پیام مازند

آخرين مطالب

مهر گزارش می دهد

یکسالگی مهمان ناخوانده/ کرونا چراغ ها را خاموش کرد و داغ زد مقالات

یکسالگی مهمان ناخوانده/ کرونا چراغ ها را خاموش کرد و داغ زد
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری- یکسال و چند روز از شیوع ویروس ناخوانده چینی می گذرد، زخم زد، سیاه پوشاند و داغدار کرد با این حال هنوز مازندران و ایران نفس می کشد و با همدلی و مواسات از پا نیفتاده است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: طی یکسال گذشته بارها بارها رنگ مازندران، زرد، سرخ، نارنجی و آبی شد، زمانی می‌گفتند پای کرونا به استان باز نشد و گاهی هم عنوان می‌شد پایتان را بیرون از خانه نگذارید واکنون که سروکله ویروس انگلیسی پیدا شده است.
یکسالی که گذشت تلخی‌های زیادی به همراه داشت و شیرینی‌هایش فقط همدلی و مواسات بود و یا گروه‌های جهادی که کفن پوش به میدان آمدند و درس وزندگیشان را با نشاندن لبخندی ویا به دوش کشیدن بار غمی برای دیگر همنوعان عجین کردند.
کرونا در بازار
365 روز از کرونا گذشت، بازار اولین جایی بود که زخم کرونا خیلی زود بر چهره اش نشست، دو ماه اول شروع کرونا بیش از 150 هزار صنف، دو هزار و300 تأسیسات گردشگری و بسیاری از کسب وکارها یا تعطیل بود و یا نیمه باز وچراغ خاموش فعالیت داشت. با این حال، سفره کارگران و مستاجران روز به روز کوچک‌تر شد.
عباس کارگر یک رستوران در مرکز مازندران بود و اکنون هر روز سرچهار راه می‌ایستد تا سر کار برود، در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: دو سه ماه اول، بیمه بیکاری تا حدودی به دادم رسید و بخشی از خرج خانه و اجاره عقب افتاده منزل را پرداخت کردم.

پیام مازند


وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بعد از آنکه مجوز فعالیت به مراکز پذیرایی داده شد، این بار مردم کمتر راغب به استفاده از این مراکز شدند و کسادی بازار و کرونا دست به دست هم تا صاحب کار عذرمان را بخواهد و اکنون برای سیرکردن شکم خانواده چاره‌ای جز کارگری نداشته باشم.
سرچراغی هایی که خاموش است
یکسالی می‌شود که دیگر از بازار سرچراغی و دشت سر شب و شامگاه خبری نیست، غروب که می‌شود، کرکره مغازه‌ها پایین می‌آید. حاج یوسف بازاری راسته خیابان فرهنگ ساری می‌گوید کرونا و محدودیت‌های کرونایی سبب شد تا بیشتر کاسبان اول غروب مغازه‌هایشان را ببندند و دیگر دشت سر شب معنایی ندارد.
وی که از اوضاع کاسبی چندان دل خوشی ندارد، می‌گوید ماه‌های اول شروع کرونا سعی کردیم به نوعی از جیب بخوریم تا سرپا مانیم و بعد از آن نیز بسیاری از کسبه‌ها یا تغییر شغل دادند و یا برای پاس کردن چک‌هایشان و بدهی‌های مردم، فروش املاک و مغازه‌هایشان به حراج گذارند.
وی با اظهار اینکه حمایت‌های دولت از اصناف وکسبه ها چندان پررنگ و خوب نبوده است، ادامه داد: با این اوضاع کاسبی چگونه کسبه می‌تواند اقساط وام دارای کارمزد بالا را پرداخت کند، از سوی دیگر وام پرداختی بسیار ناچیز بوده و پاسخگوی نیازها نیست.
جهادی‌ها خوش درخشیدند
سال 99 هم با همه روزهایش کروناییش به ماه پایانی و شب عید رسید، شروع اسفند امسال با همه سال‌ها متفاوت است، نه بوی ماه پایان سال را می‌دهد و نه بوی عید. در یکسالگی کرونا، اگرچه رنگ مازندران قرمز نیست اما همچنان وضعیت استان شکننده است و خطر شیوع بیماری کرونای انگلیسی استان را تهدید می‌کند.
حق شناس عضو گروه جهادی در مازندران با بیان اینکه بروبچه های بسیجی وطلاب در قالب گروه‌های جهادی سعی کردند با تهیه وتوزیع ماسک واقلام بهداشتی ویا کمک مومنانه از آسیب دیدگان ونیازمندان حمایت کنند، گفت: پویش‌های مختلفی طی این یکسال از جمله پرداخت قرض و قبض آب وبرق نیازمندان راه اندازی شده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه کرونا با همه سختی‌ها وتلخی ها، سبب شد تا موجی از همدلی ومواسات بین مردم شکل بگیرد، افزود: اینکه صاحبخانه ای اجاره چند ماه را می بخشد و یا صاحبکاری به رغم رکود بازار، کارگرش را اخراج نمی‌کند تا چرخ زندگی از حرکت نایستد از شیرینی‌های زمانه است.
وضعیت مازندران شکننده است
سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه هرچند شهرستان با رنگ قرمز در استان نداریم ولی وضعیت استان شکننده است، بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مهار بیماری تاکید کرد.
وی با تاکید براینکه هنوز بیماری کرونای انگیسی در استان گزارش و مشاهده نشده است، یادآور شد: با اینکه حال رعایت پروتکل‌های بهداشتی بهترین راهکار برای مصون ماندن است زیرا سرعت انتشار بیماری چندبرابر شده است.
وی با عنوان اینکه طی یکسال گذشته سختی‌ها و مشکلات زیادی را با همراهی مردم و جانفشانی کادر درمان پشت سرگذاشتیم، افزود: تا زمان ریشه کنی کرونا چاره‌ای نیست که هشدارها را توجه و از سفررفتن، دورهمی و تجمعات پرهیز کنیم.

پیام مازند


همچنین احمد حسین زادگان استاندار مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در استان مازندران گفت: موج سوم کرونا با همراهی مردم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی روند کاهشی داشته و این به منزله عادی انگاری و بردن شرایط به روند صعودی گذشته نیست.
موج سوم کرونا با همراهی مردم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی روند کاهشی داشته و این به منزله عادی انگاری و بردن شرایط به روند صعودی گذشته نیست
وی درباره شیوع ویروس کرونا انگلیسی تصریح کرد: متأسفانه اخبار خوبی از ویروس کرونا در دیگر استان‌ها به گوش نمی‌رسد و وزیر بهداشت نسبت به شیوع ویروس کرونا انگلیسی در کشور ابراز نگرانی کرده است.
وی افزود: استان مازندران به عنوان مقصد گردشگری بوده که با ورود افراد غیر بومی از دیگر استان‌ها ویروس کرونا انگلیسی از همه نقاط وارد کشور می‌شود و احتمال ورود آن به استان مازندران زیاد است.
استاندار مازندران گفت: مردم با گارد دفاعی با ویروس انگلیسی مقابله کنند و از هرگونه حضور در اجتماعات خودداری کنند و رعایت پروتکل‌ها باید به 95 درصد برسد تا مردم ایمن شده و ویروس انگلیسی ما را درگیر نکند.
حسین زادگان تصریح کرد: قدرت سرایت، شیوع و کشندگی کرونا انگلیسی وحشتناک‌تر از ویروس‌های قبلی است و نباید از روند کاهشی کرونا در استان مازندران خوش بین باشیم و ایمن سازی انجام شود.
کرونا با همه بی رحمی‌هایش روز به روز کشنده‌تر می‌شود و خانوارهایی را درماتم عزیزانش سیاه پوش می‌کند اما همدلی و نوعدوستی گروه‌های جهادی، طلاب وروحانیون، بسجیان و اقشار مختلف که خانه‌ها و حسینیه‌ها را تبدیل به کارگاه جهاد و همدلی کردند، از یادنرفتنی است و تلخی‌های کرونا را التیام می بخشد.
آخرین آمار کرونایی حاکی از بستری بودن 800 نفر به دلیل ابتلای به کرونا در مازندران دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/187265/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت ریپل دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 | زمان خرید است یا خطر از دست رفتن پول؟

چشم‌انداز اقتصاد ایران در2025؛از رشد 3.1 تا تورم 29.5 درصدی

تردد خودروهای سنگین از زیر پل محمدحسن خان بابل ممنوع شد

رئیس‌جمهور: قرار بود مازوت نسوزانند، اما گیر کردیم/ حقوق نداریم به پرسنل بدهیم

توکن ملانیا یا ترامپ ؛‌ کدام توکن برنده خواهد بود؟

صادرات 8 هزار تن کیوی مازندران به کشورهای اوراسیا و هند

قول مساعد سازمان برنامه و بودجه به وزارت‌علوم درباره بودجه فرهنگی

نقره داغ شدن شکارچیان غیر مجاز در بابل + فیلم

تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام ساری نیازمند 20 هزار میلیارد ریال اعتبار است

ترافیک سنگین در برخی محدوده‌های چالوس

پرداخت 77 میلیارد تسهیلات ویژه اشتغال خانگی در مازندران

فراری دادن سرمایه گذاران با سنگ اندازی مدیران استانی!

نهنگ‌ها حدود 1.83 میلیارد واحد پول دیجیتال دوج‌کوین (DOGE) را در حواس پرتی جمع آوری می‌کنند.

کالا‌های بلاتکلیف و رسوبی تعیین تکلیف می‌شوند.

پزشکیان: در آب، برق، سوخت، پول، محیط زیست و .. ناترازی داریم / نمی‌خواهیم زمین سوخته بر جای بماند

◄ ترافیک سنگین در برخی محدوده های چالوس/ جاده برفی است

آزاد سازی اراضی زراعی 900 میلیاردی در تنکابن

دانشگاه پیام نور پیشتاز ناترازی استاد، دانشجو و کارمند!

3 تیم مازندرانی در مسابقات فوتبال مناطق امید‌های کشور

استقلال پول رضایت‌نامه آزادی را در 2 قسط می‌دهد

تولید و تکثیر انواع گل‌های فصلی در شهر ساری

رمزارزها به عنوان مال یا دارایی شناخته می‌شوند؟

وضعیت جاده‌ها / تردد روان در محورهای چالوس، هراز و فیروزکوه

تصاویر شگفت‌انگیز ناسا از زمین

70 درصد مازندرانی ها تحت پوشش خدمات درمانی تامین اجتماعی هستند

سیل و طغیان رودخانه‌ها در شمال

واحد یک گازی نیروگاه نکا به مدار بازگشت

791 طرح مشاغل خانگی در مازندران اجرا شد

ضرورت همکاری مردم و صنعت برای پایداری تأمین گاز در مازندران

در دیدار هیات مدیره کانون بازنشستگان خرم آباد با نمایندگان شهرستان مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی خرم آبادبی واسطه با نمایندگان مجلس مطرح شد

پزشکیان: امسال مجبور شدیم مازوت بسوزانیم و اگر این کار را نمی‌کردیم باید گاز خانه‌ها را قطع می‌کردیم

خواندن شعر زیبای حسین منزوی درباره امام حسین (ع) توسط خانم شریفی مقدم

مددکار بنیاد باید اخلاق و مدیریت حرفه‌ای داشته باشد

نشست نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با روسای کارگروه‌های نخبگان شاهد و ایثارگر

سری جدید فیلم «آواتار» 3 ساعت خواهد بود

جمع آوری سگ های ولگرد چالش شهرداری های مازندران است

مصاف حساس خیبر و هوادار/جدالی سرنوشت‌ساز در خرم‌آباد

تمرین پرفشار ستاره‌ها در مهد کشتی ایران (عکس)

نتیجه و خلاصه بازی فوتبال خیبر خرم آباد - هوادار امروز دوشنبه 1 بهمن 1403 + ساعت بازی

سروری: هدایت جامعه به‌سمت جامعه قرآنی باعث سعادت‌مندی می‌شود

سنگ اندازی مسئولان عامل فرار سرمایه‌گذاران می شود

کنترل مستمر ناوگان عمومی مازندران

قلعه‌ای در مغز سرمربی تیم ملی!

بیم و امید معامله گران بازار سرمایه

اتصال شبکه پرداخت میر و شتاب به کمک تجار می‌آید

دکتر یونسی: رفاه و درمان مطلوب مطالبه جدی شهروندان است

استخدام افراد غیره نخبه در بنیاد نخبگان مازندران!

عکس روز ناسا؛ گردش دنباله‌های رنگارنگ به دور خورشید

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری، عنوان کرد: پیگیری جدی موضوعات مصوب کارگروه آرد و نان در شهرستان‌ها

شهدای مقاومت پرورش یافتگان جریان راهیان نور هستند