پیام مازند

آخرين مطالب

جهش تولید در مازندران؛ مردم ناراضی و مسئولان از خودراضی سیاسی

جهش تولید در مازندران؛ مردم ناراضی و مسئولان از خودراضی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال 1403، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند. با توجه به اهمیت تحقیق شعار سال و شکوفایی اقتصاد کشور و در راستای توسعه پایدار و استقلال ایران اسلامی، در این پرونده و در آخرین ماه سال 1403 میزان تحقق شعار سال و واکاوی اقدامات انجام شده در دستور کار قرار گرفته است باید به این نکته اشاره شود که طی سال جاری تولید داخلی در راستای توسعه اقتصادی با تکیه برتوان بومی و مشارکت مردمی در راستای انسجام بخشی اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
همچنین در صورت عدم تحقیق شعار سال در استان موانع و دلایل عدم تحقیق شعار سال کنکاش می‌شود.
بدیهی است که تحقق شعار سال یکی از مهمترین اقداماتی است که مدیران اجرایی، نمایندگان مجلس و ادارات کل دادگستری باید طی 11 ماه گذشته انجام می‌داند. در این پرونده میزان موفقیت هر استان در زمینه استفاده از توان بخش خصوص و مردم (اقتصاد مردمی) در راستای افزایش تولید در بخش‌های مختلف در دستور کار قرار می‌گیرد.
مازندران قطب تولید و اقتصاد در کشور به شمار می‌رود و با آنکه نفس‌های سال به شماره افتاده اما به اعتقاد فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان، مشکلات فراروی این بخش در راستای تحقق شعار سال همچنان پابرجا است.
علی عابدین پور یکی از تولید کنندگان تنکابنی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح مشکلات عدیده بخش تولید، مهمترین آن را در سیاست‌های متناقض و ناقص بانک‌ها می‌داند.

پیام مازند

وی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: کارشناسان دولتی باید در قبال طرح تولیدکنندگان خودشان برآورد هزینه کرده و تسهیلات با سود مناسب به تولید کنندگان واگذار کنند تا هر فردی نیاید با ارائه یک طرح وام‌های کلان بگیرد و در جاهای دیگر هزینه کند.
عابدین پور بر نظارت دولت‌ها در واگذاری تسهیلات تاکید کرد و گفت: بانک‌ها با تولید کنندگان همکاری نمی‌کنند و حتی تسهیلات مقرر شده را به طور کامل پرداخت نمی‌کنند.
بانک‌ها با تولید کنندگان همکاری نمی‌کنند و حتی تسهیلات مقرر شده را به طور کامل پرداخت نمی‌کنند
این تولید کننده تنکابنی می‌گوید از سال 1392 درگیر راه اندازی یک واحد تولیدی هستم و هنوز هم با وجود هزینه کرد میلیاردها تومان به مرحله تولید نرسیده‌ام.
عابدین پور فرسایش بیش از حد زمان در صدور مجوزها را از دیگر آفت‌های این عرصه دانست و اظهار کرد: شش ماه است که سازمان غذا و دارو می‌خواهد جواب یک استعلام را بدهد. و این مرور زمان با توجه به تحریم‌ها و ناترازی بودجه و انرژی آسیب جدی به بخش تولید می‌زند.
وی می‌گوید: نه تنها جهش تولیدی صورت نگرفته، بلکه هیچ‌کسی دیگر جرأت ورود به این عرصه را ندارد.
روح الله گلین مقدم مدیرعامل یک واحد تولیدی در تنکابن هم در این باره با خبرنگار مهر از چالش‌های جدی بر سر راه تولیدکنندگان سخن می‌گوید.
این تولید کننده با اشاره به تضادهای قانون دستگاه‌های مختلف اجرایی با یکدیگر اظهار کرد: یک واحد تولیدی در گام نخست به احداث یک سوله و مکان نیاز دارد تا بتواند خدمات خود را ارائه کند.
وی افزود: این در حالیست که ارگان‌های دولتی دارایی‌هایی بلا استفاده زیادی در اختیار دارند که می‌توانند در جهت اجرای قانون مولد سازی به تولید کنندگان اجاره دهند.
گلین مقدم ادامه می‌دهد: تناقض اینجاست که دوایر دولتی مکان خود را با قرارداد یکساله اجاره می‌دهند اما اداراتی که می‌خواهند مجوز احداث واحد تولیدی را بدهند می‌گویند اجاره نامه باید حتماً هفت ساله و در دفترخانه تنظیم شود.

پیام مازند

این تولید کننده تنکابنی یادآور شد: بانک‌ها هم برای احداث سوله تسهیلات واگذار می‌کنند و برای واحدهای تولیدی که سوله را اجاره کرده‌اند، وامی پرداخت نمی‌کنند.
وی اضافه کرد: همین چرخه معیوب در همان ابتدای کار تولید کننده را با چالش جدی مواجه می‌کند.
تولیدکنندگان در بروکراسی زمانبر گرفتار هستند
این فعال اقتصادی با طرح این پرسش که با وجود این دست از مشکلات و تضادهای اداری و ناترازی بودجه و انرژی چطور می‌تواند جهشی در تولید شکل بگیرد، افزود: یکی دیگر از مشکلات جدی تولیدکنندگان، گرفتار شدن در بروکراسی پیچیده و زمانبر اخذ مجوزهاست.
او می‌گوید: یک کارشناس اداره به دلیل مسئولیت گریزی و با احتمال اینکه نکند 10 سال دیگر فردی بیاید و به نوشته و مکاتبات او ایرادی وارد کند، متنی غیرکارشناسی می‌نویسد که ماه‌ها رئیس اداره و مدیرکل را درگیر این کار غیرکارشناسی خود کرده و تولید کننده نیز در این دور تسلسل باطل گرفتار می‌شود.
وی تاکید کرد: این موارد دست و پاگیر اگر حل نشود، انتظار جهش تولید انتظاری بیهوده خواهد بود.
در حالی که بخش خصوصی از شرایط نابرابر و انبوه مشکلات در رنج است، اما دولتی‌ها کارنامه خود را در تحقق شعار سال مثبت تلقی می‌کنند و در این راستا حکمت داج لیری فرماندار تنکابن در گفتگو با خبرنگار مهر درباره میزان تحقق شعار سال در این شهرستان اظهار کرد: تنکابن در جهت تحقق شعار سال با برگزاری جلسات متعدد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در جهت احیای واحدهای تولیدی راکد و غیر فعال و همچنین رفع مشکلات بیمه‌ای، مالی و مالیاتی و تسهیل در اخذ مجوزات و … به نتایجی دست یافت.
5 شرکت احیا شدند و از تملک واحدها توسط بانک‌ها جلوگیری شد
وی افزود: نتیجه این جلسات و پیگیری‌ها احیای پنج شرکت تعاونی غیرفعال و 21 واحد تولیدی با پیشرفت بالای 60 درصد و جلوگیری از تملک واحدهای تولیدی مقروض توسط بانک‌ها بود که به دلیل سود بالای تسهیلات بانکی و به موقع انجام نشدن تعهدات خود دچار چالش جدی شده بودند.
نماینده عالی دولت در تنکابن اضافه کرد: به جهت تسهیل در سرمایه گذاری شهرستان با چند مدیر اجرایی به دیدار معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان سرمایه گذاری کشور رفتیم و جلسات راهبردی را در این زمینه با وی داشتیم که امیدواریم نتایج این جلسات به نفع مردم رقم بخورد.
فرماندار تنکابن با بیان اینکه در سال جاری به 527 نفر متقاضی تسهیلات، به میزان 160 میلیارد تومان وام واگذار شده است، یادآور شد که این میزان نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته و اظهار امیدواری کرد بانک‌ها در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.
این مقام مسئول تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اصل 44 و اقتصاد دریا محور را با مشارکت مردم توصیف کرد و گفت: دولت‌ها نمی‌توانند بدون مشارکت بخش خصوص و مردم عملکرد موفقی داشته باشند.
داج لیری با تاکید بر اینکه باید سیاست‌های تشویقی و ترغیبی دولت برای بخش خصوص افزایش یابد تا آنان رغبت کرده و به میدان بیایند، تصریح کرد: خوشبختانه در این زمینه در تنکابن چندین پروژه توسط بخش خصوصی با ارقام 130 میلیارد تومان افتتاح شد.
وی درباره ظرفیت‌های تنکابن در بخش مختلف گفت: تنکابن در کشاورزی، باغداری، گردشگری و شیلات ظرفیت‌های قابل توجهی داشته و امسال قریب به 140 هزار تن کیوی، 490 هزار تن مرکبات، 11 هزار تن برگ سبز چای و 110 میلیون اصله گل و گیاه فضای باز و 20 میلیون اصله گل و گیاه در فضای بسته در این شهرستان تولید شد.
فرماندار تنکابن اضافه کرد: تولید 4800 تن محصولات شیلاتی از 60 واحد آبزی پروری، برداشت 3500 تن برنج از مزارع و فعال بودن 29 واحد صنعتی در شهرک صنعتی این شهرستان، گوشه‌ای از مشارکت مردم در بخش تولید است.

پیام مازند

نماینده عالی دولت در تنکابن مجموع واحدهای دارای اشتغال سه نفر به بالا در سطح شهرستان را 2840و احد برشمرد و افزود: این بخشی از دستاوردهایی است که در جهت تحقق شعار سال در تنکابن انجام شد.
فرماندار تنکابن یکی از اصلی ترین موانع بر سر راه تولید در بخش‌های مختلف را گرانی نهاده دانست و اذعان داشت: از آنجایی که تسهیلات بانکی هم بر اساس کارکرد و معدل و سود بالای تسهیلات است، این دو موضوع در کنار هم آسیب زا شده و باید دولت در جهت تسهیل آن تلاش کند.
فرماندار تنکابن موضوع تضادهای قانونی در زمینه تغییر کاربری اراضی برای کارکرد گردشگری و حرایم و صدور مجوزها را از دیگر موانع موجود توصیف کرد.
وی خواستار بازنگری در این موارد شد و گفت: ما در غرب مازندران نظام دامپزشکی نداریم و مجوزهای تولیدکنندگان با فرسایش زمان روبرو هستند که شایسته است استانداری نسبت به این موارد توجه کنند.
وی همچنین نبود آزمایشگاه و تشخیص، نبود صنایع تبدیلی و پایانه‌های صادراتی را نیز از دیگر مشکلات موجود در منطقه عنوان کرد.
عبدالله مهاجر عضو هیئت رئیسه اتاق ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره میزان تحقق شعار سال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهارکرد: رهبر انقلاب بیش از 10 سال است که شعارهای سال را با محوریت اقتصاد مطرح کرده و همه ارکان‌های نظام را مکلف می‌کند تا در جهت تحقق شعار سال تلاش کنند.
وی افزود: لیکن واقع مطلب آن است که این شعارها هیچگاه آن طور که باید به مرحله عمل نرسیدند و در سال جاری نیز در عمل جهش تولیدی اتفاق نیفتاده است.
این شعارها هیچگاه آن طور که باید به مرحله عمل نرسیدند و در سال جاری نیز در عمل جهش تولیدی اتفاق نیفتاده است
مهاجر با بیان اینکه آنچه مد نظر رهبر در نامگذاری شعار سال است را باید بخش خصوصی انجام داده و دولت ابزار را در اختیار این بخش قرار دهد، گفت: این در حالیست که بیش از 75 درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت‌ها بوده و به دلیل اینکه منافع آنها با اقتصاد گره خورده، نمی‌توانند از آن دل بکنند.
این مقام مسئول بار دیگر تاکید کرد: نگاه رهبر بر واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی بوده و دولت‌ها باید نظارت کرده و امور مربوط به آن را تسهیل کنند، اما در واقع این طور نبوده و می‌بینید که نتیجه تمام آنها کوچک‌تر شدن سفره‌های مردم است.
وی با بیان اینکه ناترازی ها برق و گاز هم مزید بر مشکلات عرصه تولید شده است، تصریح کرد: بانک‌ها هم با سیاست‌های متناقض تولیدکنندگان را با چالش‌ها عدیده ای مواجه کرده‌اند و این موارد در کنار هم سبب شده تا در عمل تغییر و جهشی در تولید شکل نگیرد.
مهاجر راهکار برون رفت از وضع موجود را در اصلاحات قوانین و مصوبات دست و پاگیر و رفع ناترازی ها و تأمین زیرساخت‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: با وجود قطعی برق و گاز در تابستان و زمستان تولید کننده چگونه فعالیت داشته باشد و چرخ اقتصاد کشور را بگرداند.
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران تحقق جهش تولید را در گرو تأمین زیرساخت‌های داخلی و خارجی توصیف کرد و افزود: بخش خصوصی با تمام توان می‌خواهد که کار کند اما تا زمانی که زیرساخت‌های مهیا نیستند طبیعی است که حتی نتواند به حیات و بقای خود ادامه دهد.
وی گفت: اگر فرض را بر این بگذاریم که تولید در کشور جهش داشته باشد، چگونه باید آن را صادرات کنیم.
مشکلات فراروی تولید در استان مازندران به اعتقاد کارشناسان با شعار و حرف قابل حل نیست و برای تحقق آن باید دولتی‌ها به میدان بیایند و سنگ‌ها را از پیش پای تولید بردارند تا کلام رهبر انقلاب در عرصه میدان به کرسی نشیند.
کد خبر 6386178

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/874655/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ابراز حمایت و همبستگی رئیس کمیته بین‌المللی المپیک با مردم ایران

جان تری: همه از تماشای فوتبال مدرن خسته شده‌اند

ردبول برای فسخ قرارداد سرجیو پرس، 18 میلیون یورو پرداخت کرد

پهلوگیری 10 کشتی نهاده‌های دامی در بندر امیرآباد

لباس پرسپولیس بر تن کاظمیان نشست

اولین اظهارات کاپیتان میلان پس از حضور در الهلال

بازگشت قهرمان جهان به بوکا

داوری: تیم ملی بسکتبال 6 دیدار تدارکاتی برگزار خواهد کرد

امیررضا معصومی شایعات را پررنگ کرد

برپایی روضه های خانگی عزاداران بابلی

طارمی جواب اعراب حاشیه خلیج فارس را داد

پاسخ رئیس IOC به خسروی وفا: آماده هر گونه مساعدت هستیم

ورزش‌های باشگاهی نمی‌تواند جبران کم تحرکی ما باشد

تشکیل کارگروه و ارائه طرح جامع و علمی با حضور صاحب‌نظران

حل مشکل ترافیکی ورودی قائمشهر با تکمیل تقاطع الغدیر

حل مشکل قطعی برق و تنفس در پرداخت بیمه تامین اجتماعی

مطهری پیشنهاد مس را رد کرد

انتقال عجیب بازیکن ایرانی به تیم افغانستانی!

امید ابراهیمی: سن فقط یک عدد است!

تیم ملی والیبال نشسته مردان به آمریکا اعزام نمی‌شود

معرفی ترکیب تیم‌های ملی کاراته پایه در رقابت‌های قهرمانی آسیا

بهترین ورزش پیاده روی ساده است

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناگهان امیدوار شد

واکنش جواد خیابانی به برد قاطعانه پاری سن ژرمن مقابل رئال مادرید

هافبک اسبق پرسپولیس سرمربی جوانان نساجی شد

قرارداد مهدی شیری تمدید شده است

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

آریا برزگر به دنبال حضور دوباره در فوتبال اروپا

پاسخ هادی چوپان به شایعه مهاجرتش

از کلمبیایی‌ها پول می‌گرفتند

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

اورونوف دوباره به پرسپولیس پیوست!

مضرات مالش چشم‌ها

حتی «کم» هم زیاد است؛ هیچ سطح ایمنی برای مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده وجود ندارد

گرم‌ترین برخورد ساپینتو برای جلالی

بمب بعدی رئال تایید شد؛ دفاع وسط لیورپول!‏

فینال المپیک در لیگ ملت‌ها!

گلدبرگ: حرکت اسپیر در WWE برای کمرنگ کردن من تکرار شد

بمب نقل و انتقالات؛ احمد نور، پرسپولیس!

حضور اصغر فرهادی در جشنواره «سینما ریترواتو» ایتالیا | اکران فیلم جدایی نادر از سیمین

کلمات حماسی روح را گرم می‌کند

بایرلورکوزن با 2 خرید از آیندهوون، جای خالی فلوریان ویرتس را پر می‌کند