دره خرمآباد در انتظار جهانی شدن
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - خرمآباد مرکز استان لرستان با قدمتی 8 هزار ساله این روزها در انتظار ثبت جهانی شدن است، شهری که قلعه تاریخی فلکالافلاک را در دل خود دارد و چشم جهان را گرفته است.
از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی 23 اثر در یونسکو ثبت شده که هیچ کدام مربوط به ماقبل از تاریخ نیستند و با ثبت جهانی دره خرمآباد، نخستین بار یک اثر ماقبل تاریخ از ایران در یونسکو ثبت میشود.
مسیر جهانی شدن به همین سادگیها طی نشد، دههها تلاش صورت گرفت اما راه به جایی برده نشد تا اینکه در سفر آذرماه 1400 رئیسجمهور شهید به لرستان و تاکید ویژه و حمایت شخص آیتالله رئیسی از پروژه آزادسازی قلعه و مصوبه ثبت جهانی دره خرمآباد، راه هموارتر شد.
فرهاد زیویار استاندار وقت ماجرای پیگیریهای ویژه دولت سیزدهم و شخص رئیسجمهور برای پروژه آزادسازی قلعه فلکالافلاک و ورود پرونده ثبت جهانی خرمآباد به یونسکو را اینگونه برایمان تعریف میکند.
دوره مدیریتی من در لرستان مقارن شده بود با ابتدای دولت سیزدهم یعنی مهرماه 1401 و لذا اولین برنامه کاری که در دستور کار قرار گرفت، بررسی و آماده کردن نظام مسائل برنامه توسعه استان و تنظیم تمهیدات سفر رئیسجمهور شهید به لرستان بود.
برنامهریزیهای کلانی انجام دادیم، ابر پروژههایی که از مطالبات چند ساله مردمی بود را احصا و مشخص کردیم، پروژههایی که حتی سه دهه از انجام آن میگذشت و به بهرهبرداری نرسیده بود.
یکی از پروژههای مهم استان که در همه دولتها مطرح و تلاشهایی برای تحقق آن صورت گرفته بود و حتی مصوبه سفر مقام معظم رهبری در سفر سال 71 ایشان به لرستان را داشت، پروژه آزادسازی قلعه فلکالافلاک بود.
اگرچه طی 35 سال گذشته اقداماتی برای محقق کردن این آزادسازی انجام گرفته بود، اما این مهم در دولت سیزدهم مورد حمایت خاص شخص آیتالله رئیسی قرار گرفت. آزادسازی قلعه نقش مهمی در ثبت جهانی شهر خرمآباد داشت.
در سفر استانی 19 آذر سال 1400 برنامهریزی کرده بودیم که حتما رئیسجمهور از قلعه فلکالافلاک بازدید و در روند آزادسازی این مجموعه قرار گیرد، ظرفیتی که از جاذبه گردشگری بالایی برخوردار است.
در جلسه دولت و شورای اداری موضوع مورد تصویب قرار گرفت و حتی جمله پایانی شهیدجمهور تاکید بر آزادسازی قلعه فلکالافلاک بود.
پس از سفر پیگیریها شدت گرفت و پس از چندین ماه تلاش گستردهای برای آزادسازی ، اعتبارات خوبی از جهات مختلف به استان برای آزادسازی قلعه تامین شد.
در خلال این پیگیریهای آزادسازی قلعه، نگاه کارشناسانهای در تیم مدیریتی وقت استان صورت گرفت، مبنی بر اینکه به این مهم به یک موضوع بخشی نگاه نشود، بلکه به صورت یک بسته پیشنهادی کامل تحت عنوان "غارهای پیش از تاریخ و مجموعه قلعه فلکالافلاک" را مطرح کردیم که مورد تصویب دولت سیزدهم قرار گرفت.
پس از تهیه متن لاتین مصوبه، در تاریخ 12 بهمن 1402 جهت ثبت جهانی دره خرمآباد به یونسکو اقدام شد که احتمالا در ماههای ابتدایی تابستان امسال این مهم محقق شود و شهروندان لرستان از ظرفیتهای گردشگری و این میراث تمدنی بهرهمند شوند.
منبع: فارس
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۳:۰۳
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/895836/