پیام مازند - پژوهشگران دانشگاه کشاورزی ساری موفق به معرفی رقم جدیدی از برنج مقاوم به شوری با نام «امیر» شدند که توان تحمل آب با شوری 4 هزار میکروزیمنس را دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران ، پژوهشگران دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری پس از 10 سال تلاش، موفق به معرفی رقم جدیدی از برنج مقاوم به شوری آب شدند که میتواند تا چهار هزار میکروزیمنس بر سانتیمتر (معادل ppm یا میلیگرم در لیتر) شوری را تحمل کند.
دکتر شهسواری، پژوهشگر این طرح، با اعلام این خبر گفت: رقم جدید با نام «امیر» به ثبت رسمی در مؤسسه ثبت و گواهی بذر کشور رسیده و قابلیت کشت در شرایط شوری متوسط را دارد.
وی افزود: این رقم برنج، با روش خشکهکاری قابل کشت است و میتواند در تأمین پایدار برنج در شرایط تغییر اقلیم و منابع آب شور، بهویژه در مناطق کمآب و شورهزار شمال کشور نقشآفرین باشد.
به گفته شهسواری، استفاده از این رقم در الگوی کشت استانهای شمالی، میتواند به افزایش بهرهوری، کاهش مصرف آب و پایداری تولید کمک کند.
زینب نجاتی گزارش می دهد
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی