پیام مازند

آخرين مطالب

اتفاقات عجیبی که در صورت حرکت با سرعت نور رخ می‌دهند اقتصادی

اتفاقات عجیبی که در صورت حرکت با سرعت نور رخ می‌دهند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - در صورت حرکت با سرعت نور جهان اطراف و ستاره ها برای ما شکلی کاملا متفاوت خواهد داشت و چیزهایی را در کهکشان ها می‌بینیم که قبلا تصور نمی‌کردیم.
به نقل از گجت نیوز، نگاهی به اخبار نجوم به‌خوبی آشکار می‌سازد که ما هنوز گام‌های اولیه خود در زمینه سفرهای فضایی را برمی‌داریم. ما هنوز بحث می‌کنیم که برنده رقابت آمریکا و چین برای سفر به ماه کدام کشور خواهد بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آن هم در صورتی که ماه در نزدیکی زمین قرار دارد. هرچند در صورت حرکت با سرعت نور انسان وارد یک مرحله متفاوت می‌شود و می‌تواند در رابطه با دیگر سامانه‌های خورشیدی و حتی دیگر کهکشان‌ها رویاپردازی کند. در صورت حرکت با سرعت نور چه چیزی خواهید دید؟ پیش از بررسی آنچه در صورت حرکت با سرعت نور خواهیم دید، بیایید کمی وضعیت کنونی را ارزیابی کنیم. سریع‌ترین فضاپیمای سرنشین‌دار بشر آپولو 10 نام دارد. این فضاپیما توانست با سرعت 39897 کیلومتر بر ساعت (11 کیلومتر بر ثانیه) حرکت کند. این میزان برابر با 0.0037 درصد سرعت نور است.
سریع‌ترین فضاپیمای بدون سرنشین بشر نیز کاوشگر خورشیدی پارکر نام دارد. پارکر با سرعت 700 هزار کیلومتر بر ساعت (حدود 194 کیلومتر بر ثانیه) به‌سمت خورشید می‌رود. اگر با این سرعت هم حرکت کنید تازه به 0.065 درصد از سرعت نور رسیده‌اید. در نتیجه کاملا مشخص است که رسیدن به سرعت نور کار ساده‌ای نیست. هرچند شاید پیشرفت‌های شگفت‌انگیز در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی باعث شود که یک جهش باورنکردنی در این زمینه رخ دهد.
آغاز سفر و شروع توهمات بصری حالا بیایید سفر خود را آغاز کنیم. تصور کنید سوار یک فضاپیمای بسیار پیشرفته شده‌اید که می‌تواند به‌ سرعت نور برسد. سرعت بالا هیچ مشکلی برای انسان ایجاد نمی‌کند؛ اما شتاب زیاد می‌تواند ویرانگر باشد. در صورتی که یک فضاپیما سریع به سرعت نور نزدیک شود بدن انسان دچار فروپاشی کامل خواهد شد. هرچند افزایش بسیار تدریجی سرعت باعث می‌شود که بتوانیم این سفر را تحمل کنیم.
در صورت حرکت با سرعت نور برخورد حتی کوچکترین ذره با فضاپیما نیز می‌تواند به نابودی آن منجر شود. در نتیجه باید با نوعی سپر نامرئی حرکت کنیم که همه ذرات را پس می‌زند. همچنین فضانوردان باید لباس خاصی را بپوشند که از آنها در برابر پرتوهای شدید محافظت کند. چراکه پرتوها در این سرعت به‌راحتی DNA انسان را نابود می‌کنند.
در صورت حرکت با 2 درصد سرعت نور انسان متوجه تغییر در محیط اطراف می‌شود. هرچقدر به ستاره‌ها نزدیک‌تر می‌شویم، آنها از ما دورتر می‌شوند. گویی که فضا در روبروی ما منقبض می‌شود. برای درک شرایط می‌توان مثالی ملموس‌تر زد. باران به‌صورت عمودی بر زمین می‌بارد. هرچند اگر در هنگام رانندگی باشید، احساس می‌کنید که باران به‌صورت مورب به شیشه می‌زند. با افزایش سرعت نیز شیب بیشتر می‌شود.
به‌همین‌ صورت هنگام سفر در فضا نور ستاره‌ها را از جهت‌های خاصی دریافت می‌کنیم. هرچند هرچه به حرکت با سرعت نور نزدیک‌تر می‌شویم، اینگونه به‌نظر می‌رسد که نور را از سمت مستقیم دریافت می‌کنیم. در نتیجه شدت نور در سمت مقابل بسیار بیشتر می‌شود. در پشت سر نیز فضا عریض‌تر به نظر می‌رسد و گویی تاریک‌تر شده است.
حرکت با سرعت نور یک توهم بصری دیگر را نیز رقم می‌زند. برای درک بافت فضا-زمان شبکه‌ای از خطوط را تصور کنید. در حالت عادی این خطوط کاملا صاف هستند. هرچند در صورت حرکت با 50 درصد از سرعت نور خطوط خمیده به‌نظر می‌رسند. در این موقعیت اگر یک جرم از نزدیکی ما رد شود، تصور می‌کنیم که در شرف برخورد با فضاپیما قرار دارد. همچنین دید ما به جهان اطراف کاملا اشتباه خواهد بود.
مسئله دیگر به گذر زمان مربوط می‌شود. یکی از دستاوردهای تلسکوپ جیمز وب مشاهده نخستین کهکشان های جهان هستی است. هرچند آنچه جیمز وب مشاهده کرده تصویری از میلیاردها سال پیش محسوب می‌شود. در واقع فاصله بسیار زیاد سبب می‌شود که ما گذشته آنها را ببینیم. همین اتفاق برای مسافران فضاپیما نیز رخ خواهد داد.
هرچقدر که از زمین دورتر می‌شویم، نور سیاره به زمان بیشتری برای رسیدن به ما نیاز دارد. در نتیجه اگر یک تلسکوپ پیشرفته داشته باشیم، تصور می‌کنیم که انسان‌ها در کره زمین به‌صورت حرکت آهسته کار می‌کنند. در صورت رسیدن به 70 درصد از سرعت نور تصویر زمین تار می‌شود و قرمز به‌نظر می‌رسد. در سمت مقابل رخدادی کاملا متضاد را مشاهده می‌کنیم. رنگ ستارگان پیش‌ رو آبی به‌نظر می‌رسد و درخشان‌تر می‌شوند. گویی که در آنها زمان بسیار سریع‌تر می‌گذرد.

پیام مازند

تاثیرات فیزیکی در صورت حرکت با سرعت نور حالا بیایید تصور کنیم که صدها روز از آغاز سفر ما گذشته است. فضاپیما به صورت نور نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود. اینجاست که دیگر ما فقط با توهمات بصری طرف نیستیم و اثرات فیزیکی این سفر آشکار می‌شوند.
در صورت حرکت با سرعت نور شما پدیده اتساع زمان را تجربه خواهید کرد. گذر زمان برای شما با فردی که روی کره زمین قرار دارد بسیار متفاوت می‌گذرد. در نتیجه وقتی از سفر خود برمی‌گردید، متوجه می‌شوید که برخی افراد پیر شده‌اند و برخی نیز فوت کرده‌اند. در صورتی که شما هیچ تغییری نکرده‌اید.
نکته جالب دیگر مفهوم انطباق طول است. در صورت حرکت با سرعت نور اینگونه به‌نظر می‌رسد که فضای پیش‌رو متراکم‌تر می‌شود و فاصله‌ها نیز کوتاه‌تر می‌گردند. در واقع سفری که 10 هزار سال نوری طول می‌کشد، با فضاپیمای خاص ما در تنها یک ساعت انجام می‌شود. اینجاست که انسان می‌تواند حتی از کهکشان راه شیری نیز خارج شده و مقیاس کارداشف را به واقعیت تبدیل کند.
البته توجه داشته باشید که این سفر برای افراد داخل فضاپیما یک ساعت طول خواهد کشید. برای افراد ساکن زمین این اتفاق همان 10 هزار سال نوری طول می‌کشد. در صورت حرکت با درصد قابل‌توجهی از سرعت نور این پدیده شگفت‌انگیز واقعا رخ خواهد داد.
تونل نور در انتظار انسان تمام آنچه تاکنون گفتیم پیش از رسیدن به سرعت نور رخ می‌دهند. شاید با خود بگویید که اگر از 99.99 درصد سرعت نور هم فراتر برویم چه خواهیم دید. براساس قوانین نظریه نسبیت اینشتین امکان رسیدن به سرعت نور وجود ندارد. سرعت نور به‌عنوان حد طبیعی این جهان شناخته می‌شود و رسیدن به آن نیازمند انرژی بی‌نهایت است. همچنین هیچ جرمی نمی‌تواند فشار ناشی از رسیدن به چنین سرعتی را تحمل کند.
فضاپیمای خاص ما می‌تواند به حرکت خود ادامه دهد و بی‌نهایت به سرعت نور نزدیک شود؛ اما به آن نخواهد رسید. در چنین حالتی احساس می‌کنیم که در یک تونل تاریک بدون حرکت هستیم و هیچ چیزی در اطراف ما وجود ندارد. تنها یک نقطه درخشان پیش‌روی ما خواهد بود؛ اما قادر به رسیدن به آن نیستیم.
شاید فکر کنید که به پایان مسیر رسیده‌ایم؛ اما کمی صبر کنید. چالش‌های نظریه نسبیت اینشتین بسیار زیاد هستند؛ اما فعلا جایگزین معتبری برای آن نداریم. هرچند حتی با رعایت کردن قواعد این نظریه نیز راهی برای حرکت با سرعت نور و حتی فراتر از آن وجود دارد. بر اساس این نظریه بافت فضا-زمان پویا است و می‌تواند به‌روش‌های مختلف دچار خمیدگی شود.
ما می‌توانیم یک حباب را در اطراف فضاپیمای خود ایجاد کنیم. مفهومی که در فیلم‌های علمی تخیلی به‌نام ماشین وارپ شناخته می‌شود. ما دیگر نمی‌خواهیم یک فضاپیما را در فضا حرکت دهیم، بلکه در عوض بافت فضا-زمان را به‌پیش می‌بریم. گویی که فضاپیمای ما حالت سکون را حفظ کرده و روی موجی از بافت فضا-زمان که سریع‌تر از نور حرکت می‌کند قرار گرفته است.
راه حل پیدا کردن موجودات فضایی برای ساخت ماشین وارپ به میزان زیادی ماده با جرم منفی نیاز داریم. چیزی که هنوز وجود آن در جهان اثبات نشده است. هرچند نگاهی به گذشته انسان نشان می‌دهد که بسیاری از غیرممکن‌ها را ممکن کرده‌ایم. شاید روزی فرا رسد که جرم منفی کشف شود و ما بتوانیم با ماشین وارپ به نقطه‌نقطه جهان برویم.
در صورت حرکت با سرعت فراتر از نور دید انسان تغییر می‌کند. دیگر نور نمی‌تواند خود را به فضاپیما برساند. از دید یک ناظر بیرونی اینگونه به‌نظر می‌رسد که فضاپیما ناگهان در یک نقطه ظاهر شده است. هرچند که مسافران فضایی جهان پشت سر خود را به‌صورت یک تاریکی بی‌پایان می‌بینند. در سمت مقابل نیز همچنان توهم نور در انتهای تونل وجود دارد.
منبع: عصر ایران
کد خبر 937750 برچسب‌ها خبر مهم نجوم - سیاره - ستاره علم فضاپیما - کاوشگر

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/885665/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست مدیرعامل سپاهان با کارترون 3 روز پس از برد بزرگ

چرا بخش تاجیکستان در پایتخت 7 پخش نشد؟ حذف یا داستانی دیگر؟

5 فیلم‌ که بر اساس زندگی پاپ فرانسیس ساخته شده است

آغاز طرح‌های گسترده آسفالت معابر شهری در خرم‌آباد

مبلغ بدهکاری فرهاد مجیدی و نکونام به استقلال فاش شد

لیگ یک: فجر آماده جشن قهرمانی

ضرب الاجل هفت روزه تعیین تکلیف وسایط نقلیه رسوبی ساری

پیش بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا سه شنبه 2 اردیبهشت ماه 1404 | هواشناسی مازندران 24 ساعت آینده + هواشناسی ساری

برگزاری یادواره شهدای مسجد جامع بهنمیر

میلیون‌ها دلار پول و چند دهه تجربه لکه دار شدند!

برگزاری یادواره شهدای محله بصیر در فریدونکنار

خرم‌آباد صاحب کمربندی جدید می‌شود؛ پشته حسین‌آباد در مسیر توسعه

پایان رقابتهای ووشو جوانان انتخابی تیم ملی/ نفرات برتر معرفی شدند

1.5 میلیون لیتر سوخت کشاورزی در ساری توزیع شد

شایعه عجیب و باورنکردنی درباره کشتن یک خرس در مازندران

محمودی: بیش از 7 هزار قطعه مورد نیاز نیروگاه نکا بومی سازی شد

لیگ دسته یک فوتبال کشور؛ شکست تلخ شهرداری نوشهر برابر فجر سپاسی

فجر شهید سپاسی شیراز یک قدم تا لیگ برتر

آیت الله محمدی لائینی: سرگذشت شهدا را برای نسل امروز و آینده روایت کنیم

انواع بیماری ها گوارشی را بشناسید

شیوه زندگی صحیح، بیماری های گوارشی

آن‌چه در بزرگداشت سعدی گذشت

وقتی طرفدارانش سهراب سپهری را نمی‌شناختند!

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با تشکل‌های شاهد و ایثارگر

شهرداری نوشهر مغلوب صدرنشین لیگ دسته یک شد

واکنش فدراسیون به مصاحبه جنجالی عابدینی!

اگر رئال با ژابی آلونسو تماس بگیرد، مذاکره می‌کنیم!

واکنش سرمربی ازبکستان پس از قهرمانی تاریخی

رامین رضاییان هم مدعی آقای گلی شد!

فعال بودن 36 بانک نشای برنج در آمل

آغاز پویش "ولیمه مهربانی حجاج" در مازندران برای حمایت از نیازمندان

پیش بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا سه شنبه 2 اردیبهشت ماه 1404 | هواشناسی لرستان 24 ساعت آینده + هواشناسی خرم آباد

جزئیات بزرگ‌ترین سرقت تاریخ ارز‌های دیجیتال/ اتریوم‌های سرقتی به بیت‌ کوین تبدیل شدند

کمک 10 میلیارد تومانی خیران به بیمارستان زیراب

مصائب محیط‌بانان شمال/ حفاظت 480هزار هکتار با 300 محیط‌بان!

اولین بازارچه میوه و تره‌بار خرم‌آباد  راه‌اندازی شد

گل اول فجر سپاسی به شهرداری نوشهر (زارع)

35 هزار بنز آخرین سیستم در ایران دود شد!

2 درصد ارزش صادرات مازندران را مرکبات تشکیل می دهد

تغذیه خاص برای کسانی که یبوست دارند

آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است!

گزارش زنده؛ استقلال 1 - 1 هوادار

گل اول استقلال به هوادار توسط رامین رضاییان

پایان جلسه هیئت‌مدیره پرسپولیس

خروجی جلسه باشگاه پرسپولیس، ابقای درویش؛ اگر امشب وتو نشود!

ترامپ از روسیه و اوکراین خواست دست از جنگ بکشند و به پول و تجارت فکر کنند

گرم کردن دوتیم شهرداری نوشهر – فجرسپاسی پیش از بازی

افتتاح نخستین بانک شیر مادر در شمال ایران

14 میلیارد تومان برای امضای قرارداد با دو شبح؛ قراردادهای مشکوک رضا درویش

ضرورت توسعه کشت استراتژیک در مازندران