پیام مازند

آخرين مطالب

گسترش زبان فارسی در مدرسه‌های ترکیه مقالات

گسترش زبان فارسی در مدرسه‌های ترکیه
  بزرگنمايي:

پیام مازند - خبرآنلاین / نعمت ییلدریم، عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی و استاد زبان فارسی دانشگاه ارزروم با تأکید بر نقش انکارناپذیر ترکان در گسترش و ترویج زبان فارسی، گفت: ما در تاریخ خدمات بزرگی به زبان فارسی کرده‌ایم.
نعمت ییلدریم که میهمان «نشست زبان و ادب فارسی در شبه‌قاره؛ از دیرباز تا امروز» بود، در بخشی از این نشست به سخنرانی پرداخت و در آغاز سخنان خود گفت: نه تنها ایران، بلکه هندوستان و ترکیه نیز پرچم زبان شیرین و زیبای فارسی را بالا برده‌اند. درواقع، این سه اقلیم، سه ستون در کنار یکدیگر بوده‌اند که باعث دوام زبان فارسی شده‌اند. در کنار ایران و هندوستان، ترک‌ها هم خدمات بزرگی به زبان و ادب فارسی کرده‌اند. مقالاتی با عنوان «هزار سال خدمات ترکان به زبان و ادب پارسی» وجود دارد. در دورۀ غزنویان و سلاجقه یک کتاب هم به زبان ترکی نوشته نشده است. کتاب‌های دینی و مذهبی عربی نوشته می‌شد و کتاب‌های غیردینی به فارسی نوشته می‌شد. در کاخ‌های امپراتوری عثمانی تا جمهوری الفبای عثمانی به کار برده می‌شد که ما آن را هم از ایرانیان گرفتیم.
عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تأکید بر نقش انکارناپذیر ترکان در گسترش و ترویج زبان فارسی، گفت: ما در تاریخ خدمات بزرگی به زبان فارسی کرده‌ایم. باید بگویم که از دوران جمهوریت به بعد آموزش زبان فارسی بر عهده دانشگاه‌ها گذاشته شد. قبلاً در سه شهر کشورمان کرسی ادبیات فارسی برپا بود که اکنون به 16 کرسی زبان و ادب فارسی رسیده است که از این میان، 9 دانشگاه، دانشجو قبول می‌کنند. در سال‌های اخیر، در مدارس و دبیرستان‌ها به طور رسمی در شهرهای وان، قونیه، استانبول و آنکارا، زبان فارسی آموزش داده می‌شود که در چند سال گذشته مجدداً آغاز شد و ان‌شاءالله بر تعداد آن افزوده می‌شود. در هفتۀ گذشته با چند دانشجوی دورۀ دکتری در ترکیه روبه‌رو شدم که آموزگار زبان فارسی بودند. آنها به 60 دانش‌آموز زبان فارسی آموزش می‌دهند.
بازار
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارزروم ادامه داد: در همایش مولوی که 30 استاد از 9 کشور آمده بودند، شب‌ها در شب‌نشینی یا حتی در دل همایش، زبان مشترک ما در قونیه زبان فارسی بود. زبان فارسی راه خود را باز کرده است و از صفحات تاریخ راهش را به امروز ما باز کرده است. یکی از استادان برجسته که متن سخنرانی خود را به انگلیسی نوشته بود، به ایشان تأکید کردیم که به زبان فارسی صحبت کند و انگلیسی را رها کند. من این استاد را ایستاده تشویق کردم و از میزان تسلط ایشان بر زبان فارسی واقعاً متحیر شدم و این امر باعث افتخار ماست. زبان مشترک ملل مسلمان یا شرق، همان زبان فارسی است.
ییلدریم افزود: در آناتولی شاعرانی داشتیم که به زبان فارسی شعر می‌گفتند و این قلمرو، مهد بزرگی برای این زبان بود. ما هم به عنوان خادمان زبان فارسی که از ترکیه آمده‌ایم این خدمت را ادامه خواهیم داد و گسترش امیدوارکننده زبان فارسی در دبیرستان‌های ترکیه، نشانگر تلاش‌های چشمگیر این کشور در راستای حفظ و اشاعۀ زبان فارسی است. حتی در مدارس دینی غیررسمی هم این کار آغاز شده و بسیار نویدبخش است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/898321/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رقابت بیش از 21 هزار دانش‌آموز مازندرانی برای ورود به مدارس نمونه و سمپاد

علی نظری جویباری: تلاش کردیم تمرکز تیم را حفظ کنیم

محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به صدا و سیما توسط مدیرعامل باشگاه استقلال

گزارشی جالب از مسابقات جذاب شترسواری انتخابی مسابقات تیم ملی

گزارش ورزش و مردم از تجدید میثاق جامعه ورزش با شهدا

روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

افزایش گرمای هوا از فردا در آسمان مازندران

استفان کری: نمی‌دانم تا چه زمانی در NBA بازی خواهم کرد

تیراندازان ناشنوا به سومین اردوی آماده‌سازی فراخوانده شدند

جایگاه ایران در جدول مدالی ادوار گذشته بازی‌های کشورهای اسلامی

تیم والیبال زیر 16 سال ایران راهی تایلند شد

انحراف محور مریخ؛ کلید حل معمای ناپدید شدن آب

اعمال محدودیت های ترافیکی تا فردا در جاده های شمال

نشانه‌های پیری زودرس

مقصد احتمالی اوبامیانگ؛ باشگاه سابق جرارد

توافق آرسنال با وینگر چلسی

دشمن استقلال بلای جان پرسپولیس شد

نفجم: امیدوارم با قهرمانی آسیا دل خانواده‌های شهدا و مردم را شاد کنیم

تخریب 30 فقره ساخت وساز غیرمجاز در نوشهر

علائم، درمان و باورهای غلط درباره سنگ کلیه

ابراز حمایت و همبستگی رئیس کمیته بین‌المللی المپیک با مردم ایران

جان تری: همه از تماشای فوتبال مدرن خسته شده‌اند

ردبول برای فسخ قرارداد سرجیو پرس، 18 میلیون یورو پرداخت کرد

پهلوگیری 10 کشتی نهاده‌های دامی در بندر امیرآباد

لباس پرسپولیس بر تن کاظمیان نشست

اولین اظهارات کاپیتان میلان پس از حضور در الهلال

بازگشت قهرمان جهان به بوکا

داوری: تیم ملی بسکتبال 6 دیدار تدارکاتی برگزار خواهد کرد

امیررضا معصومی شایعات را پررنگ کرد

برپایی روضه های خانگی عزاداران بابلی

طارمی جواب اعراب حاشیه خلیج فارس را داد

پاسخ رئیس IOC به خسروی وفا: آماده هر گونه مساعدت هستیم

ورزش‌های باشگاهی نمی‌تواند جبران کم تحرکی ما باشد

تشکیل کارگروه و ارائه طرح جامع و علمی با حضور صاحب‌نظران

حل مشکل ترافیکی ورودی قائمشهر با تکمیل تقاطع الغدیر

حل مشکل قطعی برق و تنفس در پرداخت بیمه تامین اجتماعی

مطهری پیشنهاد مس را رد کرد

انتقال عجیب بازیکن ایرانی به تیم افغانستانی!

امید ابراهیمی: سن فقط یک عدد است!

تیم ملی والیبال نشسته مردان به آمریکا اعزام نمی‌شود

معرفی ترکیب تیم‌های ملی کاراته پایه در رقابت‌های قهرمانی آسیا

بهترین ورزش پیاده روی ساده است

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین