پیام مازند

آخرين مطالب

نسبت دور کمر به اندازه قد چقدر باید باشد؟ گفتگو

نسبت دور کمر به اندازه قد چقدر باید باشد؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - خبرآنلاین / یک بررسی جدید نشان می‌دهد اندازه‌گیری نسبت دور کمر یا دور شکم به قد (WtHR) نسبت به شاخص توده بدنی یا بی‌ام‌آی (BMI) شیوه بهتری برای پیش‌بینی خطر دچار شدن به نارسایی قلبی است.
این یافته‌ها در کنفرانس نارسایی قلبی 2025 در بلگراد صربستان ارائه شد و ارزش بالقوه نسبت دور کمر به قد را به عنوان یک معیار ساده و مؤثر برای ارزیابی خطرات سلامت قلب برجسته کرد.
همشهری در خبری نوشت:چاقی مدت‌هاست که با نارسایی قلبی، عارضه‌ای که در آن قلب قادر به تلمبه کردن مؤثر خون نیست و منجر به علائمی مانند خستگی، تنگی نفس و تجمع مایعات می‌شود، مرتبط شده است. بی‌ام‌آی به طور سنتی معیار استاندارد برای چاقی بوده و این شاخص چربی بدن را بر اساس قد و وزن محاسبه می‌کند، اما محل ذخیره چربی در بدن را نشان نمی‌دهد.
تعیین محل تجمع چربی مهم است، زیرا چربی ذخیره شده در اطراف شکم، که به عنوان چاقی مرکزی شناخته می‌شود، برای سلامت قلب بسیار خطرناک‌تر از چربی در سایر نواحی است. چاقی مرکزی با خطر بیشتر دچار شدن به بیماری قلبی، دیابت و نارسایی قلبی مرتبط است. بی‌ام‌آی همچنین تفاوت‌های ساختار بدن بر اساس جنسیت یا قومیت را در نظر نمی‌گیرد، که می‌تواند پیش‌بینی خطرات سلامتی را کمتر دقیق کند.
دکتر امرا جوجیچ از دانشگاه لوند سوئد، که یافته‌های این بررسی را ارائه داد، توضیح داد که چرا او و همکارانش تصمیم گرفتند به جای بی‌ام‌آی نسبت دور کمر به قد را بررسی کنند. او اشاره کرد که نسبت دور کمر به قد معیار بهتری برای چربی ذخیره شده در اطراف اندام‌های احشایی درون شکم است که مشخص شده است آسیب بیشتری به قلب و رگ‌های خونی وارد می‌کند.
نسبت دور کمر به قد بر خلاف بی‌ام‌آی تحت تأثیر تفاوت‌های جنسیتی یا قومی قرار نمی‌گیرد و این وضعیت آن را به معیاری قابل اعتمادتر برای بررسی جمعیت‌های گوناگون تبدیل می‌کند.
همچنین، برخی بررسی‌ها نشان داده‌اند که افرادی که بی‌ام آی‌ بالاتری دارند (یعنی چاق‌تر هستند)، گاهی اوقات از لحاظ خطر نارسایی قلبی در معرض خطر کمتری هستند، پدیده‌ای که به عنوان «پارادوکس چاقی» شناخته می‌شود اما این پارادوکس در اندازه‌گیری نسبت دور کمر به قد دیده نمی‌شود و بنابراین این شاخص ممکن است معیار ساده‌تری برای تعیین خطرات سلامتی باشد.
نسبت دور کمر به قد خطر نارسایی قلبی را پیش‌بینی می‌کند
این بررسی شامل 1792 نفر از یک پروژه پیشگیری در شهر مالمو در سوئد بود که یک مطالعه بزرگ سلامت مبتنی بر جامعه به شمار می‌آمد. شرکت‌کنندگان در شروع بررسی بین 45 تا 73 سال سن داشتند که یک سوم آنها میزان قند خون طبیعی داشتند، یک سوم دیگر مبتلا به پیش‌دیابت و یک سوم آخر مبتلا به دیابت بودند.
پژوهشگران این شرکت‌کنندگان را به طور متوسط 12.6 سال از لحاظ پیگیری پیشرفت نارسایی قلبی دنبال کردند.
میانگین سنی شرکت‌کنندگان 67 سال بود و تقریباً 30 درصد آنها زن بودند. میانگین نسبت دور کمر به قد آنها در حد 0.57 اندازه‌گیری شد، به این معنی که اندازه دور کمر آنها 57 درصد قدشان بود. در این صورت به عنوان مثال، فردی که 170 سانتی‌متر قد دارد، اندازه کمر متوسط حدود 97 سانتی‌متر خواهد داشت.
متخصصان بهداشتی معمولا نسبت دور کمر به قد برابر با 0.5 یا کمتر را ایده‌آل می‌دانند، زیرا هر مقداری بالاتر از آن خطر مشکلات قلبی و بیماری‌های متابولیکی مانند دیابت را افزایش می‌دهد.
132 نفر در طول این بررسی دچار نارسایی قلبی شدند. وقتی پژوهشگران داده‌ها را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند که نسبت دور کمر به قد بالاتر با خطر بیشتر نارسایی قلبی مرتبط است. به ازای هر یک انحراف معیار افزایش در نسبت به دورکمر به قد، خطر نارسایی قلبی 34 درصد افزایش می‌یابد، حتی زمانی که سایر عوامل موثر بر سلامتی در نظر گرفته شد.
پژوهشگران برای درک بهتر این موضوع شرکت‌کنندگان را بر اساس میزان دور کمر به قد آنها به چهار گروه تقسیم کردند. افرادی که بالاترین میزان دور کمر به قد – یعنی دور کمر حدود 65 درصد قدشان - را داشتند، تقریباً سه برابر بیشتر از افراد گروه‌های با میزان‌های پایین‌تر دور کمر به قد در معرض خطر نارسایی قلبی بودند.
دکتر جان مولوین، یکی از این پژوهشگران دانشگاه لوند و بیمارستان دانشگاه مالمو، تأکید کرد که اکثر افراد شرکت‌کننده در این بررسی نسبت دور کمر به قد بسیار بالاتر از 0.5 داشتند که آستانه افزایش خطرات سلامتی است.
اندازه دور کمرتان باید نصف اندازه قدتان باشد
او پیشنهاد کرد که هدف قرار دادن رسیدن به اندازه کمر کمتر از نصف اندازه قد می‌تواند یک هدف سلامتی مؤثر باشد. به گفته او، نسبت دور کمر به قد ممکن است معیار بهتری نسبت به بی‌ام‌آی برای شناسایی افراد در معرض خطر نارسایی قلبی باشد، به ویژه افرادی که ممکن است از راهبردهای کاهش وزن و حمایت پزشکی بهره‌مند شوند.
این پژوهشگران معتقدند که یافته‌های آنها نشان می‌دهد که نسبت دور کمر به قد ابزاری ساده و کاربردی برای پزشکان و بیماران است که نیازی به محاسبات پیچیده ندارد - فقط کمر و قد خود را اندازه بگیرید و این دو را با هم مقایسه کنید.
اگر کمر شما بیش از نصف قدتان است، ممکن است زمان آن رسیده باشد که تغییرات سبک زندگی را در نظر بگیرید. این گروه قصد دارد تحقیقات خود را گسترش دهد تا ببیند آیا نسبت دور کمر به قد می‌تواند سایر مشکلات قلبی و متابولیکی را در گروه‌های بزرگتری از افراد پیش‌بینی کند یا خیر.
این مطالعه به شواهد رو به رشدی می‌افزاید که نشان می‌دهد محل ذخیره چربی به اندازه میزان چربی موجود اهمیت دارد. با تمرکز بر نسبت دور کمر به قد به جای بی‌ام‌آی پزشکان می‌توانند افراد در معرض خطر نارسایی قلبی را بهتر شناسایی کرده و اقدامات پیشگیرانه را زودتر انجام دهند. سادگی اندازه‌گیری دور کمر و قد، آن را به ابزاری آسان و در دسترس برای افراد تبدیل می‌کند تا سلامت خود را کنترل کرده و تغییرات لازم را ایجاد کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/898587/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مقایسه عملکرد یامال و امباپه در 17 سالگی

ستاره ایرانی با گلادیاتورها در فینال لیگ آلمان

معرفی 15 دوومیدانی‌کار اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا

سیاست کاروان پارالمپیک ایران برای حضور در دبی

اندونگ در اختیار کمیته انضباطی استقلال

پرسپولیس رکورددار درآمدزایی از لباس

هیجان فروش در بازار سرمایه در سایه ابهام مذاکرات

محدودیت‌های ترافیکی به جاده‌های مازندران بازگشت

3 هزار و 500 میلیارد ریال برای ایمن سازی کندوان اختصاص یافت

نور گوشی‌های هوشمند چه تأثیری بر مغز و بدن نوجوانان می‌گذارد؟

فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد

موفقیت مازندران در مسابقات مهارت کارگران ایران

تصویب دورباره لایحه تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری کارکنان در مجلس

عمل‌های زیبایی، از پایین بودن عزت‌نفس تا غارتگری جیب مردم

واقعا آمپول‌های لاغری در دنیا وجود دارند؟

تأکید وزرای بهداشت ایران و عراق بر همکاری در مراسم اربعین

نسبت دور کمر به اندازه قد چقدر باید باشد؟

یونسی: باجدیت، پیگیر حل مشکلات صنفی نانوایی‌داران هستم

نهادهای مدنی بازوی توانمند جامعه در ایجاد گفتمان اجتماعی‌اند

تفکیک زباله از مبدأ، یک ضرورت در مسیر توسعه پایدار روستایی است

استاندار مازندران: امنیت مردم با ایمن‌سازی جاده کندوان افزایش می‌ یابد

ذوب‌آهن، گلر ملوان را تهدید کرد!

توضیح مربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره چرایی تغییر برنامه اعزام‌ها

احضار مسئولان فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی به مجلس

تیم ملی کشتی آلیش بانوان عازم هند شد

سنگ‌نوردی دختر نابینای تهرانی

ادعای سنگین مدیرعامل استقلال علیه دانشگر

رکوردشکنی تماشاگران استقلال در آسیا

حضور پُرشمار مازندرانی‌ها در اردوی تیم ملی کشتی آزاد

تردد در جاده کرج - چالوس و آزادراه تهران - شمال به حالت عادی بازگشت

وقتی داشتن کریپتو باعث گروگان‌گیری می‌شود؛ تهدید جدید جهانی

پاسخ به 5 سوال پرتکرار تازه کارها در زمینه خرید بیت کوین

نهادهای مدنی بازوی توانمند جامعه در ایجاد گفتمان اجتماعی‌ هستند

یک پرواز فوق‌العاده در فرودگاه خرم‌آباد دایر شد

گردشگری دریایی در مازندران تا اطلاع بعدی ممنوع شد

متلاشی شدن باند قاچاقچیان حرفه‌ای قارچ ترافل در نکا

پرداخت پول کلزا از شنبه سوم خرداد

جاده های شمال زیر بار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته می رود

هشدار در خصوص تخلفات دریافت «پول» در مدارس

عکس/ کالسکه‌سواری ناصرالدین‌شاه در سواحل مازندران

فعالیت های دریایی در مازندران ممنوع شد

هشدار آموزش و پرورش در خصوص تخلفات دریافت «پول» در مدارس

پزشکیان خطاب به ترامپ: دزدان و تروریست‌های قهار کره زمین به ما می‌گویند دزد و غارتگر و تروریست

چه کسانی نباید انبه بخورند؟

کاری که کبد چرب با سلامتی شما می‌کند

میوه‌ای که سبب کاهش آلرژی می‌شود

آمادگی مالزی برای استفاده از تجربیات ایران در پیوند کبد و کلیه

میگرن دارید؟ این دو خوراکی نجات‌تان می‌دهد

تداوم جلسات هماهنگی کنگره 4000 شهید استان گلستان با برگزاری دومین نشست تخصصی

دیدار دنیامالی با وزیر ورزش پاکستان