دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴
سیاسی

دستور پزشکیان برای برگزاری نشست حقوقدانان و نخبگان سیاسی با وزیر دادگستری درباره لایحه «مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی»

دستور پزشکیان برای برگزاری نشست حقوقدانان و نخبگان سیاسی با وزیر دادگستری درباره لایحه «مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی»
پیام مازند - سرنوشت لایحه مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی چه می‌شود؟ این پرسش این روزها یکی از مهم‌ترین ابهامات عرصه سیاست ...
  بزرگنمايي:

پیام مازند - سرنوشت لایحه مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی چه می‌شود؟ این پرسش این روزها یکی از مهم‌ترین ابهامات عرصه سیاست داخلی کشور است.
روزنامه اعتماد نوشت: لایحه‌ای که در کشاکش روزهای پساجنگ 12 روزه از سوی دستگاه قضایی راهی دولت شد و به‌رغم مخالفت‌های دولت و اعمال برخی اصلاحات که مجید انصاری آن را قابل توجه هم می‌داند، راهی مجلس شد.
آخرین پیگیری‌ها حاکی از آنکه قرار است به زودی نشستی با حضور حقوقدانان، نخبگان و فعالان سیاسی با وزیر دادگستری برگزار شود و دو طرف دیدگاه‌ها، نظرات و انتقادات خود را در خصوص این لایحه مطرح کنند. رییس‌جمهور پذیرفته که خروجی این نشست و اجماع نخبگان را به عنوان تصمیم نهایی در خصوص این لایحه در نظر گرفته و چنانچه اجماع نخبگان بر استرداد این لایحه و از دستور کار خارج شدن آن باشد، دولت آن را خواهد پذیرفت. اما اگر وزیر دادگستری توانست نخبگان و حقوقدانان را برای تداوم لایحه قانع سازد، لایحه به مسیر خود ادامه می‌دهد.
پیگیری‌ها از نشست تصمیم‌گیری در خصوص این لایحه، اما نشان می‌دهد که بسیاری از اعضای اصلاح‌طلب کابینه مخالف ارسال چنین لایحه‌ای از سوی دولت به مجلس بودند. اما از آنجا که معاونت حقوقی احساس می‌کرد عدم ورود به مفاد این لایحه هم فشار بیشتری را متوجه فعالان مجازی و نویسندگان و عموم مردم می‌کند و هم مجازات‌های سنگینی را علیه فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی وارد می‌سازد.
اما شیوه برخورد با این لایحه در فضای عمومی و رسانه‌ای کشور به دو شکل بیان شد؛ گروهی از چهره‌های سیاسی مانند عباس عبدی، سعید شریعتی، اسماعیل گرامی‌مقدم، آذر منصوری و... با نقد عالمانه این لایحه تلاش کردند این پالس را ارسال کنند که محتوای این لایحه هیچ تناسبی با گفتمان دولت ندارد. طیف دیگری از فعالان سیاسی اما با برخوردهای هیجانی و به بهانه ارسال این لایحه به مجلس همه مناسبات ارتباطی خود با دولت را انکار کرده است.


نظرات شما