دوشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۴
گفتگو

روزهای شیرین صادرات کیوی به‌کام کشاورزان مازندرانی

روزهای شیرین صادرات کیوی به‌کام کشاورزان مازندرانی
پیام مازند - ایرنا / کاهش نرخ تعرفه گمرگی، توسعه روابط تجاری و اخذ مجوزهای لازم با دیپلماسی اقتصادی فعال دولت چهاردهم این روزها زمینه صادرات هزار و ۹۱۵ تن کیوی از مازندران ...
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایرنا / کاهش نرخ تعرفه گمرگی، توسعه روابط تجاری و اخذ مجوزهای لازم با دیپلماسی اقتصادی فعال دولت چهاردهم این روزها زمینه صادرات هزار و 915 تن کیوی از مازندران به کشورهای منطقه را فراهم کرده است.
خاستگاه اصلی میوه کیوی کشور چین است که در ابتدای قرن بیستم به نیوزیلند برده شد و در آنجا به صورت تجاری کشت شد. ایرانیان تا آن زمان هیچ شناختی از این میوه نداشتند تا اینکه در سال 1347 مرحوم مهندس پناهی که تحصیلکرده فرانسه بود یک نهال نر و یک نهال ماده کیوی را به عنوان سوغات این مسافرت، به ایران آورد و در اسفندماه همان سال در شهر رامسر واقع در غرب مازندران کشت نمود.
پس از 2 سال بررسی بر روی این دو نهال کیوی، سرانجام گزارش نهایی کیوی فروت در شمال ایران تقدیم موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر شد و اعلام گردید که کیوی فروت فقط می‌تواند در شمال ایران از آستارا تا گرگان مورد کشت و بهره‌برداری قرار گیرد.
بازار
با آنکه کشاورزان و باغداران غرب مازندران شناخت کافی از نحوه کاشت و برداشت این میوه وارداتی نداشتند و اطلاعات کارشناسان هم در این زمینه محدود بود اما با این وجود برخی از آنها اقدام به کاشت نهال های کیوی نمودند و با گذشت زمان گرایش باغداران به سوی کاشت نهال کیوی بیشتر شد تا جایی که هم اکنون بخش قابل توجهی از زمین های کشاورزی غرب مازندران به زیر کشت این میوه پرخاصیت رفته و در بازار های داخلی و خارجی حرفی برای گفتن دارد.
کیوی و بازار داغ داخلی و خارجی
یک باغدار تنکابنی درباره آخرین وضعیت بازار کیوی گفت : در حال حاضر تمامی محصول کیوی این منطقه پس از آنکه قند آنها کامل شد از باغ ها چیده و به سردخانه ها انتقال یافته است تا در زمان مشخص به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود.
ابراهیم زمانی افزود : امسال قیمت کیوی به واسطه فراهم شدن امکان صادرات بسیار خوب بود.
وی اظهار داشت : در بازار داخلی نیز قیمت میوه ها بالاست و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد و خوشبختانه پس از سال ها کسادی بازار، امسال وضع به مراتب بهتر است و همه از این شرایط راضی هستند ...
زمانی یادآور شد : در سال های اخیر گونه جدیدی از کیوی به نام توسرخ (خونی) تولید شده که به دلیل ماندگاری کم مورد استقبال واقع نشده و اگر این مشکل برطرف گردد تنوع بیشتری را در نوع کیوی ها شاهد خواهیم بود.
صادرات 1915 تن کیوی از بندر نوشهر
جواد محمودی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نوشهر از عملکرد قابل توجه بخش قرنطینه این شهرستان در آبان ماه امسال خبر داد و گفت: در این مدت، بیش از 1915 تن کیوی از بندر نوشهر به خارج از کشور صادر شده و حدود 90 هزار تن محصولات دامی و چوب نیز پس از طی مراحل قرنطینه، مجوز ورود دریافت کرده‌اند.
او افزود:این عملکرد، نشان‌دهنده نقش کلیدی قرنطینه در تأمین امنیت غذایی و تسهیل مبادلات تجاری است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نوشهر ادامه داد: فرآیندهای قرنطینه‌ای در بندر نوشهر با دقت و نظارت بالا به منظور جلوگیری از ورود و خروج آفات و بیماری‌های گیاهی انجام شده است.
او اضافه کرد: در آبان ماه امسال، 140 تن خرما و 15 تن برنج نیز از طریق بندر نوشهر به کشورهای مقصد صادر شده است. این میزان صادرات، نشان‌دهنده کیفیت محصولات منطقه و موفقیت در بازارهای بین‌المللی است.
رازهای سلامتی با کیوی
یک کارشناس صنایع غذایی درباره خواص کیوی به خبرنگار ایرنا گفت : کیوی دارای مواد غذایی بالا و میزان کالری بسیار پایینی است و به این خاطر در رده میوه‌های بسیار مفید قرار دارد.
مریم منصوری افزود : کیوی با داشتن آنتی‌اکسیدان فراوان خاصیت ضدسرطانی بسیاری دارد و امکان مبتلا شدن به بعضی از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.
وی با بیان اینکه ویتامین ث موجود در کیوی دو برابر پرتقال، 6 برابر لیمو ترش و میزان مواد مغذی آن هشت برابر سیب است، اظهار داشت : کیوی همچنین دارای ویتامین های ای، ب1، ب2، ب3 و فولیک اسید می باشد و در یکصد گرم آن 331 میلی‌گرم پتاسیم، 26 میلی‌گرم کلسیم و 40 میلی‌گرم فسفر وجود دارد.
منصوری خاطر نشان کرد : این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح‌ تری گلیسیرید دارد از غلظت خون می‌کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته‌ها جلوگیری می‌کاهد.
به گفته این کارشناس، اگزالات موجود در کیوی مانع جذب کلسیم می‌شود و بهتر است 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات این میوه را میل نکنید تا مانع جذب کلسیم نشود.
وی یادآور شد :به منظور هضم آسان تر غذاهای سنگین گوشتی، خوردن کیوی توصیه می شود.
بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی مازندران سال گذشته صادرات دو میوه مرکبات شامل پرتقال و نارنگی و همچنین کیوی به حدود 400 هزار تن رسید که نسبت به سال 1403 حدود 2 برابر بیشتر بوده است. از این میزان حدود 175هزار تن پرتقال و نارنگی 125هزار تن کیوی به کشورهای حاشیه دریای خزر، خلیج فارس و کشور هندوستان صادر شده است.
استان مازندران با برخورداری از تنها 2 و نیم درصد از سطح زراعی کشور، سالانه 11 درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.


نظرات شما