پیام مازند

آخرين مطالب

خرم‌آباد در حصار زخم‌های توسعه/ وقتی فیبر نوری، زیبایی شهر را خط‌خطی می‌کند گفتگو

خرم‌آباد در حصار زخم‌های توسعه/ وقتی فیبر نوری، زیبایی شهر را خط‌خطی می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - شهر خرم‌آباد این روزها زیر سایه توسعه فناوری و زیرساخت‌های ارتباطی، با چالشی تازه روبه‌رو شده است؛ زخم‌هایی که حفاری‌ها و کابل‌کشی‌های فیبر نوری بر خیابان‌ها و معابر به‌جای گذاشته، نه‌تنها چهره زیبای شهر را خدشه‌دار کرده است که مشکلاتی را برای شهروندان نیز به وجود آورده است.
به گزارش خبرنگار ایمنا از لرستان، داریوش بارانی‌بیرانوند در جلسه علنی شورای اسلامی شهر که شب گذشته با محوریت بررسی وضعیت حفاری‌ها، توسعه زیرساخت‌های مخابراتی و نهضت آسفالت برگزار شد، اظهار کرد: با بهره‌برداری از کارخانه آسفالت شهرداری که طبق آخرین گزارش‌ها حداکثر تا یک ماه آینده آماده خواهد شد و در کنار ظرفیت بخش خصوصی می‌توانیم به‌صورت جدی «نهضت آسفالت» را در خرم‌آباد آغاز کنیم.
اقدامات اصلی این کارخانه به پایان رسیده و تنها فونداسیون آن باقی‌مانده است. شهردار خرم‌آباد افزود: هدف‌گذاری ما این است که تا پایان سال، نارضایتی عمومی از وضعیت آسفالت معابر را به‌صورت محسوس کاهش دهیم، با این حال، یکی از چالش‌های جدی، عملکرد دستگاه‌های خدمات‌رسان به‌ویژه در حوزه مخابرات است، شهرداری خرم‌آباد در راستای تحقق اهداف شهر هوشمند، قراردادی را با شرکت آسیاتک منعقد کرد، در حالی که برخی شهرداری‌ها از امضای چنین قراردادهایی خودداری کردند، ما با حمایت سیاسی استانداری این گام را برداشتیم.
توقف صدور مجوز جدید به دلیل نبود هماهنگی میان دستگاه‌ها بارانی بیرانوند گفت: در اجرای این قرارداد شاهد نوعی ناهماهنگی و آشفتگی در سطح شهر بودیم، در گذشته، پس از پایان عملیات حفاری، دستگاه‌ها مسیر را ترمیم می‌کردند، اما طی یک‌سال‌ونیم اخیر، شهرداری ناچار شد به‌دلیل پاس‌کاری بین آسیاتک و مخابرات، صدور مجوز جدید را متوقف کند، اقدامی که البته پاک‌کردن صورت‌مسئله است، نه راه‌حل.
وی ادامه داد: پس از انعقاد قرارداد، انتظار می‌رفت شرکت‌ها از زیرساخت‌های موجود استفاده کنند، اما رقابت در ایجاد زیرساخت‌های موازی آغاز شد، در برخی محلات که فیبر نوری موجود است، باز هم حفاری برای کابل‌کشی مجدد انجام شد، اگر برای هر اپراتور مسیر جداگانه‌ای ایجاد شود، شهر به کارگاه دائمی حفاری تبدیل می‌شود که هم فاقد توجیه فنی است و هم موجب نارضایتی شهروندان خواهد شد.
شهردار خرم‌آباد افزود: جلسات متعددی با مسئولان فنی برگزار شده و تأکید کرده‌ایم شهرداری با اصل توسعه زیرساخت‌های ارتباطی مخالفتی ندارد اما این اقدامات باید در چارچوب توافق‌نامه‌ای شفاف و متعهدانه انجام گیرد، در مواردی، شهرداری به‌جای نظارت مقتدرانه، ناچار است که با التماس پیگیر ترمیم مسیرهای حفاری‌شده باشد.
وی همچنین درباره توافق‌نامه‌ای با شرکت مخابرات برای یک زمین 5.5 هکتاری در گلدشت شرقی گفت: طبق تفاهم اولیه، قرار بود این زمین به کاربری مسکونی تبدیل شود و شهرداری 15 درصد از ارزش خالص پروژه را دریافت کند، بخشی از آن نیز برای تعریض مسیر ساختمان شهید رحیمی تا اتصال به بلوار بهارستان در نظر گرفته شده بود، این موضوع در جلسات با حضور اعضای شورا بررسی و پیگیری شده و منتظر تأیید نهایی از تهران است.
بارانی‌بیرانوند تأکید کرد: با توجه به برنامه‌ریزی مدیریت شهری برای سال 1404، تعیین تکلیف مسیرهای حفاری‌شده و مسئولیت دستگاه‌ها به‌ویژه در حوزه ترمیم، ضروری است، اگرچه ایجاد زیرساخت نشانه‌ای از پیشرفت در محلات است، اما مهم‌تر از آن، ترمیم صحیح و به‌موقع است.
همه اپراتورها باید برای استفاده از فضاهای شهری مجوز بگیرند هانیه نصیری، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری خرم‌آباد نیز در این جلسه گفت: یکی از چالش‌های اصلی، نبود هماهنگی میان شرکت مخابرات و آسیاتک در اجرای پروژه‌هاست، مجوزهایی در سال گذشته صادر شد، اما به‌دلیل تعطیلات نوروز و ناهماهنگی‌ها، عملیات متوقف شد، با شروع مجدد، همان مجوزها ملاک عمل قرار گرفت.
وی افزود: طبق توافق، حفاری، اجرای فیبر و سپس تأیید فنی انجام می‌شود، اما ناظر عمران تأکید کرده بدون تأیید نهایی، مجوز ترمیم صادر نمی‌شود، هم‌زمانی فعالیت دو شرکت و فقدان علائم متمایز موجب سردرگمی و تشخیص اشتباه ناظران شده است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات در ادامه اظهار کرد: ساماندهی دکل‌های مخابراتی هنوز حل نشده است؛ بسیاری از آن‌ها بدون مجوز و قرارداد قانونی روی زمین‌های شهرداری یا منازل مسکونی نصب شده‌اند، با وجود مکاتبات فراوان، آماری از سوی مخابرات ارائه نشده است، با این حال، واحد فناوری شهرداری طی 20 روز، اطلاعات میدانی دکل‌ها را برداشت و مشخص شد از میان ده‌ها دکل، کمتر از 40 مورد دارای قرارداد رسمی هستند.
نصیری تأکید کرد: همه اپراتورها از جمله مخابرات، ایرانسل و رایتل باید برای استفاده از فضاهای شهری مجوز بگیرند، اجاره پرداخت و قرارداد رسمی منعقد کنند.
تأکید شورای شهر بر توسعه متوازن ارتباطی هوشنگ نصیری، رئیس شورای شهر خرم‌آباد نیز در این نشست اظهار کرد: ساماندهی وضعیت موجود، زمینه‌ساز توسعه اینترنت پرسرعت برای منازل و مشاغل خواهد بود، دسترسی به تلفن و اینترنت از حقوق مسلم شهروندان است و شورای شهر در این مسیر تعامل و تعهد لازم را داشته است.
نبی‌الله شمسی‌فر، مدیر مخابرات منطقه لرستان نیز ضمن قدردانی از اقدامات شهرداری خرم‌آباد در نظم‌بخشی به شهر اظهار کرد: وجود زیرساخت‌های ارتباطی می‌تواند نقش مؤثری در توسعه شهری داشته باشد، در لرستان، 710 سایت تلفن همراه با بیش از 2300 تکنولوژی فعال، 640 هزار شماره تلفن ثابت واگذارشده و 130 هزار پورت ADSL راه‌اندازی شده است، همچنین بیش از 36 هزار پورت فیبر نوری خانگی ایجاد شده که بیش از پنج هزار مورد آن فعال است.
وی افزود: شبکه ملی اطلاعات شامل دولت‌الکترونیک، سلامت، آموزش، انتخابات و پمپ‌بنزین‌ها به‌واسطه زیرساخت‌های مخابراتی فعال است، با وجود حاکمیتی بودن رویکرد مخابرات، خدمات این شرکت تنها اقتصادی نیست و جنبه اجتماعی نیز دارد.
شمسی‌فر با بیان اینکه اکنون در بیش از 260 روستای لرستان اینترنت خانگی فعال است، گفت: در برخی روستاها همچون بابازید، ندی‌آباد و چند روستای دیگر لرستان فیبر نوری نصب شده و سرعت اینترنت از برخی نقاط شهری خرم‌آباد بالاتر است.
وی گفت: لرستان بیش از پنج هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری دارد که دو هزار کیلومتر آن در مناطق شهری است. در شهرهایی چون خرم‌آباد و بروجرد، حوضچه‌های مخابراتی گسترده‌ای ایجاد شده‌اند.
مدیر مخابرات منطقه لرستان افزود: همکاری مؤثر با شهرداری موجب شد که نخستین پروژه پایش تصویری کشور بدون هزینه برای شهرداری در خرم‌آباد اجرا شود که اکنون به‌عنوان الگو مطرح است، همچنین زمین مرغوبی در میدان امام حسین (ع) برای احداث پارک‌سوار به شهرداری واگذار شده و در پروژه تعریض بلوار کریم‌خان، عقب‌نشینی املاک مخابرات در حال انجام است.
وی گفت: موضوع تغییر کاربری املاک مخابرات مراحل مختلفی داشته که با پیگیری شورای شهر و شهردار در حال نهایی‌شدن است.
کد خبر 867431

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/897989/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الریاضی لبنان کابوس بسکتبال ایران

باخت سنگین نوشاد عالمیان در قهرمانی جهان

دبیر: منتظر اعلام آمادگی حسن یزدانی تا آخرین لحظه می‌مانیم

اصفهان میزبان لیگ ملی چوگان ایران

کشف اسکلت قدیمی انسان در این استان شمالی

سالانه 11 هزار میلیارد تومان یارانه نان در مازندران پرداخت می شود

واکنش باشگاه پرسپولیس به جذب مدافع خارجی

امتحانات نهایی دانش آموزان مازندران با امنیت در حال برگزاری است

دولت چهاردهم استان را به کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل کرده است

هشدار به فعالان دریایی

2 موزه مازندران در کشور برتر شد

تعیین تکلیف سریع‌ وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگ‌های سراسر کشور

حرکت لاکچری هادی چوپان؛ جا به جایی با هلیکوپتر در شهر تهران

پیروزی حزب‌الله و امل در بعلبک و هرمل در انتخابات شهرداری‌ها

وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگ‌های سراسر کشور باید هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

روا نیست وسایل نقلیه مردم مدت‌ها در پارکینگ‌ها بماند و مستهلک شود

قرارداد ارزی بازیکنان خارجی توهین به پول ملی است

کشف 300 کیلوگرم گوشت گراز در سوادکوه

کشف 15 کیلو انواع مواد مخدر و بازداشت سوداگران مرگ در آمل

کشف بیش از 4 تن چوب قاچاق در نور

400 چهره ماندگار فرهنگی در مازندران شناسایی شد

به مناسبت سالروز شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش محفل شعر با عنوان "دلم سوخت" در اردبیل برگزار شد

زمان بازگشت عمری به پرسپولیس مشخص شد

ایران و چالش‌های دوپینگ؛ وادا وارد عمل شد

محکومیت 20 میلیاردی سایپا در پرونده والیبال

لایحه جدید پرسپولیس به استیناف برای پرونده بیرانوند

اعمال ماده 477 برای تتلو به چه معنا است؟/ وکیل دادگستری: ازدواج هیچ نقشی در کاهش مجازات ندارد

2 هزار و 500 میلیارد ریال برای تقویت خطوط آب آشامیدنی ساری تخصیص یافت

11 هزار میلیارد تومان یارانه نان در مازندران پرداخت می شود

به گفتمان وفاق رییس جمهور اعتقاد راسخ دارم

حذف 4 صفر از پول ملی + جزئیات جدید

ترفندهای محافظت از مو در برابر گرمای شدید آفتاب

کشف شش اسکلت چهار هزار ساله در بابل

خرم‌آباد در حصار زخم‌های توسعه/ وقتی فیبر نوری، زیبایی شهر را خط‌خطی می‌کند

بازار سرمایه در استراحت عددی و رقمی

نقش اصلی فیلم بعدی دیمین شزل به دنیل کریگ پیشنهاد شد

سهم تنکابن از اعتبارات استانی راهداری 42 درصد افزایش یافت

شش اسکلت چهار هزار ساله در شهر شمالی کشف شد

علمداری، آن سوی دروازه های شهر

ورود سامانه جوی ناپایدار به مازندران

واکنش رسمی پرسپولیس به جذب مدافع سوییسی

آفت شپشک توت، در کمین باغ‌های مازندران

تاثیر فشار کار زیاد بر بخش‌های مرتبط با حل مسائل و حافظه در مغز

مرگ و میر کودکان بر اثر آنفلوانزا در این کشور رکورد زد

گزارش تحلیلی طلانیوز/ درخشش بیمه دی در ارزیابی‌ها؛ هوشمندسازی، موتور محرک تحول در صنعت بیمه

شکاری قبلا هم لباس پرسپولیس را پوشیده بود

اهدای کاپ قهرمانی والیبالیست‌ها به موزه آستان قدس رضوی

رای پرونده بازی جنجالی هوادار- ملوان صادر شد

پروجا قهرمان جدید والیبال اروپا شد

غیبت سرحال‌ترین بازیکن دنیا در لیگ ملت‌ها