقابت با استارلینک اگرچه Taara پتانسیل بالایی برای رقابت با اینترنت ماهواره‌ای استارلینک دارد، اما در حال حاضر از لحاظ وسعت و منطقه تحت پوشش فاصله زیادی با شرکت ماسک دارد. استارلینک که توسط شرکت ماهواره‌ای اسپیس‌ایکس ارائه می‌شود در حال حاضر حدود 7 هزار ماهواره‌ در مدار پایینی زمین دارد و موفق به کسب 4.7 میلیون کاربر در سراسر جهان شده است.
استارلینک با برآورد حدود 9.3 میلیارد دلار درآمد رقیب سرسختی برای Taara محسوب می‌شود و علاوه بر این، اسپیس‌ایکس به تازگی بازار تازه‌ای را برای اتصال مستقیم به گوشی‌های هوشمند هدف گرفته است. این خدمت که فاز آزمایشی آن با همکاری اوپراتور T-Mobile در جریان است، دیگر نیازی به یک ترمینال ویژه برای اتصال نخواهد داشت و مناطق کور آنتن‌های سلولی را تحت پوشش قرار می‌دهد.
با این حال، مدیران Taara بر این باورند که بازار اینترنت جهانی آنقدر گسترده است که هر دو شرکت می‌توانند در کنار هم به فعالیت ادامه دهند و سهم متفاوتی از بازار داشته باشند.
کریشناسوامی می‌گوید: «اتصل به اینترنت یک مساله بزرگ است… هنوز 3 میلیارد نفر در سراسر جهان به اینترنت دسترسی ندارند. من تصور می‌کنم که فضای زیادی برای هردوی ما وجود دارد.»
او معتقد است اگر شرکتش بتواند به عنوان اولین کسب‌وکار ارائه دهنده داده با استفاده از نور جایگاه خود را تثبیت کند، زمانی که تمام جهان به سمت این فناوری حرکت کنند، Taara در وضعیت خوبی قرار می‌گیرد.
منبع: پیوست

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/876462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هواداران رئال حذف بارسا را دست گرفتند!

صعود یزدانی به نیمه‌نهایی تور جهانی تنیس با شکست روسیه

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به جانباختگان بندر رجایی

آلکاراس: دغدغه اصلی تنیسورها پیروزی و نتایج است

ضربه فنی محمدعلی عموزاد در برابر حریف روسی

قهرمانی امیرحسین زارع در وزن 125Kg

قهرمانی محمدمبین عظیمی در وزن 92Kg

جیمز فولی، کارگردان «خانه پوشالی» درگذشت

برقراری تردد یکطرفه در جاده چالوس

قم در سالروز میلاد امام رضا(ع) غرق نور و سرور است

وزیر خزانه‌داری آمریکا: مخالفت سنا با لایحه پول پایدار دیجیتال تهدیدی جدی برای رهبری جهانی

لحظه دستبند زدن به ضارب افشین پیروانی +عکس

تردد از جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال ممنوع شد

چشمم خونریزی داره!

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

بیانیه جدید تیم مدعی صعود؛ وی‌ای‌آر شخصی نیست!

کواچ: هدف دورتموند کسب سهمیه اروپاست

پیروزی امیرمحمد یزدانی در وزن 74Kg

مارسکا: تمرکز ما روی لیگ است نه قهرمانی!

حضور جوکوویچ در ATP - 250 ژنو

قهرمانی نکونام در مسابقات آزاد تفنگ

کسانی که پیروانی را کتک زدند، دستگیر شدند

رونمایی از 86 امین سایت 5G همراه اول در استان مازندران

افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل در استان مازندران

افرادی که به افشین اپیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

دستگاه قضایی با ترک فعل حوزه جوانی جمعیت برخورد کند

سبک زندگی رضوی در جامعه جاری و ساری شود

8 زندانی به مناسبت میلاد امام رضا(ع) در قائمشهر آزاد شدند

خطرات ماساژ عضلات ناحیه گردن

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

حق با انریکه بود؛ بدون امباپه، پی‌اس‌جی تیم شد!

مولر: همه می‌خواهند قبل از ناپدید شدنم من را ببینند!

یامال: دوست دارم در آنفیلد و اولدترافورد بازی کنم

دبیر: کرونای قاسمپور را چک کردیم و تایید شد

ترکیب نهایی و کهکشانی تیم عطایی برای لیگ قهرمانان

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

چهار کشتی‌گیر برتر 5 وزن دوم جام تختی مشخص شدند

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

دستگیری ضاربان مدیر پرسپولیس؛ یگان ویژه هر دو ضارب را بازداشت کرد

مسئولان ناترازی انرژی را تدبیر و مدیریت کنند

گوندوگان: به خاطر پول از بارسلونا جدا شدم

برپایی آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حفاط قرآن در مازندران

لامرد در سالروز ولادت شاه خراسان غرق در نور و سرور شد + عکس

داد و فریاد مدیر فرهنگی پرسپولیس در خرم آباد/ حضور غیر قانونی مدیر پرسپولیسی در نشست خبری

86 امین سایت 5G همراه اول در مازندران رونمایی شد

پول برای اردو و حضور در مسابقات پاراتکواندوی کره نداریم!

وزن و پوست، ارتباطی پنهان

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند