پیام مازند

آخرين مطالب

«سیگار الکترونیکی» هم سم وارد ریه شما می کند/ 180 طعم‌دهنده که بی‌خطر نیستند! علمي

«سیگار الکترونیکی» هم سم وارد ریه شما می کند/ 180 طعم‌دهنده که بی‌خطر نیستند!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - خراسان / مصرف‌کنندگان ویپ یا همان سیگار الکترونیک به دلیل شکل و شمایل و طعم‌های مختلف این نوع سیگار، آن را باکلاس‌تر از سیگار معمولی می‌دانند و با بعضی تبلیغات فکر می‌کنند، با ابزاری کم‌خطر از سیگار مواجه هستند. اما این یک دروغ بزرگ است که تبلیغات سیگارهای الکترونیک در ذهن مصرف‌کنندگان این سیگار ایجاد کرده است.
روزنامه خراسان نوشت:سازمان بهداشت جهانی می‌گوید سیگارهای الکترونیک مضر هستند و کشورها باید برای ممنوعیت مصرف آن در سنین پایین‌تر قانون‌گذاری کنند. چرا؟ چون سیگارهای الکترونیکی و بخار سازهای استنشاقی که احساس سیگار کشیدن را شبیه‌سازی می‌کنند، می‌توانند به‌عنوان «دروازه» مصرف دخانیات سنگین‌تر عمل کنند. یک جورهایی کودکان و نوجوانانی که از این شبیه‌سازها استفاده می‌کنند، دو برابر بیشتر احتمال دارد بعدها از سیگار معمولی استفاده کنند.
از طرفی تبلیغاتی که درباره بی‌ضرر بودن و تفاوت زیاد بین سیگار الکترونیک و سیگار واقعی شده ممکن است افراد به‌خصوص جوان‌ترها را نسبت به میزان خطر این محصولات، گمراه کند. البته بعضی کشورها دست به کار شدند. مثلا فروش محصولات سیگار الکترونیکی به افراد زیر 18 سال در انگلستان ممنوع است. در ایالات‌متحده نیز فروش سیگار الکترونیک، سیگار و تنباکو به افراد زیر این سن از 11 تا 55 هزار دلار جریمه دارد.
بازار
سیگار الکترونیک چطور ریه را پاپ کورنی می‌کند؟
 متخصصان سلامت همواره درباره مصرف سیگارهای الکترونیکی و مضرات آن هشدار می‌دهند و در حال تحقیق روی اثرات این نوع سیگار هستند. آن‌ها به تازگی به این نتیجه رسیدند که سیگار الکترونیک می‌تواند به بیماری خطرناک و برگشت‌ناپذیر «ریه پاپ‌کورنی» منجر شود. در واقع در سیگارهای الکترونیکی بیش از 180 ماده شیمیایی از جمله دی‌استیل وجود دارد که می‌توانند به ریه‌ها آسیب جدی وارد کنند.
اصطلاح «ریه‌ پاپ‌کورنی» پس از آن ابداع شد که چند کارگر به دلیل کار در کارخانه پاپ‌کورن (ذرت بوداده) مخصوص مایکروویو که از ماده شیمیایی دی‌استیل استفاده می‌کرد، با مشکلات ریوی مواجه شدند. یکی از مواد طعم‌دهنده به سیگارهای الکترونیکی مشابه مواد مورداستفاده در کارخانه پاپ‌کورن سازی یعنی همان دی‌استیل است که وقتی به صورت هواپخش (آئروسل) درمی‌آید، به یک ماده استنشاقی سمی تبدیل می‌شود. این ماده باعث التهاب و زخم در برونکوئیول‌ها (کوچک‌ترین شاخه‌های ریه) می‌شود که در پی آن، عبور هوا از آن‌ها به تدریج سخت‌تر شود. از طرفی هیچ درمانی برای ریه پاپ‌کورنی وجود ندارد و اگر ریه‌ها چنین آسیبی ببینند، درمان‌های موجود تنها به کنترل علائم محدود می‌شود. این درمان‌ها عبارت‌اند از گشادکننده‌های برونشی، استروئیدها و در موارد شدید، پیوند ریه. به همین دلیل، پیشگیری بهترین و در واقع تنها راه اجتناب از آن است.
180 طعم‌دهنده که بی‌خطر نیستند!
شاید فکر کنید دی‌استیل تنها ماده شیمیایی موجود در سیگارهای الکترونیکی است که اثر ریه پاپ کورنی دارد اما این طور نیست. کربونیل‌های فرار مانند فرمالدهید و استالدئید که هر دو در بخار سیگارهای الکترونیکی شناسایی شده‌اند، هم می‌توانند به ریه پاپ‌کورنی منجر شوند. کارشناسان تخمین زده‌اند که امروزه «بیش از 180 عامل طعم‌دهنده مختلف در سیگارهای الکترونیکی» استفاده می‌شود که هنگامی که گرم می‌شوند، به ترکیبات جدیدی تبدیل می‌شوند که بی‌خطر بودن همه آن‌ها آزمایش نشده‌ است. در واقع، چون ریه‌های مصرف‌کنندگان سیگارهای الکترونیکی در معرض تعداد زیادی مواد شیمیایی قرار دارند، اثبات مستقیم این که دی‌استیل علت بیماری در هر مورد خاص است، غیرممکن است. اما این به معنای انکار خطرات اثبات‌شده استنشاق آن نیست. زیرا حتی اگر دی‌استیل تنها عامل نباشد، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی متعدد و محصولات جانبی آن‌ها می‌تواند خطر ابتلا به ریه پاپ‌کورنی و سایر مشکلات تنفسی را افزایش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/895184/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان بحث؛ بهترین دروازه‌بان حال حاضر جهان!

خداحافظی مسی با اینترمیامی،‌ خیلی دور،‌ خیلی نزدیک!

بورسیه‌های جدید ورزش برای المپیک لس‌آنجلس معرفی شدند

تقدیر ستاره تراکتور از مجیدی؛ مدیون او هستم

مشعل بازی‌های یونیورسیاد وارد آلمان شد

آخرین وضعیت غایب سرشناس 70 کیلوگرم جام تختی

رشد 133 درصدی سگ گرفتگی در مازندران

پیگیر مدرسه در تراز سند توسعه نظام آموزشی هستیم

رؤیای بزرگ‌ترین طرح صنعتی خرم‌آباد محقق نشد!

کمک 21 میلیارد ریالی حامیان بابلی به ایتام

52 درصد نانوایی های مازندران دوگانه سوز هستند

روایتی از 20 سال انتظار برای خانه دار شدن؛ مسئول کیست؟

فضاپیماهای اروپایی خورشید گرفتگی را تقلید کردند

افت 53 هزار واحدی شاخص کل بورس در نخستین روز هفته

رابرت کیوساکی: پول‌های فیک را رها کنید، به بیت کوین و طلا روی آورید

قطعی مداوم برق کشاورزان بخش بندپی غربی بابل را به دردسر انداخت + فیلم

افزایش 82 درصدی درد گردن با استفاده طولانی از تلفن همراه

مراقبت از پوست با 6 روش ساده

تأکید سرمربی تیم ملی بر ظرفیت بالای کیش در توسعه زیرساخت‌های ورزشی

بیاتی‌نیا: کسی از استقلال برای مدیریت آکادمی با من تماس نگرفته است

ماموریت سخت اینزاگی؛ پیروزی بدون سه ستاره

گل عجیب خیبر با جروبحث گولسیانی و فرجی

تعیین قائم مقام جدید برای دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ

دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بانوان: همه تیم‌ها برای قهرمانی آمدند

تغییر ترکیب تیم ملی والیبال نشسته؛ سه بازیکن اعزامی به پاریس حذف شدند

پوستر پرستاره نماینده ایران برای لیگ قهرمانان آسیا

القادسیه نخستین حریف طبیعت در سوپر لیگ غرب آسیا

ملی‌پوشان چوگان پس از صعود به جام‌جهانی چقدر پاداش گرفتند؟

قله 8167 متری در هیمالیا زیر پای بانوی کوهنورد ایرانی

سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال: گل پرسپولیس صحیح بود

بیرانوند بهترین دروازه‌بان لیگ برتر فوتبال شد

بسته شدن 10 روزه محور کندوان از فردا

این کتک کاری در خرم آباد سابقه داشت! / ضارب افشین پیروانی آزاد شد؟

جابجایی بیش از یک میلیون تن کالا از مازندران

بسته شدن جاده کندوان، از فردا

فشار عرضه ها در بازار سرمایه در نگرانی اتی مذاکرات

دانشگاه پیام نور مشکل دیرینه کنکور را در سکوت حل کرد

حمله پلنگ به سه راس اسب در سوادکوه

هوای آفتابی و گرم تا چهارشنبه در مازندران

بازگشت 32 هزار و 400 مترمربع از اراضی کشاورزی آمل به چرخه تولید

جاده چالوس از فردا 10 روز مسدود می‌شود

آخرین وضعیت ترافیکی جاده های کشور؛ جاده چالوس 10 روز مسدود شد

حوزه‌های علمیه، میراث گران‌سنگ تمدن اسلامی

دستگیری سارق سابقه دار و حرفه‌ای در بابلسر

عکس/ اعتراض مردم به قطعی برق در مازندران

تداوم هوای گرم و شرجی در مازندران

توسعه گردشگری ورزشی، رویکرد راهبردی سازمان منطقه آزاد کیش در مسیر رشد پایدار

کیش میزبان نخستین سمپوزیوم توسعه سیلینگ ایران

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود