پیام مازند - استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به تاثیر شیردهی در کاهش ابتلا به سرطان سینه در مادران گفت: شیردهی میزان پوکی استخوان را نیز در مادران کاهش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران ؛ استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بابل به مزایای شیردهی برای مادر اشاره کرد و گفت: شیردهی مادر از همان ابتدا سبب میشود با مکیدن شیر خوار بر روی پستان او، انقباضهای رحمی در مادر شکل گیرد که برای جلوگیری از خونریزی بعد از زایمان تاثیر مثبتی دارد، و نیز شیردهی مادر از بروز سرطانهای مختلف بخصوص پستان در او بطور قابل ملاحظهای میکاهد. دیده شد که شیر دهی میزان پوکی استخوان را در مادران را نیز کاهش میدهد.
دکتر اسماعیلی با اشاره به اینکه شیردهی کودک توسط مادر ضمن آنکه احساس روحی خوب در مادر را تقویت میکند میتواند سبب تناسب بهتر اندام او نیز شود، گفت: دیدگاه غلط حاکم در جامعه وجود دارد که شیر دادن کودک سبب نامتناسب شدن اندام مادر میشود در حالیکه شیردهی در کاهش اضافه وزن ایجاد شده در دوران بارداری بسیار مفید است و از بروز چاقی در مادر میتواند پیشگیری نماید.
فوق تخصص گوارش وکبد کودکان در پاسخ به این سوال که در چه شرایطی شیردهی از سوی مادر توصیه نمیشود، تصریح کرد: اگر نوزاد دارای بیماریهای نادری نظیر بعضی از بیماریهای ژنتیکی و متابولیکی باشد نمیتواند از شیر مادر استفاده کند که با تشخیص پزشک راهنمایی خواهد شد.
وی افزود: همچنین مادرانی که داروهای شیمی درمانی را دریافت مینمایند و یا به دلایل تشخیصی و درمانی مواد رادیو اکتیو دریافت مینمایند و یا مادرانی که از مشکلات روحی وروانی شدیدی رنج میبرند مانند افسرگی ماژور دارند واحتمال آسیب زدن به کودک وجود دارد منع شیردهی دارند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل یادآور شد: نگاه نادرست دیگری در بین برخی مادران وجود دارد که شیر آنها برای تغذیه کودک کافی نیست، این سوء برداشت اکثر اوقات ناشی از دلسوزی زیاد و نگرانی مادر نسبت به فرزند است این درحالی است که فرزند در هفتههای اول تولدش برای تداوم ارتباط با مادر که در دوران بارداری داشته سعی میکند با شیر مادر این ارتباط را ادامه دهد، اما مادر گمان میکند که شیر وی کافی نبوده و متوسل به شیر خشک میشود؛ لذا برای آرام کردن کودک به سراغ شیر خشک و پستانک میرود که این موضوع با ایجاد سر درگمی در شیرخوار در گرفتن سینه مادر و کاهش مکیدن و کاهش شیر مادر و اعتماد بنفس او همراه میشود در حالیکه با راهنمای درست مادر میتوان این تصور و نگرانی او را غالباً بر طرف کرد.
عضو بورد فوق تخصصی طب نوزادی وزارت بهداشت افزود: شیرمادر بدلیل ویژگیهای تغذیهای نظیر انواع پروتیئنها و چربیهای مناسب و متفاوت ازآنچه که در شیرخشکها است با هضم و جذب خوبی همراه میباشد، که این موضوع سبب طلب بیشتر شیرمادر توسط شیر خوار میشود ولی شیر خشکها که عمدتا از شیر گاو گرفته میشوند دارای این ویژگی نمیباشند؛ بنابراین همانطوریکه درشعار هفته جهانی شیر مادر امسال به آن اشاره شد، با شروع تغذیه سالم از بدو تولد، آیندهای بهتر را برای کودکان خود فراهم کنیم و بعبارتی دیگر با ترویج تغذیه با شیر مادر، اولویت امروز و سلامت فردا را تامین خواهیم کرد.