پیام مازند

آخرين مطالب

مرتضی آوینی از سفر به سرزمین نور می‌گوید مقالات

مرتضی آوینی از سفر به سرزمین نور می‌گوید
  بزرگنمايي:

پیام مازند - تسنیم / یکی از سفرنامه‌هایی که در سال‌های نخست پیروزی انقلاب از حج منتشر شد،‌ سفرنامه شهید مرتضی آوینی است که تحت عنوان «سفر به سرزمین نور» منتشر شده است.
آوینی دوبار به سفر حج می‌رود. اولین بار سال 66 که به عنوان عضو گروه هنری از طرف بعثه به حج مشرف می‌شود و حاصل آن در قالب «سفر به سرزمین نور» منتشر می‌شود و دیگری در سال 71 که همراه با کاروان جانبازان بوده و مستندهایی هم که از آن ساخته شده مربوط به جانبازان است.
با وجود اینکه مستند‌های تکان‌دهنده‌ای از آوینی درباره حج خونین سال 66 منتشر شده است‌، اما آوینی در سفرنامه‌اش به این وقایع اشاره‌ای نکرده است،‌ که این در نوع خود حائز اهمیت است.
«سفر به سرزمین نور» نخستین‌بار در سال 84 منتشر شد و شامل دو بخش بود،‌ بخش نخست درباره مراحل حج است که او از همان حج سال 66 آن‌ها را نوشته و اما بخش دیگر مربوط به حج سال 71 است. آوینی در این سفرنامه از غربت بقیع به یاد مرگ در میقات ‏می‌رسد، به سوی خانه دوست می‌رود، به گرد کعبه طواف می‌کند، مانند آفرینش که گرد حجت خدا ‏می‌چرخد. بین خوف و رجا سعی می‌کند و وقوفی دارد برای معرفت حق.
او در وقوف به عرفات این‌‏گونه می‌نویسد: «مناسک حج از یک سو تمثیل سیری است که انسان‌های متکامل به سوی الله طی ‏می‌کنند و از سوی دیگر، تذکاری است بر تاریخ زندگی انسان بر کوکبه ارض در منظومه شمسی و ‏این ‌چنین وقوف در عرفات هم برای کسب معرفت و عرفان است. ‏
در بخشی از این سفرنامه شهید آوینی درباره بقیع می‌نویسد:‌
ای بقیع؛ ای گنجینه‌دار فریاد
حکایت بقیع، حکایت غربت است، غربت اسلام، و با که باید این راز را باز گفت که اسلام در مدینهالنبی از همه جا غریب‌تر است؟ خطاب ما اینجا با عاشقان است، و با درد آشنایان، که این حکایت را دیگر، هر دلی تاب شنیدن ندارد.
ای اشک مهلتی، تا بازگویم حکایتی را که قرن‌هاست در سینه‌ام مستور مانده است، و درد آشنایی نیافته‌ام، که این راز سر به مهر را با او زمزمه کنم.
اینجا گورستان بقیع است، و این خاک گنجینه‌دار فریادی است که قرن‌ها ارباب جور آن را در سینه ما محبوس کرده‌اند، و هرچند اشک ما تاب مستوری نداشته است، اما این بار، این بغضی نیست که فقط با گریه باز شود، و این جراحت نه جراحتی است که با مرهم اشک شور التیام یابد.
ای چشم، خون ببار، تا حجاب از تو بردارند، و ببینی که این خاک گنجینه‌دار نور است و مدفن عشق و اینجا، بقعه‌ای است از بقاع بهشت. و آن نفخه‌ای که در بهشت روح می‌دمد، از سینه این خاک برمی‌آید، چرا که اینجا مدفن کلیدداران بهشت است. و اگر حجاب از گوش‌ها و چشم‌ها بردارند، طنین ناله کروبیان (فرشتگان مقرب الهی) را در ملکوت اعلی خواهد شنید و خواهی دید که چگونه فرشتگان بال در بال جلوه‌های جاودانی رحمات خاص حضرت حق را بر این خاک گسترانیده‌اند.
بازار
ای بقیع، ای مطهر، ای رازدار صدیق صدیقه اطهر (س) و ای هم نوای مولا مهدی(عج) آن‌گاه که غریبانه، آنجا به زیارت می‌آید، ای بقیع مطهر، ای گنجینه‌دار نور، ای مدفن عشاق، و ای حکایت‌گر غربت، براستی این راز را با که باید گفت؛ که اسلام در مدینه‌النبی از همه جا غریب‌تر است؟
ای بقیع مطهر، منتظر باش، اگر آنان توانستند، که نور را در حبس کشند، تو هم غریب خواهی ماند، ای بقیع، با ما سخن بگو، با ما، از رازهای سر به مهری که در سینه داری بگو.
سفرنامه حج گلعلی بابایی؛ اعزام در سالگرد ازدواج
ای بقیع، ای هم نوای مولا مهدی(عج) ای رازدار آن یار غریب، بگو آنجا چه می‌گذرد، هنگامی که او به زیارت قبور می‌آید؟ بگو، با ما بگو لابد صدای گریه غریبانه آن یار مضطر را هنگامی که بر غربت اسلام می‌گرید، شنیده‌ای؟ بگو، با ما بگو که حبیب ما، در رازگویی‌های علی‌وار خویش، و در مناجات‌های سجادانه‌اش چه می‌گوید؟ ای تربت مطهر، ای آنکه بر تربت تو، جای جای نشانه پای حبیب و اثر اشک‌های غریبانه او باقی است.
ای بقیع، ای تربت مطهر، ای کاش ما نیز چون تو، می‌توانستیم که با آن محبوب، وقتی که امن یجیب می‌خواند، همنوا شویم، و براستی که امن یجیب حکایت دل پرغصه اوست، گوش کن.... امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء و یجعلکم خلفاء الارض. چراکه اوست مصداق اتم مضطر، و خلافت ارض میراثی است که به او باز می‌گردد و ای بقیع مطهر، منتظر باش. اگر آنان توانستند، که برای همیشه شمس را در غربت غروب نگاه دارند، تو نیز غریب خواهی ماند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/893866/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دنیامالی: در ساختار فدراسیون جانبازان و توان‌یابان باید تغییرات صورت گیرد

مصوبه جدید؛ قرارداد بازیکنان 21 تا 30 بالای دو سال!

رشد بورس در سایه مذاکرات ایران و آمریکا

برگزاری اردوی راهیان نور برای فرماندهان دفاع مقدس کرمان

اولین رویداد ملی اختلالات یادگیری در مازندران برگزار می شود

شکارچیان بزکوهی سفیدکوه در دام محیط بانان خرم آباد

بن سلمان، هرتزوگ و شهر نئوم اضلاع عادی سازی روابط

مازندران با کمبود زیرساخت های ورزشی روبرو است

مفهوم دقیق بیماری تالاسمی و هموفیلی چیست؟

عرضه «فهرست دست‌نویس‌های فارسی کتابخانه بلدیه» در نمایشگاه کتاب

ورزش از ارکان اصلی رشد اقتصادی است

مدیرعامل بیمه دی: بیمه هوشمند با کارکنان خلاق و با دانش، محقق می شود

تعویق مسابقات واترپلو جام باشگاه‌های آسیا به میزبانی ایران

پوشش عجیب خانم خواننده در بارداری سومش واکنش برانگیز شد

پنجمین همکاری رابرت دنیرو و دیوید او.راسل رقم می‌خورد

700 تن گل محمدی در ساری برداشت می شود

بحث‌های داغ درباره مجوزها و شستشوی پول در صنعت ارزهای دیجیتال: پرونده کیف پول سامورایی

پروژه برج‌های دوقلو امسال فعال می‌شود

پایان بورس امروز 16 اردیبهشت 1404/ وزش نسیم امید در بازار سهام

استاندار: 1600 مگاوات انرژی برق در مازندران کمبود داریم

نشست «نور در قرآن و گاهان از جنبه خداشناسی»

عضو کمیسیون امنیت ملی: توافق ایران و آمریکا نزدیک است و انجام می شود!

مواد غذایی مناسب برای سالمندان

معرفی منابع پروتئین که سالمندان می‌توانند استفاده کنند

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

«سیاه‌چاله» منتشر شد

شماره جدید ماهنامه «شاهد یاران»؛ یادمان «مرد هزارسنگر» سردار شهید سیدمحمد صنیع خانی

لاپورتا پس از ناهار یوفا قول فینال داد

آغاز رسمی جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا 2025

سرکوب نرخ بهره و سیاست‌ تنبیهی مالیاتی به تنهایی کارساز نیست

موزه دفاع مقدس در اولویت پروژه های فرهنگی قرار گیرد

بازسازی جاده قدیم پلدختر خرم‌آباد در چهار قطعه

پوستر نوستالژی خیبر برای بازی پرسپولیس؛ تقابل دوباره بعد از 39 سال در خرم آباد

سازمان هواشناسی کشور اطلاعیه داد

اعتراض 60 شرکت دانش بنیان به تعطیلی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر

101 مدرسه در مازندران ناایمن است

49 هزار دانش آموز مازندران امتحان نهایی دارند

اعتراض 60 نهاد دانش‌بنیان به تعطیلی پژوهشکده اکولوژی خزر

از تکذیب درویش تا تایید رفیعی؛ پرسپولیس در چنگ «هوادار متمول»

کوهنورد مازندرانی در مسیر فتح اورست

علائمی که نشان از سوء تغذیه در سالمندان است

برگزیدگان جایزه «پولیتزر» معرفی شدند

با تمام توان برای ارتقای کیفیت آموزش در مدارس در کنار آموزش و پرورش هستیم

49 هزار دانش آموز یازدهم و دوازدهم در 150 حوزه فیزیکی، امتحان نهایی خواهند داشت

تلاش می کنیم 150 مدرسه با تجهیزات کامل در اختیار دانش آموزان قرار گیرد

نشست هم‌اندیشی فرهنگیان با سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری

مدارک پرسپولیس برای مجوز حرفه‌ای تکمیل شد

شکاف در کشتی تایتانیک بارسلونا

ترامپ پول می‌دهد تا مهاجران غیرقانونی از آمریکا خارج شوند

طرح جذاب فروش لاماری | 100 روزخودروی لاکچری سوار شوید