سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۴
اجتماعی

ضرورت شناخت علمی و زمینه‌سازی ظهور منجی

ضرورت شناخت علمی و زمینه‌سازی ظهور منجی
پیام مازند - همایش بین‌المللی مهدویت در دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی برگزار شد.
  بزرگنمايي:

پیام مازند - همایش بین‌المللی مهدویت در دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی برگزار شد.

پیام مازند


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران؛ حجت‌الاسلام ابراهیم یعقوبیان، امام جمعه آمل، در همایش بین‌المللی مهدویت در دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی برگزار شد به بررسی نقش کشور‌های منطقه در تحولات جهانی اختصاص داشت، بر اهمیت اندیشه مهدوی در رویداد‌های کنونی جهان تأکید کرد وگفت: این یک اصل قطعی است که تمامی انسان‌ها منتظر ظهور منجی آخرالزمان هستند و بر عهده ماست که مقدمات این ظهور را فراهم کنیم.
وی افزود: برای درک بهتر موضوع مهدویت، نیازمند شناخت عمیق‌تری هستیم و باید به ایجاد جامعه‌ای منتظر و فراهم‌آورنده شرایط ظهور توجه بیشتری داشته باشیم. برگزاری همایش‌هایی از این دست در کشور ما جهت تحقق این هدف بسیار ضروری است.
امام جمعه آمل گفت: هدف برگزاری این همایش تخصصی و علمی بوده و نه عمومی و حضور استادان دانشگاه و فضلای حوزوی نشان‌دهنده سطح علمی گردهمایی است.
یعقوبیان در ادامه خاطرنشان کرد: برخی از روسای دانشگاه‌های عراق به دلیل شرایط داخلی خاص این کشور، نتواسته‌اند در این همایش شرکت کنند.
سید مرتضی سندی، پژوهشگر جهان اسلام از بحرین، در همایش بین‌المللی مهدویت در دانشگاه آزاد آیت الله آملی با تأکید بر پیوند عمیق میان اندیشه مهدویت و انتظار گفت: این دو مفهوم از یکدیگر جدا نیستند و آنچه اهمیت دارد، تبیین درست و جامع معنای انتظار در سیر اندیشه اسلامی است.
وی با اشاره به دیدگاه‌های مختلف درباره مفهوم انتظار، افزود: در حوزه اندیشه اسلامی چهار نگاه اصلی نسبت به انتظار وجود دارد؛ نخست دیدگاهی که تحقق ظهور امام مهدی (عج) را در گرو فراگیر شدن فساد در جهان می‌داند و به همین دلیل امر به معروف و نهی از منکر را ضروری نمی‌شمرد؛ نگاهی که انتظار را به انزوا و سکون تعبیر می‌کند.
این پژوهشگر ادامه داد: دومین دیدگاه بر تهذیب نفس، خودسازی و آمادگی درونی برای استقبال از عصر ظهور تأکید دارد. در نظریه سوم وظیفه مؤمنان در عصر غیبت گسترش عقاید تشیع در سطح جهان است تا از این مسیر زمینه معرفتی ظهور امام فراهم شود.
دیدگاه چهارم، اقامه حکومت اسلامی را مقدمه ظهور می‌داند؛ نگاهی که با انقلاب اسلامی و اندیشه امام خمینی (ره) تبلور یافت و دهه فجر نماد تحقق آن است.
سندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تهدیدات جهان عرب و استکبار علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: امروز ایران همان مسیر پیامبر اسلام را طی می‌کند؛ همان‌گونه که در صدر اسلام، دشمنان با فشار اقتصادی و محاصره شدید تلاش کردند تا دعوت پیامبر را متوقف کنند، امروز نیز با روش‌های مشابه، از جمله تحریم و کاهش ارزش پول ملی، می‌کوشند مردم را از باور و آرمان انقلاب دور سازند. 
وی افزود: این فشار‌ها در واقع ادامه همان توطئه‌های تاریخی برای گسستن وحدت امت حول محور حق است، اما ملت ایران با صبر، ایمان و ایستادگی همانند یاران نخستین اسلام، پیروز و جاودانه خواهد ماند


نظرات شما