پیام مازند - آخرین خبر / شکلات، با طعمی لذیذ و وسوسهانگیز، یکی از خوراکیهای مورد علاقهی مردم جهان است. در واقع، طعم منحصر به فرد، غنی و شیرین آن مورد علاقهی میلیونها نفر است. حالا بیایید با خواص و مضرات این خوراکی محبوب بشتر آشنا شویم:
به نقل از msn نکات کلیدی که باید در مورد مصرف شکلات به خاطر داشته باشید این است که مدتهاست مصرف آن با بیماریهایی مانند دیابت، بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا گره خورده است. البته داخل پرانتز اضافه وزن را هم به آن اضافه می کنیم.
اما دفعه بعد که این خوراکی بهشتی را گاز میزنید، احساس گناه نکنید، این حس شیرین فواید شگفتانگیزی برای سلامتی دارد.
سطح آنتیاکسیدانها
بازار

محققان معتقدند که پتانسیل آنتیاکسیدانی شکلات ممکن است طیف وسیعی از فواید سلامتی را دربر بگیرد.
خواص ضد پیری
تحقیقاتی در مورد چگونگی تأثیر شکلات بر پیری و سایر شرایط، از جمله استرس و تنظیم فشار خون، انجام شده که نشان می دهد مرف شکلات می تواند روی این موراد تاثیرگذار باشد.
میزان کاکائو
هرچه میزان کاکائو بیشتر باشد، فواید آن برای سلامتی بیشتر است. شکلات تلخ شاید نسبت به شکلات شیری مزیت بیشتری داشته باشد.
شکلات داغ و عملکرد شناختی
شکلات داغ به بهبود جریان خون به قسمتهایی از مغز که به آن نیاز است، کمک میکند.
مغز سالم
یافتهها که توسط مجله نورولوژی منتشر شده است، نشان میدهد که نوشیدن دو فنجان شکلات داغ در روز میتواند به حفظ سلامت مغز و کاهش زوال حافظه در افراد مسن کمک کند.
کاهش اثرات آلزایمر
علاوه بر این، تحقیقات منتشر شده در NCBI نشان میدهد که عصاره کاکائو، به نام لوادو، ممکن است آسیب به مسیرهای عصبی موجود در بیماران مبتلا به آلزایمر را کاهش داده یا از آن جلوگیری کند.
شکلات و کالری
به دنبال کاهش وزن یا حفظ وزن هستید؟ پس مراقب مصرف شکلات خود باشید. قند و چربی بالای آن به سرعت وزن شما را بالا می برد.
پودر کاکائو
سطوح بالای کادمیوم و سرب، که میتواند به کلیهها، استخوانها و سایر بافتهای بدن آسیب برساند، در برخی از پودرهای کاکائو، شکلات تختهای و مغزهای کاکائو شناسایی شده است.
مصرف بیشتر از حد مجاز
در واقع، نتایج منتشر شده توسط Consumer Lab تأیید میکند که بسیاری از پودرهای کاکائو حاوی بیش از 0.3 میکروگرم کادمیوم در هر گرم هستند، حداکثر مقدار توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی در هر وعده شکلات که منجر به بالا بردن" alt="پیام مازند" width="100%" />
یافتههای منتشر شده توسط NCBI نشان میدهد که اگر شکلات تختهای حاوی استرولهای گیاهی و فلاوانولهای کاکائو به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کمچرب به طور منظم مصرف شود، ممکن است از سلامت قلب و عروق پشتیبانی کند.
خوردن شکلات خطر سکته مغزی را کاهش میدهد
مطالعه دیگری که توسط AAN منتشر شده است، نشان داد افرادی که مرتباً شکلات میخورند، نسبت به افرادی که از خوردن آن خودداری میکنند، کمتر دچار سکته مغزی میشوند.
محتوای قند بالا و پوسیدگی دندان
محتوای قند بالای شکلات به هیچ وجه دوستدار دندانهای سفید مرواریدی نیست و میتواند باعث پوسیدگی دندان شود.
افزایش عملکرد ورزشی
JISSN پیشنهاد میکند که خوردن کمی شکلات تلخ میتواند میزان اکسیژن مصرفی در ورزش متوسط را کاهش دهد.
شکلات و میگرن
برخی از محققان معتقدند که «اعتیاد به شکلات» ممکن است به دلیل محتوای تیرامین، هیستامین و فنیلآلانین کاکائو، منجر به میگرن می شود.
سلامت استخوان
طبق نتایج منتشر شده توسط NCBI، زنان مسنی که روزانه شکلات مصرف میکنند، مستعد کاهش تراکم و قدرت استخوان هستند.
شکلات و مادران باردار
مادران باردار، شاد باشید! خوردن روزانه 30 گرم شکلات در دوران بارداری ممکن است به رشد و نمو جنین کمک کند. فقط مراقب باشید که زیادهروی نکنید.
ماساژ شکلات
در حالی که مصرف بیش از حد شکلات میتواند منجر به آکنه و لکههای پوستی شود، مالیدن آن به تمام بدن فواید شگفتانگیزی برای سلامتی دارد.
کافئین بالای شکلات گردش خون را تحریک کرده و جریان خون را بهبود میبخشد. شکلات سرشار از آنتیاکسیدان است و میتواند پوست خسته را نیز احیا کند.
خواص شکلات روشن در مقابل شکلات تلخ
هر کسی شکلات مورد علاقه خودش را دارد، اما دفعه بعد که هوس شکلات کردید، این استدلال را در نظر بگیرید که شکلات سبک یا شیری با شیر تهیه میشود و سرشار از پروتئین و کلسیم است. محتوای آهن بالاتر و سطوح آنتیاکسیدانها از مزایای برجسته شکلات تلخ برای سلامتی هستند.
مترجم و خبرنگار: فائزه خطیب